Vesti / Utakmice / Voša favorit, Kizito se vraća

Voša favorit, Kizito se vraća28.08.2009. 16:13

Autor: grof zekula, budababa(3)
U Voši se nadaju novoj pobedi
U Voši se nadaju novoj pobedi
U

trećem kolu Jelen Superlige, fudbaleri Vojvodine gostuju na Banovom brdu, gde će ih ugostiti domaći Čukarički. Meč je na rasporedu u subotu, 29. avgusta, sa početkom u 17 časova.

U meč rivali ulaze sa različitih pozicija – Novosađani iza sebe imaju dve vezane pobede u prva dva meča šampionata, dok "brđani" (kako sami sebe nazivaju) imaju dva poraza (od Javora i Hajduka iz Kule), pa je shodno tome za verovati da će oba takmaca u sutrašnji duel ući sa imperativom osvajanja bodova. Fudbaleri Vojvodine silno žele da nastave pobednički niz i da na dvonedeljnu pauzu, zbog obaveza reprezentacije, odu sa sva tri trijumfa, dok će se domaćini svojski potruditi, da prekinu crni niz sa starta prvenstva i dođu do prvog trijumfa.

Čukaričani imaju ogroman broj problema u tekućem prvenstvu – očajne partije, neuigranost velikog broja novopridošlih igrača, smena prvog trenera Miroljuba Ostojića, kriza oko novčanih sredstava kojima uprava raspolaže... Naše igrače ne treba da zanimaju njihovi problemi, već da se okrenu svojoj partiji i da teže da unaprede igru u odnosu na prethodni duel, jer su publici na "Karađorđu" ostali dosta dužni. Nema bolje prilike da poprave sliku o svojoj igri iz meča protiv Metalca i da se, sa prvog gostovanja u Beogradu u ovoj sezoni, u naš Novi Sad, vrate sa sva tri boda.

Na danas održanoj konferenciji, u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku, novinarima su se obratili šef stručnog štaba Dragoslav Stepanović i igrači Darko Lovrić i Slobodan Medojević. Sva trojica istakla su da očekuju trijumf na sutrašnjem meču.

Medojević je rekao da je, posle dve pobede na otvaranju prvenstva, ovo odlična prilika da se nastavi u istom ritmu i da, ako se ispoštuje dogovor iz svlačionice i svaki igrač pruži ono što može, pobeda neće izostati.

Lovrić se osvrnuo na činjenicu da pored dve pobede imamo i gol razliku od 4:0, da nismo primili gol, da seriju pobeda moramo nastaviti, iako je meč protiv Metalca dokaz da nema lakih protivnika i da sutra, shodno tome, moramo ozbiljnije ući u meč.

Stepanović je istakao da neće biti lako i da ga raduje što su fudbaleri iz prethodnog meča izvukli pouke. Ne veruje u ofanzivnu igru domaćina na sutrašnjem meču, ali je dodao da je evidentno da oni ne dozvoljavaju lake šanse protivnicima, da nemaju mnogo šta da izgube i da promena trenera uvek ima pozitivan efekat na tim. Vojvodina, po njegovim rečima, mora preuzeti ulogu favorita u svakom meču, ali i da značajno moramo korigovati igru iz prethodnog kola. Nesporno smo kvalitetniji, ali to moramo pokazati i na terenu u sutrašnjih 90 minuta meča.

Dodao je da još nismo tim koji zna šta hoće na svakom meču, da moramo bolje koristiti greške protivnika, da moramo smanjiti oscilacije u igri (naročito u defanzivi svih na terenu), da se moramo koristiti što jačim pritiskom u ofanzivi i napadati u talasima. Imamo igrače koji potezom rešavaju utakmicu, ali oni to još ne ispoljavaju (osvrnuo se naročito na igru Tadića i Stjepanovića, čija forma varira iz meča u meč i to moraju popraviti pod hitno). Šanse se moraju pretvarati u golove, jer u suprotnom daješ krila protivniku i otupljuješ svoj napad, a uz golove i odbrana dobija na sigurnosti, na kojoj Stepanović stalno insistira.


Servisne informacije:

PRAVA BOMBA konferencije je da Kizito počinje sa treninzima od utorka (kao Pera Ždera koji sve plaća u utorak - zar se sve ne počinje ponedeljkom?). Lično je Jozef rekao da mu je bolje i da neće na operaciju, da se dobro oseća i da može da krene sa trenažnim procesom. Stepi je odmah prebacio temu na dr Vukosava i da ko želi dalje i bliže informacije priupita njega.

Stepi smatra potpuno neopravdanim to što Dragan Mrđa nije pozvan u reprezentaciju na meč (kako neki kažu, na TV, veka) protiv Francuske. To je, po njegovim rečima, naš kapiten zaslužio igrama i svojom neverovatnom brzinom na terenu i da, ako već nema Pantelića (koji ni tim nema) na spisku, Mrđa je MORAO biti zamena!

Na pitanje vezano za Sepuju, istakao je da ga hoće lopta, da je prošle sezone svojim golovima spasao Čukarički od ispadanja, da ga je teško čuvati, da će sutra imati veliki imperativ, ali da jednostavno, moramo sprečiti igrom svaku loptu ka njemu.

U periodu od dve nedelje, koje slede bez mečeva u prvenstvu, u planu je odigravanje prijateljskih mečeva – 2. septembra dolaze nam dve ekipe Trudbenika (BG zonaš), a 5. septembra bi trebali da igramo sa makedonskim Rabotničkim, s tim što naš trener ni po koju cenu ne želi meč na koji ćemo putovati autobusom, već ili avionom, ili da Makedonci doputuju u Novi Sad.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...