Vesti / Fragmenti prošlosti / Najbolja partija Gorana Ćurka u Vojvodini

Najbolja partija Gorana Ćurka u Vojvodini16.04.2012. 17:54

Autor: fkv.com Team(0)
F

udbaleri Vojvodine i Osijeka odigrali su 7. oktobra 1990. godine poslednju prvenstvenu bitku za bodove u Novom Sadu.

Vojvodina 1:0 Osijek

NOVI SAD: Stadion Vojvodine, gledalaca oko 3.000, sudija Bundalevski (Skoplje), strelac: Mihajlović u 29. minutu (iz jedanaesterca). U 33. minutu sudija je odstranio sa klupe direktora Osijeka Sumića.

VOjVODINA: Ćurko 8, Šaraba 6, Mijić 7, Hajdić 7, Vujović 7. Tanjga 6, Mihajlović 7, Perović 6, Vorkapić 6, Petković 6 (Kojičić), Mijucić 7 (Dakić).

Osijek: Žitnjak 6, Bičanić 6, Končalović 6 (Gluhačević), Maričić 6, Vuković 6, Petrović 7, Štajbrikner 6 (Podunavac), Pakasin 6. Vladimir 6, Vukčević 6, Mušić 8.

Nisu bez razloga strepeli fudbaleri Vojvodine pred susret sa Osijekom. Još jednom se potvrdilo da tim sa obale Dunava ne prija "crveno-belima". Novosađani nikako nisu uspevali da probiju pravi bedem pred golom Žitnjaka i da nije bilo penala ko zna kako bi se susret završio. Jer, mora se priznati, Osijek je u većem delu meča (posle primljenog gola) bio bolji i samo sreća i izvanredni golman Ćurko su juče spasili Novosađane.

Zbog mladog golmana Ćurka „crveno-beli" su u dosadašnjem toku prvenstva primili nepotrebno nekoliko golova. Međutim, juče je vratar Novosađana doneo pobedu svom timu. Odbranio je nekoliko teških udaraca i slobodno se može reći da je junak meča.

Počelo je prema predviđanjima „crveno-belih". Osiječani su zgusnutom odbranom čuvali svoja vrata. Naravno, u prvih dvadesetak minuta igre Vojvodina je imala punu inicijativu, ali ne i prilike. A onda, gotovo bez šanse Vojvodine je povela. Hajdić je sa leve strane lepo ubacio u vatru Mijucića, koji je izmakao svojim čuvarima i našao se odjednom sam ispred Žitnjaka. Golman Osječana je padom želeo da otkloni opasnost. Pružio se koliko je dug i čini se za delić sekunde zakasnio. Žitnjak je sa loptom pokupio i napadača Vojvodine. Sudija Bundalevski nije ni sekundu oklevao. Energično je pokazao na belu tačku. Naravno, Osječani su žestoko protestvovali, a direktor Marinko Sumić imao je pravi verbalni rat sa deliocima pravde. No, odluka nije iz menjena.

Mihajlović je pruženu priliku znalački iskoristio. Snažnim šutem pogodio je levi ugao. Samo što su Osječani krenuli sa centra sudija Bundalevski je udaljio sa klupe Marinka Sumića. Očigledno da je direktor Osijeka ispalio novu bujicu pogrdnih reči na arbitra.

U drugom delu sasvim druga slika na tersnu. Osječani su otvorili igru i vrlo brzo preuzeli inicijativu. Samo u prvih desetak minuta imali su tri velike prilike ali juče je Ćurko bio nesavladiv.

I u daljem toku susrstu Ćurko je bio centralna figura, dva putaje odlično intervenisao i zaustavio prave projektile Vukčevića i Pakasina. Vojvodina je tek predkraj meča oslobodila pritiska, ali nije uspela ni jednom da ugrozi besposlenog Žitnjaka. Možda je nešto više mogao da učini Mihajlović, posle greške osječkog vratara, ali je bio i suviše daleko, gotovo na centru, pa je njegov dobro tempiran šut prohujao pored desne stative.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...