Vesti / Crveno-bela planeta / Brana Ilić nastavlja dominaciju!

Brana Ilić nastavlja dominaciju!30.03.2012. 18:55

Autor: mihailov(1)
Još uvek najbolji strelac Voše!
Još uvek najbolji strelac Voše!
D

osta zanimljivih informacija mogu se naći u tekstu koji sledi - Brana Ilić, Lane Jovanović, Nikola Trajković i Mario Đurovski upisali su se u listu strelaca!


Anderleht-Zulte Waregem 2:1

Regularni deo belgijskog šampionata završen je ovim kolom, pred nama je plej of koji će definitivno odlučiti ko će obogatiti vitrine trofejom! Značajan korak ka konačnom cilju Anderleht je napravio pobedom nad Zulte Waregemom, ekipom iz donjeg dela lestvice. Presudni pogodak za domaćina postigao je Milan Jovanović - nakon prekida nastala je gužva u kojoj se najbolje snasao reprezentativac Srbije poslavši loptu iza leđa golmana gostiju!

Video izveštaj (dailymotion.com)

Volfsburg-Hamburg 2:1

Bila je ovo odlična prilika da se međusobno pozdrave bivši prvotimci Vojvodine. Gojko Kačar je dobio priliku da “oseti travu“ poslednjih desetak minuta, dok Boba Medojević i dalje nije u potpunosti zalečio povredu, tako da njegov debi očekujemo u narednim kolima Bundeslige! Ovaj poraz pali alarm - Hamburg se ponovo nalazi u opasnoj zoni!


Kjevo-Sijena 1:1 ; Juventus-Inter 2:0 ; Lacio-Kaljari 1:0

Oba naša golmana, Željko Brkić i Vlada Avramov su sa klupe posmatrali mečeve svojih klubova, dok je Miloš Krasić činio isto, samo sa tribina.


Nim-Bajon 1:0

Miodrag Stošić nije igrao, a Nim je minimalcem preuzeo prvu poziciju!


Ekselsior-Groningen 0:1

Ovo je prvi trijumf Groningena u gostima u 2012. godini, tačnije još od septembra nisu uzela tri boda bez pomoći svoje publike. Gol odluke postigao je Burnet u 18. minutu susreta, a Dušan Tadić proveo je svih 90 minuta na terenu! Borba za Evropu se nastavlja, Roda (nalazi se na 8. mestu koje vodi u plej-of) beži samo 2 boda!


Fenerbahče-Bursaspor 1:0

U Istanbulu su se sastala dva tima koja se nalaze u vrlo dobroj formi. Uspešniji je bio Fener, mada se mora skinuti kapa gostima za prikazan otpor protiv favorizovanog rivala! Milan Stepanov se nije našao među 18 odabranih igrača.


Hapoel Tel Aviv-Makabi Tel Aviv 0:0

Gradski derbi završio se svakako najdosadnijim rezultatom za pristalice oba kluba, Savo Pavićević nije bio među akterima!


Hapoel Aškelon-Hakoah Ramat Gan 1:2

Hapoel najverovatnije neće igrati prvu ligu Izraela, uprkos težnji kluba da se vrati u elitu, čemu svedoči nastavak saradnje sa iskusnim štoperom Darkom Lovrićem. Evidentno je da je tim previše mlad i da je iskustvo jednog igrača ipak malo za ozbiljniji uspeh!


Krivbas-Tavrija 0:3

Damir Kahriman ovoga puta nije imao previše posla uz raspucane igrače Tavrije! Tri gola u mreži domaćih, dovoljno za 5. poziciju i razmišljanje o novim izazovima u evro-takmičenjima! Slobodana Markovića već dugo nema u timu, moguće je i da je napustio Tavriju u zimskom prelaznom roku. Potrudiću se da saznam o čemu se radi, ukoliko neko ima informaciju - dobrodošla je!


Leh-Gornik 1:0

Vojo Ubiparip se konačno ustalio u prvoj postavi Leha, ali je zabrinjavajuće da još uvek nije postigao gol u ovoj sezoni. Moraće da popravi koncentraciju ukoliko želi da zadrži sadašnje poverenje trenera!


Đer-Paksi 4:1

Drugi pogodak na utakmici, ujedno i svoj šesti prvenstveni, postigao je Nikola Trajković u ubedljivom trijumfu Đera!


Dinamo Tbilisi-Zestafoni 1:1

Derbi kola završen je bez pobednika, gosti su poveli autogolom Jighaurija, a izjednačenje i bod domaćima doneo je Ćisko Munjoz 10 minuta pred kraj! Merebašvili je igrao do 75. minuta, kada je zamenjen!


Aktobe-Zhetysu 4:0

Brana Ilić se na fenomenalan način predstavio svojim navijačima - postigao je 2 gola i asistirao! Čestitke u ime svih Slaninara, uz želju da nastavi da teroriše protivničke odbrane! Vladimir Vukajlović odigrao je ceo meč za domaće.


Konsadole Saporo-Urava Reds 1:2

Junak utakmice, Japanac Kašivagi, koji je dva puta matirao golmana Saporo-a I time potpuno preokrenuo rezultat! Ranko Despotović dobar, iako nije nastavio golgeterski niz.


Borac Banjaluka-Široki Brijeg 0:0

Mnogo gora vest po Borac, nego sam ishod jeste povreda Nemanje Bilbije koji je doživeo prelom podlaktice i očekuje ga duže izbivanje sa terena! Nama preostaje samo da mu poželimo što brži oporavak i povratak na zelenu površinu!


Dečić-Sutjeska 1:0 ; Zeta-Mogren 0:0 ; Budućnost-Mladost 5:1 ; Berane-Rudar 0:0

Može se reći da su svi “naši“ u Crnoj Gori standardni - Đorđe Šušnjar svih 90 minuta igrao za Nikšićane, Korać takodje u redovima Golubovčana. Mitar Peković bio je deo tima koji je deklasirao Mladost, a Ivica Francišković je sa klupe ušao u drugom delu, ali nije pomogao Rudaru da savlada Berane i time se zadrži na čelnoj poziciji!


Muang Thong United-Thai Port 5:1

I za sam kraj - za sve ljubitelje lika i dela Maria Đurovskog, golovi sa meča Tajlandske lige, u glavnoj ulozi upravo naš bivši igrač koji je postigao svoj prvenac!





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...