Vesti / Fragmenti prošlosti / Bodovi začinjeni snegom

Bodovi začinjeni snegom09.04.2012. 09:24

Autor: fkv.com Team(5)
N

ovi Sad, 13. aprila 1996. godine. Stadion Vojvodine, gledalaca 800, sudija: Olarević (Beograd). Strelci: Drinčić u 11. i Stojak u 43. minutu. Žuti kartoni: Miloševski, Drinčić (Vojvodina), Tomić, Popović i Milićević (Sloboda).

VOJVODINA: Kocić Dunđereki 7, Vranješ 6, Vukotić 7, Šaula 8, Cilinšek 6, Lerinc b (Šaraba 6), Drinčić 7, Gluščević 6, Miloševski 6, Stojak 7 (Barac —).

Sloboda: Ćulum b (R. Ilić 7), Tomić 5, Zdravković 7, Milićević 5, Ristanović 6, Đ. Ilić 5, Nikolić 5 (Matijašević 6), Popović 5, Radović 5, Vranješ 6, Vidojević 5 (Vukomanović —).

Fudbaleri Vojvodine savladali su u 31. kolu užičku Slobodu, ali će se iz novosadske utakmice pamtiti samo rezultat 2:0. U ligaškom nadmetanju najvažniji su bodovi, a "crveno-belima" obezbedili su ih Zdravko Drinčić u 11. i Damir Stojak u 43. minutu. Sve ostalo, osim snega koji je začinio ovu nezanimljivu predstavu, brzo će se zaboraviti.

Sloboda, s obzirom da je već zapečatila svoju sudbinu, nije mogla posebno da inspiriše igrače Vojvodine. Ipak, kako se Novosađani još nadaju drugom mestu, očekivalo se da će s više žara ući u ovaj duel. Istina, ne može se učenicima Đoka Hadžievskog mnogo zameriti na voljnom momentu, ali bolje od proseka nisu mogli. U prvom delu fudbal je još i bio na zavidnom nivou. Stvarali su domaći šanse i na vreme postigli gol, koji je verovatno odredio dalji tok meča. Posle duplog pasa sa Šaulom, Drinčić je zaobišao golmana Ćuluma i iskosa s lsve strane pogodio suprotni ugao. Malobrojni, promrzli gledaoci ponadali su se da će uslediti reviji golova, ali je snažna vejavica pomrsila njihove račune.

Već u 28. minugu arbitar Olarević tražio je od delegata crvenu loptu, pošto se bela od snežnog pokrivača sve teže uočavala. Uz to, zimski ambijent osujetio je fudbalere oba tima da pokažu umeće.

U nekoliko navrata, što posle solo prodora, što iz slobodnih udaraca, da ugrozi Ćuluma pokušao je i Šaula. Tako je nakon divne akcije sa Stojakom umalo bio neprecizan. Konačan rezultat postigao je plavokosi napadač Vojvodine u 43. minutu, Stojak. Slično kao i Drinčić na početku susreta, vešto je zaobišao golmama Slobode i zatresao mrežu.

Nastavak utakmice bio je mnogo slabiji. Kao da su obe ekipe bile zadovoljne učinkom, pa se nisu mnogo trudile da izmene rezultat. Vojvodina je stvorila dve ozbiljnije šanse i to u 80. minutu. Prvo je Drinčić kao tane uleteo u šesnaesterac Užičana, šutirao je iz "mrtvog" ugla, ali je rezervni golman Slobode Ilić bio na visini zadatka. Odmah potom u prilici da poveća vođstvo svog tima bio je i Gluščević. Kada se našao u izglednoj poziciji, oklevao je, pa je odbrana Užičana osujetila njegovu nameru.

Poslednji zvižduk sudije Olarevića jedva su dočekali igrači oba tima, baš kao i šačica mahom razočaranih gledalaca.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...