Vesti / Crveno-bela planeta / Kačar ublažio poraz Hamburga!

Kačar ublažio poraz Hamburga!15.03.2012. 18:50

Autor: mihailov(0)
M

inulog vikenda, od bivših (neki će biti i budući) članova naše “Stare dame”, u liste strelaca širom Evrope upisali su se Gojko Kačar, Dušan Tadić, Đorđe Šušnjar, Nemanja Billbija, Nenad Stojanović i Giorgi Merebašvili. Nadamo se da će ovako berićetno biti i u narednom periodu, te da će se u “Crveno-beloj Planeti” pisati o njihovim bravurama i golovima u mreži rivala.


Šalke-Hamburg 3:1

Sve zanimljivo što je imalo da se vidi zbilo se u prvom poluvremenu - redom Puki, Mecelder i Huntelar su osigurali pobedu domaćinu već nakon prvih pola sata igre. Kada se činilo da će Šalke na odmor otići sa 3 gola razlike, nastupio je Gojko Kačar koji je fenomenalnim volej udarcem matirao nemoćnog Hildenbranda pogodivši levi ugao njegovog gola. Nažalost po Hamburg, ishod se nije promenio u nastavku, bodovi su ostali u Gelzenkirhenu. Naš internacionalac je zaradio i žuti karton u nadoknadi vremena.


Đenova-Juventus 0:0 ; Napoli-Kaljari 6:3 ; Ćezena-Sijena 0:2

Na “Čizmi“ se nastavlja loš niz naših igrača, Vlada Avramov i Miloš Krasić i dalje nisu u planovima svojih trenera, dok Brkić najverovatnije propušta ostatak sezone zbog pređašnje operacije.


Nim-Epinal 1:1

Ovaj duel mogao bi se nazvati derbijem treće lige, s obzirom da oba kluba imaju ambicije da sledeće godine igraju jače takmičenje. Miodrag Stošić nije nastupio za “crvene“ iz Nima.


Groningen-Vitese 1:3

Zeleno-beli nastavljaju da se brukaju, Vitese je odneo trijumf “bez po muke“. Utehu je domaćinu doneo upravo Duca Tadić golom sa “kreča“, tačnije u tom trenutku je to bio pogodak nade, jer je na semaforu stajalo 1:2. No, gosti su se pobrinuli da do kraja susreta još jednom razočaraju publiku na “Euroborgu”.


Eskisehirspor-Bursaspor 1:1

I ovaj rezultat se može svrstati u kategoriju dobrih za Bursu, imajući u vidu da su gostovali ekipi koja se nalazi na 5. poziciji lestvice. Milan Stepanov nije se našao u protokolu za utakmicu.


Makabi Tel Aviv-Hapoel Haifa 2:0

Ne bih da ureknem, ali kako stvari stoje, Makabi je napokon izašao iz krize koja ih prati mesecima unazad. Vezali su tri uzastopna trijumfa, jedini problem je što Savo Pavićević nije igrao niti u jednom od tih mečeva.

Darko Lovrić nije imao prilike ove sedmice da istrči na teren, utakmica njegovog Hapoela odložena je do daljnjeg!


Đer-Siofok 4:1

Nikola Trajković svih 90 minuta učestvovao u pobedi svog kluba!


Sutjeska-Budućnost 2:3

Gol fenomenalnog Đorđa Šušnjara nije bio dovoljan Nikšićanima da iznenade vodeći tim lige. Podgoričani su zadržali vrh na krilima Adrovića, koji je postigao het-trik! U sastavu gostiju publika je imala priliku da vidi i Mitra Pekovića.


Mogren-Mladost 1:1

Radoslav Batak nije nastupio za domaćina.


Rudar-Grbalj 3:0

Pljevljani nastavljaju gde su stali na jesen, ovoga puta deklasiran je Grbalj. Strelac drugog gola bio je naš bivši napadač - Nenad Purke Stojanović! Dušan Nestorović sve vreme na terenu.


Lovćen-Zeta 0:0

Bez golova na Cetinju, Žarko Korać nije nastavio golgeterski niz.


Karpati-Tavrija 2:3

Uspešan start prolećnog dela sezone imala je Tavrija, nadoknadivši rezultatski zaostatak u poslednih 30 minuta meča! Damir Kahriman je na kraju slavio, uprkos tome što je dva puta vadio loptu iz mreže! Slobodan Marković nije bio među 18 odabranih.


Ural-Mordovia 1:1

Krenula je i ruska 2. liga, novina je da je Milan Vještica pojačao ekipu Urala i na taj način postao saigrač Predragu Sikimiću! Nažalost, obojica nisu igrala na otvaranju nastavka šampionata.


Dinamo Tbilisi-Dila Gori

Počeo je plej of i u Gruziji, Dinamo je odložio pomenuti meč do daljnjeg. No, samo par dana ranije, Mereba je sam obezbedio trijumf svom timu postigavši oba gola na gostovanju fudbalskom klubu Gagri!







Borac Banjaluka-Kozara Gradiška 1:0

Kad je teško - tu je Nemanja Bilbija! Napadač koji nije iskoristio priliku u Vojvodini vratio se u svoj pređašnji klub i tamo nastavlja da pruža ono što je pružao pre dve godine! Njegov gol u 65. minutu bio je ujedno i jedini na utakmici.


Sanfrecce Hiroshima-Urawa Reds 1:0

Urava je nakon dosta uzbuđenja ipak uspela da ostane u eliti jesenas, međutim prolećni start ne može da im ulije previše optimizma. Ranko Despotović ušao je sa klupe u 55. minutu, nije u potpunosti opravdao očekivanja trenera Petrovića.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...