Vesti / Crveno-bela planeta / Despotović, zna se - 1:0

Despotović, zna se - 1:023.03.2012. 09:00

Autor: mihailov(1)
M

ožemo biti zadovoljni učinkom Vošinih predstavnika, u listu strelaca su se upisali Ranko Despotović i Dušan Tadić. Brana Ilić debitovao je za Aktobe u Kazahstanu, dok se Milan Stepanov napokon vratio u startnu postavu Bursaspora!


Hamburg-Frajburg 1:3

Vraćaju se problemi sa starta sezone i Hamburg ponovo mora da strepi za opstanak u ligi. Četvrti put u poslednjih 5 kola razočarali su svoje pristalice, a stvar je gora jer ih je porazio direktan konkurent Frajburg! Gojko Kačar nije bio u protokolu, zbog parnih kartona.


Nirnberg-Volfsburg 1:3

Neću o utakmici, samo ću napisati da Slobodan Medojević kuburi sa povredom još od reprezentativnih obaveza. Ove sedmice kreće sa laganim treninzima, tako da će vrlo brzo konkurisati za mesto u timu i nadamo se da će što pre debitovati za “Vukove“!


Sint Truiden-Anderleht 2:2

Nakon glumačkog performansa u reklami za plej-of, Milan Jovanović se vratio fudbalu. Na njegovu žalost, gosti su došli samo do boda, mada kada se sve sabere mogu i biti zadovoljni, s obzirom da su u sudijskoj nadoknadi uspeli da poravnaju rezultat. Učinak Laneta nije bio impresivan, dobio je i žuti karton od strane glavnog arbitra.


Sijena-Novara 0:2 ; Fiorentina-Juventus 0:5 ; Kaljari-Ćezena 3:0
Kup – Juventus-Milan 2:2 (produžeci) ; Napoli – Sijena 2:0

Iako se činilo da je Željko Brkić praktično završio sezonu zbog povrede, dobio je šansu da brani u revanš meču polufinala italijanskog Kupa u ”vrelom” Napulju, pred 50.000 ljudi. Sijena nije odbranila 2:1 sa svog terena i tako neće igrati u finalu na “Olimpiku", protiv Miloševog Juventusa. Željko je bio i više nego dobar, uspeo je da zaustavi nekoliko sjajnih prilika moćnog (u odnosu na Sijenu) Napolija, a treba istaći da ga je jednom matirao i njegov saigrač. Miloš Krasić, sa druge strane, nije u planovima trenera i nedavno je izjavio da se sada kaje što nije napustio “Staru Damu“ u zimskom roku. Vlada Avramov je ponovo presedeo ligaški meč na klupi!


Niort-Nim 1:1

Miodrag Stošić standardan u remiju svog Nima.


Utreht-Groningen 3:1

Dušan Tadić postigao je vodeći pogodak za svoju ekipu u 13. minutu, ali to nije bilo dovoljno da Groningen osvoji bilo šta u ovom susretu! Do poluvremena domaćin je izjednačio, a u nastavku potpuno nadigrao goste koji se nalaze u vrlo lošoj formi!


Bursaspor-Ankaraguču 2:1

Dobre vesti stižu iz Turske, vratio se Milan Stepanov na mesto štopera “zeleno-belih”. Sastala su se dva kluba koji pokazuju potpuno različit fudbal ove godine. Naime, Bursa je u dobroj seriji, osvojili su 16 od mogućih 18 bodova u prethodnih 6 kola, dok je Ankaraguču zakovan za dno tabele, nisu osvojili ni boda još od početka decembra! Rezultat je, dakle, krajnje očekivan, mada je scenario mogao biti i drugačiji, imajući u vidu da je domaćin stigao do pobedonosnog gola u 89. minutu!


Makabi Herslija-Hapoel Aškelon 2:0

Darko Lovrić je svih 90 minuta na terenu predvodio svoj tim.


Tavrija-Arsenal Kijev 1:1

U duelu dva susedna tima na tabeli nije bilo pobednika! Damir Kahriman je stajao na golu Tavrije, dok se Slobodan Marković nije našao u timu!


Urava-Kašiva 1:0

Specijalista za minimalce podsetio nas je na period kada je blistao u crveno-belom dresu! Ovoga puta namestio je nišan i unesrećio Kašivu golom u 36. minutu. Da ne prepričavam - sami pogledajte kako se Despot izborio sa odbranom gostiju:







Vašaš-Đer 1:2

Nikola Trajković igrao do 75. minuta, kada je zamenjen.


Jagielonija-Leh Poznan 2:0

Vojo Ubiparip odigrao celu utakmicu u sastavu gostiju!


Mogren-Budućnost 1:2

Sve zanimljivo zbilo se u periodu od 60-71. minuta, tada su postignuta sva tri gola! Najpre su poveli Budvani, ali je Budućnost brzo reagovala i preokrenula rezultat u svoju korist. Mitar Peković je svih 90 minuta branio boje gostiju!


Rudar-Zeta 1:0

Nenad Stojanović imao je više razloga za zadovoljstvo od Žarka Koraća, Pljevljani su opravdali ulogu favorita i održali bod prednosti u odnosu na Podgoričane!


Sutjeska-Berane 0:1

Đorđe Šušnjar nije uspeo da ponovi partiju od prošle sedmice, Sutjeska ostaje u opasnoj zoni!


Leotar-Borac Banjaluka 3:0

Borac je doživeo pravu katastrofu u Trebinju, Leotar je brojao do tri! Nemanja Bilbija zamenjen u 25. minutu zbog povrede, a nakon meča Borac je ostao i bez trenera.


Šahtjor Karagandi-Aktobe 2:0

Brana Ilić neće pamiti debi u svom novom klubu po dobrom, Aktobe je poražen na gostovanju u Astani. Zanimljivo da je saigrač Sremcu još jedan nekadašnji igrač Vojvodine - Vladimir Vukajlović!


Dinamo Tbilisi-Merani Martvili 2:2

“Planetu“ završavam pregledom iz Gruzije, Mereba je bio u startnoj postavi domaćina, ali se nije upisao u listu strelaca! Posle prvih pola sata izgledalo je kao da će Dinamo upisati još jednu sigurnu pobedu, međutim crveni karton ih je presekao, tako da moraju da se zadovolje i bodom.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...