Vesti / Aktuelno / Subota, Sloboda, Pobeda

Subota, Sloboda, Pobeda16.03.2012. 17:40

Autor: fkv.com Team(2)
Dođi na Stadion - da zajedno slavimo!
Dođi na Stadion - da zajedno slavimo!
N

akon gostovanja u Novom Pazaru, a pre važnog Kup meča u sredu u Čačku, fudbaleri Vojvodine ugostiće stare sportske prijatelje iz Užica. Megdan sa Slobodom, zbiće se tačno u 17h u subotu na našem “Karađorđu“. Biće to lepa prilika da na delu vidimo nekolicinu fudbalera koji nisu imali veliku minutažu ovog proleća, jer na meču, zbog kartona, neće nastupati kapiten Vulićević, njegova zamena Trajković, njihov kolega iz odbrane Pavlović, strelac pobedonosnog gola u Pazaru Mitošević, kao i Apija, kojeg će Vukićević odmarati za ono što nam predstoji, a pod velikim znakom pitanja je i ljubimac navijača “Stare dame“ Abubakar Oumaru (povredio oko u sredu).

Kako god bilo i ko god da na teren istrči u nama svetom dresu, zadatak mora biti isti – ne ponoviti ni trenutak meča sa Metalcem prethodnog vikenda, već novosadskoj publici pokazati da su volja, želja i htenje itekako prisutni, te da će to i dovesti do našeg prvog ovoprolećnog domaćeg trijumfa, kako bi atmosfera pred put u Čačak bila podignuta na još viši nivo. Momci koji će zameniti kolege iz startne postave, neka pokažu da jesu za istu, a naš gromoglasni aplauz negde oko 19h biće dokaz da je to upravo tako.

Kako prve trojice (Vule, Trajče, Vuk) koji bi traku oko ruke poneli, neće biti na terenu, to će sutra učiniti, po prvi put, Miroslav Stevanović, dok će ekstra-talentovani klinci i buduće vedete našeg Kluba i evropskog fudbala, Šaleta Kordić (najbolji strelac Omladinske lige Srbije i Vošina nova “devetka“) i Bojan Nastić (U-17 reprezentativac Srbije; zadužio dres sa brojem 15), biti među 18 igrača u protokolu. Svoj trojici želimo puno sreće na novim fukcijama!

Na konferenciji za medije u SC Vujadin Boškov u Veterniku, pred meč, predstavnicima “sedme sile“ obratili su se šef struke Dejan Vukićević i strelac izjednačujućeg gola u sredu, Petar Škuletić. Obojica se slažu da je teško iskušenje ispred njih, ali da se zna šta svi moraju učiniti da bi obradovali domaće navijače.

Vukićević je dodao da je iza igrača naporna nedelja, a da nam u goste dolazi izuzetno neugodan rival. “Imaju sjajnog trenera koji je dugo i u kontinuitetu uspešan u domaćem fudbalu, kao i dobro selektovan igrački kadar. “Otvoriti bravu“ ispred njihovog gola, biće naša obaveza, a do toga moramo doći vrlo strpljivom igrom. Utakmica u sredu nas je dosta umorila i na fizičkom i na psihičkom planu, ali je ta pobeda došla u pravi čas i na neki način smo se iskupili našim navijačima za očajno odigrani meč protiv Metalca. Pokazali smo karakter i preokrenuli rezultat, a želja nam je da se sutra prikažemo u pravom svetlu svima koji dođu na “Karađorđe“. Iako nam je u mislima Kup meč u sredu, a dosta smo i oslabljeni neigranjem nekolicine prvotimaca, daćemo svoij maksimum u nameri da zvižduke od prošle subote, zamenimo burnim aplauzom“, zaključio je prvi trener tima.

Škuletić zna da nas očekuje izuzetno motivisan rival koji dobro igra protiv “velikih“ timova. “Bićemo oslabljeni, ali ne kukamo. Tri boda iz Novog Pazara dobiće na značaju samo ako i sutra trijumfujemo. Ostali smo dužni publici, pa ih pozivam da sutra ispune tribine “Karađorđa“ i pomognu nam da dođemo do pobede“, završila je Vošina “sedmica“.

Tačno – dužni jeste, red je da dugove vratite. Borbenom igrom, u kojoj ćete, do poslednjeg atoma snage, pokazati da je prošle subote bio samo loš dan, koji ćemo zaboraviti brzo, ukoliko ne ponovite isto. Važan period, prepun istih takvih utakmica, koji je pred nama, nastavite novom pobedom, ali pre svega pristupom koji vraćaju veru da ovo, ipak, može biti “Vošino proleće“.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...