Vesti / Mlađe kategorije / Krenuli i šampioni

Krenuli i šampioni20.03.2012. 01:37

Autor: Grba_NS(1)
foto: Dušan Jocić
foto: Dušan Jocić
O

mladinci Vojvodine i jesenji šampioni omladinske lige Srbije nastavili su u nedelju svoj pohod ka tituli. Jedan od lepših dana u ovoj kalendarskoj godini navijačima Vojvodine pobedom su dodatno ulepšali momci od kojih javnost mnogo očekuje. Ekipa Rada ispraćena je sa tri gola u mreži, mada je i naš golman jednom vadio loptu iz mreže i to nakon sopstvene greške.

Treba biti iskren i priznati da je i Rad imao svoje šanse, naročito u prvom poluvremenu, gde nam je dosta muka zadavao omaleni igrač sa brojem 11, ali i pored toga naši momci prvi dolaze do vođstva nakon preciznog udarca Slavena Baškala koji je dobio sansu u prvih 11.

U drugom poluvremenu klinci u crveno-belim dresovima su preuzeli inicijativu i kontrolisali igru, mada nisu igrali kako umeju, onako tečno do noge, ali opet treba imati razumevanja jer su nastupili bez glavnog i (po)najboljeg igrača Dejana Melega, kao i bez Milana Sprema vihornog krila, umesto kog je šansu dobio Mijat Gaćinović iz kadetske selekcije našeg kluba.

U odsustvu Melega njegovu ulogu (i dres) preuzeo je vižljasti Mirko Ivanić. Činjenica da je pored postignutog gola, bio i ubedljivo najbolji igrač, dovoljno govori koliko je uspešno zamenio Melega. I zaista se na terenu često moglo cuti “Ćomi”, jer se lopta najčešće nalazila u njegovom posedu. Treba ga pohvaliti jer se ne libi da preuzme odgovornost na sebe i reši neke naizgled nerešive situacije, da li pasom ili driblingom, kako mu već inspiracija naloži.

Uz njega, dosta zapaženu ulogu imao je i uvek agresivni Nemanja Sekulić, koji konstantno igra na ivici faula, i upravo nakon njegovog topovskog udarca gde je lopta pogodila prečku, ista dolazi do Nebojše Kosovića kojem je preostalo samo da rutinski gurne loptu u mrežu, a potom i podeli radost sa, danas odsutnim, Feratijem koji je sa tribina gledao svoje drugare.

Nekih desetak minuta pred kraj meča ekipa Rada je postigla utešni pogodak posle greške našeg golmana Kordića koji je ispustio loptu, koja se otkotrljala u gol. Treba istaći da je momak pre toga imao par spektakularnih intervencija i sprecio Radovce da izjednače, i zato poruka za ovog momka da samo nastavi da gazi, kao što je to radio i do sada, što važi i za ostatak ekipe, pa da na leto zajedno slavimo titulu, toliko čekanu.

Vojvodina je igrala u sastavu: Kordić, Petrić, Glumčević, Nastić, Nikolić, Sekulić, Kosović, Ivanić, Gaćinović, Baškalo, S. Kordić.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...