Vesti / Crveno-bela planeta / Proradio i Vojo Ubiparip!

Proradio i Vojo Ubiparip!05.04.2012. 20:30

Autor: mihailov(0)
K

ada bih izvlačio teze, svakako bih na prvom mestu istakao Voja Ubiparipa koji je najzad na pravi način iskoristio priliku koju dobija u poslednje vreme. Od ostalih igrača, u strelce su se još upisali Dušan Tadić, Nikola Trajković i Žarko Korać!


Anderleht-Kortrijk 1:1

Iako se utakmica igrala na prvog aprila, gosti su odmah stavili do znanja da se neće šaliti, pa su stigli do šokantnog vodstva već u 16. minutu! Anderlehtu je dugo trebalo da se razbudi, do poravnanja rezultata došli su u 62. minutu preko Mbokanija, ali je ponestalo snage da se u potpunosti preokrene ishod! Lane Jovanović slabiji nego inače, iz igre je izašao u 71. minutu.


Kajzerslautern-Hamburg 0:1

Što bi se reklo, poslednji voz hvata Hamburg kako bi izbegao neizvesnu završnicu prvenstva. Rival im je bio već prežaljeni Kajzerslautern, tim koji nije osetio slast pobede u Bundesligi još od oktobra meseca! Jasno je da je pobeda bila imperativ, pa su ovoga puta u meč ušli valjano koncentrisani - strelac odlučujućeg gola bio je Marsel Jansen! Dobra vest je da je u startnoj postavi bio Gojko Kačar, i lepo je da je tim stigao do trijumfa baš u momentu kad se i on bori za svoje mesto!


Herta-Volfsburg 1:4

Slobodan Medojević i dalje vreba svoju šansu za ulazak u prvi tim. Na utakmici je briljirao hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji je jednom zatresao mrežu, a dva puta pomogao saigračima da to učine.


Juventus-Napoli 3:0 ; Kaljari-Atalanta 2:0 ; Sijena-Udineze 1:0

Svi klubovi naših igrača ostvarili su domaće pobede bez primljenog gola. Konačno je Vlada Avramov dobio priliku da stane na gol Kaljarija, zamenivši povređenog Agacija početkom drugog dela! Možda je ovo prilika da pokaže svoje mogućnosti, ukoliko prvi golman bude duže odsustvovao sa terena. Željko Brkić je i dalje na poštedi što se tiče Serije A, jer je evidentno da trener ne želi naglo da deluje, imajući u vidu da je imao teških problema u prethodna 2-3 meseca, zbog povrede. Miloš Krasić uveliko već razmišlja koja je njegova sledeća destinacija.


Groningen-Herenven 1:3

Dobro je da su fudbaleri Groningena u prvom delu sezone nakupili dosta bodova, jer bi se u suprotnom sasvim sigurno borili za goli život! Ove sedmice je sa “Euroborga” bodove odneo Herenven, koji verovali ili ne, sa šeste pozicije sada zaostaje samo 4 boda za vodećim Ajaksom. Jedini gol za domaćina postigao je naš Duća Tadić u 36. minutu! Liga se maksimalno zakuvala, biće interesantno videti ko će se okititi trofejom, kao i hoće li Groningen uspeti da se plasira u evro-kup!


Antalijaspor-Bursaspor 1:3

Bursa nastavlja da gazi, nažalost Milan Stepanov ponovo se nije našao u protokolu. Nije mi potpuno jasna njegova situacija, gledajući u celini, nije dobijao puno prilike da igra ove sezone. Nemam informaciju da li ima hroničnih problema sa nekom povredom, ili je jednostavno pao u nemilost trenera.


Sekcia Nes Ciona-Hapoel Aškelon 2:2

Darko Lovrić svih 90 minuta predvodio tim do boda na gostovanju!


Leh Poznan-Krakovija 3:1

Konačno i Vojo Ubiparip stiže do svog prvenca ove godine, u 36. minutu je doneo prednost svom klubu koje je kasnije Letonac Rudnjevs još povisio! Probio je led, sada može da uživa u minutaži koju mu trener pruža, a golovi će, siguran sam, sami doći!


Tavrija-Dnjepar 0:2

Damir Kahriman imao je manje uspeha nego u prethodnom periodu, sada je 2 puta morao da vadi loptu iz svoje mreže.


Zalageržeg-Đer 0:2

Nikola Trajković nastavlja da blista u ligi severnih suseda, 20 minuta po ulasku na teren bilo mu je dovoljno da se još jednom upiše u listu strelaca!


Dinamo Tbilisi-Dila Gori 0:0

Giorgi Merebašvili nije nastupio na ovom susretu. Očigledno da je nedostajao Dinamu, baš kao što nedostaje i Vojvodini!


Mladost-Budućnost 0:1 ; Petrovac-Zeta 1:2 ; Rudar-Dečić 1:0 ; Sutjeska-Lovćen 0:0

Vrh tabele ostaje isti nakon ovog kola - Budućnost i Rudar su slavili, Mitar Peković odigrao ceo meč za Podgoričane, Francišković i Purke Stojanović takođe nastupili za Pljevljane. Žarko Korać postigao je gol u Petrovcu, dok je Šušnjar bio akter jedne miroljubive utakmice u Nikšiću!


Taraz-Aktobe 1:0

Brana Ilić očigledno ne menja navike koje je stekao u Vojvodini, pa bolje partije i u Kazahstanu pruža pred svojim navijačima!


Urava Reds-Kavasaki Frontale 1:1

Ranko Despotović nije bio među 18 igrača koji su igrali, ili ti sedeli na klupi za rezerve. Ekipa Kavasakija se “odvozala” do boda na gostovanju Despotovoj ekipi.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...