Vesti / Fragmenti prošlosti / Gornja varoš zapamtila Novosađane

Gornja varoš zapamtila Novosađane26.03.2012. 15:07

Autor: fkv.com(0)
Kačar u skoku
Kačar u skoku
F

udbaleri Vojvodine su kao gosti, 1. aprila 2007. godine, deklasirali ekipu Zemuna.

MERIDIJAN SUPERLIGA - 22 kolo

Zemun - Vojvodina 1:4 (0:2)

ZEMUN: Stadion u Gornjoj varoši, gledalaca 1.000. Sudija: Stanković. Strelci: Lekić u 62. za Zemun, a Tadić u 15, Despotović u 45. i 56. i Sikimić u 74. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Jevremović i Stanković (Zemun).

Zemun: Stefanović 5, Košutić 5 (Zlatković 5), Adamović 5, Putinčanin 5, Jevremović 6, Petrović 5 (Stanić 5), Mitrović 5 (Isiorović -), Vidović 5, Stanković 6, Lekić 7, Urošević 5.

VOJVODINA: Kahriman 6, Stošić 7, Pekarić 7, Đurić 7, Petković 7 (Kizito -), Popović 7, Buač 7 (Pantelić -), Davidov 8, Tadić 8, Despotović 8 (Sikimić 7), Krivokapić 7.

Fudbaleri Vojvodine lako su izašli na kraj s indisponiranim domaćinom. Zemunci su se uplašili gosta, koji ovog proleća igra kao preporođen. Samo je u prvih desetak minuta bilo ravnopravno, a onda je pogotkom Tadića u 15. minutu nagovešten potop domaćina. Despotović je prošao po desnoj strani, akciju je pratio Davidov i prosledio loptu do Tadića koji je u naletu sa četiri metra pogodio mrežu.

Usledila su dva pogotka Desptovića, prvi glavom posle Krivokapićevog kornera, a potom i na samom početku drugog dela kada je šutirao iz trka. Tračak nade Zemuncima je doneo Lekić posle greške Kahrimana, da bi četvrti gol za crveno-bele postigao rezervista Sikimić, nakon što je Davidov “izlomio” svog čuvara i potom uputio pravovremen pas.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...