Vesti / Utakmice / Hajduku šanse, Voši bodovi

Hajduku šanse, Voši bodovi14.04.2012. 20:59

Autor: fkv.com Team(10)
U

okviru 24. kola Jelen Superlige odigran je mali vojvođanski derbi u Kuli, u kome su se sastali domaći Hajduk i Vojvodina. Slavili su gosti rezultatom 0:1, pogotkom Miroslava Stevanovića u 52. minutu.

Treba napomenuti da je domaći tim od 40. minuta imao igrača manje na terenu, pošto je igrač domaćih Vasiljević prestrogo dobio crveni karton.

Veći deo utakmice pripao je domaćinu, koji je stvarao šanse, ali nije uspeo da ih pretvori u pogodak, ponajviše zahvaljujući danas izuzetno raspoloženom golmanu Voše, Nemanji Supiću. Čak i sa igračem manje, Hajduk je kidisao ka golu Vojvodine, ali je odbrana crveno-belih nekako uspela da sačuva svoju mrežu. Ostaće zabeleženo da je Spasoje Jelačić na svom debiju na klupi Vojvodine ostvario pobedu.

Po završetku utakmice, domaći igrači, stručni štab i ljudi iz uprave Kuljana bili su kivni na suđenje glavnog arbitra, smatrajući da je crveni karton prestrogo dosuđen i da je gol Vojvodine neregularan, te su viđene i nemile scene na stadionu i oko njega. Ostaje da se ove tvrdnje Kuljana provere i na snimcima i donese konačan sud, a navijači Voše danas nikako ne mogu biti zadovoljni onim što je tim pokazao u derbiju Bačke. Glavobolje ostaju i izvesno je da sa ovakvom igrom Vojvodina nema šta da traži ni u trci za izlazak u Evropu, a kamoli pod reflektorima nekog evropskog stadiona van naše zemlje.


Hajduk – FKV 0:1 (0:0)
Presudio Stevanović u 52. minutu.

Sudija Dejan Santrač pokazao je žute kartone Supiću, Trajkoviću, Pavloviću, Poletanoviću i Oumaruu (FKV), a Ćovinu i Veselinoviću (Hajduk), te direktan crveni karton Vasiljeviću (Hajduk).

Hajduk (trener Sivić): Perić, Pauljević, Fejsa, Mujdragić, Vasiljević, Goločevac (Ćovin), Čovilo, Novković, Vejnović, Bubalo (Paunović), Veselinović.

FKV (trener Jelačić): Supić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Mojsov, Apija, Poletanović (64’ Novaković), Moreira (85’ Mitošević), Stevanović, Škuletić (69’ Katai), Oumaru.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...