Vesti / Aktuelno / Za čast, ako je (još) imamo!

Za čast, ako je (još) imamo!03.04.2012. 13:44

Autor: Grof Žekula(12)
Ovako beše pre godinu dana! Foto: Nebojša Brankov
Ovako beše pre godinu dana! Foto: Nebojša Brankov
K

atastrofano odigrano proleće, u kome na pet od sedam utakmica nismo postigli gol (da budem precizniji na 12 od 14 poluvremena), a na samo dve upisasmo trijumf, moglo bi u narednom periodu da ima svoju kulminaciju. U narednih 10 dana, fudbaleri Vojvodine odigraće četiri veoma važna meča, i u njima potražiti naše zadovoljenje za sve što smo videli (a bolje da nismo) od kad se lopta zakotrljala srpskim terenima ove 2012. godine.

Ovo (sreda, 18:30h, crni deo topčiderskog brda, direktno na Arenisport 1) će biti (ne)prilika, da protiv rivala čije ime kod svakog navijača Vojvodine stvara gorčinu u ustima, Dejan Vukićević i njegovi puleni pokažu šta znaju, a ne šta ne znaju. Toga nam je dosta i toga se nagledasmo u ovih, skoro mesec dana, prolećnih borbi. Ko je veliko pojačanje, ko je “veliki“ igrač, ko je “veliki“ trener – na ova pitanja odgovor stiže u narednom periodu svima koji do njega još nisu došli. Kada smo, primera radi, prethodne godine skoro u isto vreme (16. april) odlazili na isto mesto, na megdan istom rivalu, odigrasmo tog proleća pre toga osam mečava i upisasmo svih osam pobeda (6 u prvenstvu i 2 u kupu, čime izborismo finale). Kakva dijametralna suprotnost, baš kao što je i u našim nadanjima pred taj, i pred ovaj meč. Tada se serija nastavila novom pobedom, a šta će biti sutra, ni hiromanti (gledaju u dlan), ni oniromanti (tumače snove), ni Bogomoljci, ni najveći optimisti i poznavaoci fudbala i Voše, ne mogu da pretpostave.

Da bi došli do pozitivnog rezultata trebaće značajno više borbe, pameti, znanja i kolegijalnosti, nego na svih sedam prethodnih mečeva zajedno! Koliko smo kadri da to učinimo i da li imamo volje za to – saznaćemo u sredu oko 20:30h. Nastavak loše serije ili početak neke nove i uspešnije, biće rešenje zagonetke koju sami sebi postavismo nedovoljnim zalaganjem, lošom atmosferom i očajnim fudbalskim (i taktičkim) predstavama u minulom periodu. Preuzeti odgovornost, biće preduslov boljitka! Svako svoju...Bez ikakvih izgovora, lepo “upakovanih“ fraza i rečenica koje navijači (ne)žele da čuju. Znajte (a znamo da znate) – ZANIMA NAS SAMO JEDNO!!!

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“, medijima su se obratili (još uvek) šef struke Dejan Vukićević i (još uvek) ljubimac navijača Vojvodine Abubakar Oumaru. Osim Brankovića koji je još rovit, svi igrači konkurišu za tim, a među njima, to će od danas i sedamnaestogodišnji Milan Spremo, koji je zadužio “dvojku“. Milane – Tebi sve najbolje u dresu našeg voljenog Kluba i da nas često obraduješ sa po dva gola na meču!!!

Vukićević je rekao da idemo “na noge“ najboljem timu Srbije koji dominira ligom u prehodnoj deceniji. “Rival ima velik izbor dobrih igrača, pa samim tim i mogućnost da kombinuje prema potrebi. Bez obzira na to, dobro smo ih “skenirali“ i proučili svaki detalj, pa iznenađenja neće biti. Mi se nalazimo u specifičnom momentu, a ovo je najbolji mogući takmac u ovom trenutku, jer “preko“ njega mi i možemo da prevaziđemo sve turbulencije koje su nas snašle. Biće ovo utakmica u kojoj naši najbolji igrači treba da pokažu najviše i ja lično to od njih i očekujem. Braniti se nećemo, a uz veliku koncentarciju, želju i samopouzdanje, doći ćemo do željenog rezultata. Moramo izdržati početni pritisak, a vreme nam može biti jedan od najvećih saveznika, jer će oba rivala sutra težiti pobedi, bez kalkulisanja“, završio je prvi trener tima.

Oumaru, koji je i presudio na pomenutom meču 16. aprila prošle godine, se raduje utakmici u kojoj će oba protivnika atakovati na suparnički gol. “Dobri jesu, bolji nisu. To ćemo saigrači i ja da dokažemo, u meču u kome neće biti kompromisa u borbi i nadmudrivanju. Za gol više, za našu pobedu – tako smo se spremali i obećali jedni drugima. U otvorenoj borbi, šansu svakako imamo i sutra moramo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače“, dodao je Kamerunac.

Motiva imate, setite se maja prošle godine i pobedom zacelite naše prolećne rane!
HOĆEMO BORBENU FK VOJVODINU!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...