Vesti / Mlađe kategorije / Krenuli i šampioni

Krenuli i šampioni20.03.2012. 01:37

Autor: Grba_NS(1)
foto: Dušan Jocić
foto: Dušan Jocić
O

mladinci Vojvodine i jesenji šampioni omladinske lige Srbije nastavili su u nedelju svoj pohod ka tituli. Jedan od lepših dana u ovoj kalendarskoj godini navijačima Vojvodine pobedom su dodatno ulepšali momci od kojih javnost mnogo očekuje. Ekipa Rada ispraćena je sa tri gola u mreži, mada je i naš golman jednom vadio loptu iz mreže i to nakon sopstvene greške.

Treba biti iskren i priznati da je i Rad imao svoje šanse, naročito u prvom poluvremenu, gde nam je dosta muka zadavao omaleni igrač sa brojem 11, ali i pored toga naši momci prvi dolaze do vođstva nakon preciznog udarca Slavena Baškala koji je dobio sansu u prvih 11.

U drugom poluvremenu klinci u crveno-belim dresovima su preuzeli inicijativu i kontrolisali igru, mada nisu igrali kako umeju, onako tečno do noge, ali opet treba imati razumevanja jer su nastupili bez glavnog i (po)najboljeg igrača Dejana Melega, kao i bez Milana Sprema vihornog krila, umesto kog je šansu dobio Mijat Gaćinović iz kadetske selekcije našeg kluba.

U odsustvu Melega njegovu ulogu (i dres) preuzeo je vižljasti Mirko Ivanić. Činjenica da je pored postignutog gola, bio i ubedljivo najbolji igrač, dovoljno govori koliko je uspešno zamenio Melega. I zaista se na terenu često moglo cuti “Ćomi”, jer se lopta najčešće nalazila u njegovom posedu. Treba ga pohvaliti jer se ne libi da preuzme odgovornost na sebe i reši neke naizgled nerešive situacije, da li pasom ili driblingom, kako mu već inspiracija naloži.

Uz njega, dosta zapaženu ulogu imao je i uvek agresivni Nemanja Sekulić, koji konstantno igra na ivici faula, i upravo nakon njegovog topovskog udarca gde je lopta pogodila prečku, ista dolazi do Nebojše Kosovića kojem je preostalo samo da rutinski gurne loptu u mrežu, a potom i podeli radost sa, danas odsutnim, Feratijem koji je sa tribina gledao svoje drugare.

Nekih desetak minuta pred kraj meča ekipa Rada je postigla utešni pogodak posle greške našeg golmana Kordića koji je ispustio loptu, koja se otkotrljala u gol. Treba istaći da je momak pre toga imao par spektakularnih intervencija i sprecio Radovce da izjednače, i zato poruka za ovog momka da samo nastavi da gazi, kao što je to radio i do sada, što važi i za ostatak ekipe, pa da na leto zajedno slavimo titulu, toliko čekanu.

Vojvodina je igrala u sastavu: Kordić, Petrić, Glumčević, Nastić, Nikolić, Sekulić, Kosović, Ivanić, Gaćinović, Baškalo, S. Kordić.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Malbašić6
Owusu Bempah3
Subotić3
Mihajlović2
Cebara1
Jovančić1
Avramovski1

Igrač sezone
Rockov11
Malbašić7
Planić7
Vukasović4
Kojašević3
da Silva Alves2
Jovančić2
Owusu Bempah2
Bureković2
Avramovski2

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...