Vesti / Utakmice / Vojvodina gostuje Borcu

Vojvodina gostuje Borcu30.04.2009. 07:46

Autor: Grof Žekula i podbara(0)
P

re samo godina dana duel ovih timova završio se pobedom Vojvodine od 5-0. Bio je to raskošni, barokni fudbal, koji je mogao da oduševi svakog ljubitelja fudbalske igre.
U prvom ovosezonskom duelu,koji je odigran u Novom Sadu, Staru Damu srpskog fudbala predvodio je Gaga Radojičić. Gol odluke postigao je Danijel Aleksić a meč će ostati upamćen po tome što smo na terenu mogli da vidimo Aleksića(od početka) i Medojevića(kao zamenu).

Drugi duel odigran je 14 marta. Vojvodina,predvođena Zoranom Marićem, zamalo je stigla da trijumfa. Poveli smo u 80. minutu golom Mrđe ali po ko zna koji put, pala je koncetracija tima u samom finišu meča i Borac je stigao do remija. Interesantan podatak je da je glavni delilac pravde Karadžić na ovom meču pokazao čak deset žutih i ni jedan crveni karton.

Dueli ova dva tima su po pravilu neizvesni tako da slobodno možemo očekivati troznak u subotu. Očigleno je da pod Marićem lakše igramo u gostima protiv timova koji pokušaju da nas napadaju?

Konferencija za štampu, SC "Vujadin Boškov".

Na dan 29.04.2009.
Trajanje - skoro 8 minuta.
Pred utakmicu 29. kola Jelen super lige.
FK Borac Čačak - FK Vojvodina (subota 02. 05. 2009. u 17h).
Prisutni - trener Zoran Marić i igrač Dušan Tadić.

Sastav-100% u timu neće biti Vukajlovića (crveni karton protiv Javora) i Pantelića (povreda kolena čini se ozbiljnijom nego što se u prvi mah činilo), za sastav ponovo konkurišu Đurić (valjda se opametio), Stjepanović (zalečio povredu zadnje lože), Grozdanovski (počeo da trenira i "mora" u vatru, jer je samo mesec dana do kraja prvenstva, iako se šefu struke to čini preuranjenim), za Brkića NEMA informacija.

Još će se dva dana trenirati u NS, pa se konačnih 18 NE ZNA, tj. konačna odluka "pada" nakon ta dva dana!

Marić je istakao da se moramo pokazati u najboljem svetlu, da moramo ići na pobedu, jer su nam ambicije visoke! "Plaši" se kvaliteta terena u Čačku, a u igri najveću pažnju moramo usmeriti na Stevanovića i Grkajca!

Tadić očekuje zanimljivu i tešku utakmicu. Istakao je da teret za FKV ne treba da predstavlja činjenica da igramo u gostima i iskoristio je priliku da pozove navijače da ispune stadion u srcu Šumadije. Čini mu se, da je u prethodnoj utakmici, kada je na istom terenu bilo 1:1, pobeda trebala da pripadne našem timu i da su domaćini nezasluženo stigli do boda! Dodao je da FKV znatno bolje igra od kad je Marić trener (citiram "BRZO, LEPO i EFIKASNO") i da mu je potpuno svejedno da li u formaciji igra na levom ili desnom krilu, jer svaka od tih pozicija ima svoje prednosti - ako je levo bolje je za centaršut, a ako je desno, onda može da gradi poziciju ili za šut ili za prodor ka golu!

DA I TO VIDIMO!!! Nadam se već u subotu!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...