Vesti / Utakmice / Ni „moravca“, ni valcera...

Ni „moravca“, ni valcera...21.03.2012. 20:25

Autor: fkv.com Team(4)
I

ako su oba tima najavljivala kako će zaigrati u finalu kupa koje je na programu sredinom maja, po danas prikazanoj igri to nisu zaslužili ni jedni ni drugi. Nešto bolje delovali su Novosađani, koji su propustili nekoliko izglednih prilika u finišu utakmice, ali je ukupan utisak o fudbalu viđenom danas u Čačku vrlo bled. Domaćini su stvorili samo dve ozbiljnije situacije pred golom „lala“, i to u prvom poluvremenu. Posle frtalj sata igre, zapretio je Knežević, ali se Supić ispružio i odbio loptu u polje. To je ujedno bio i jedini šut u okvir gola od strane „zebri“, dok su „crveno-beli“ uputili čak devet, ali je efekat na obe strane bio isti. Krajem prvog dela igre, domaćini su umalo iskoristili i nesporazum u odbrani Vojvodine i istrčavanje Supića, ali je Damjanović iz teške pozicije šutirao pored gola. Sa druge strane, Voša je imala terensku inicijativu i prilike preko Abubakara i Kataija (šutevi iskosa), kao i slobodnjak Mitoševića koji je Babalj odbranio. U drugom delu igre gotovo sva zbivanja su se dešavala pred golom Borca, a sjajne prilike su propustili Abubakar (neuspešan lob glavom), Bojović („zicer“ koji odlazi pored gola), Smiljanić (šutira u padu glavom, pravo u golmana), Mitošević (ponovo dobar slobodnjak) i Škuletić (šut iz okreta koji pogađa stativu). Ipak, i ovoliki broj šansi ne može da izbledi generalno loš utisak koji su momci iz „srpske Atine“ ostavili danas na stadionu kraj Morave. Posle čačanskih 0:0, jasno je da je tim u velikoj krizi igre, ali i rezultata (treća utakmica bez golova, od pet odigranih), te će se za prolaz u finale morati pružiti mnogo bolja partija od ove koju smo gledali danas.

BORAC - VOJVODINA 0:0

Sudija Milenko Vukadinović (Beograd) pokazao je žute kartone Damjanoviću, Reljiću i Spirovskom (Borac), a Mojsovu, Apiji i Škuletiću (FKV)

Borac: Babalj, Reljić, Maslać, Radanović, Miličić, Prodanović, Zoćević (od 79. Spirovski), Mugoša, Knežević (od 88. Radivojević), Živanović (od 70. Jeremić), Damjanović.

FKV: Supić, Vulićević, Mojsov (od 75. Smiljanić), Trajković, Pavlović, Apija (od 58. Škuletić), Mitošević, Moreira, Stevanović, Katai (od 58. Bojović), Oumaru.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...