Vesti / Fragmenti prošlosti / Poslednji tango u Tuzli

Poslednji tango u Tuzli08.03.2012. 07:34

Autor: fkv.com Team(0)
U

finišu prvenstva fudbaleri Vojvodine odigrali su važan meč u Tuzli 9. juna 1991. godine.

TUZLA: Stadion Tušanj, gledalaca 100, sudija Vranaričić (Ćakovo). strelci: Omerović u 30. za Slobodu a Tanjga u 35. i Vorkapić u 88. minutu za Vojvodinu. Žute kartone dobili su: Tursić (Sloboda), Bosančić, Jezdimirović i Trivić (Vojvodina).

Sloboda: Vasić 8, Sadiković 8, Milošević 8, Mrkić 6, Tabaković 7, Šulović 5, Savić 6, Kostić 6 (Tahirović 6), Omerović 8, Tursić 5 (Sabitopić 6), Ivanović 6.

VOJVODINA. Brzaković 7, Trivić 7, Mijić 8, Bosančić 7 (Petković 7), Šaula 8, Tanjga 7, Jezdimirović 7, Perović 7, Vorkapić 8, Živković 7, Vukov 8 (Samardžić).

Tuzlaci su se nadali da će se pobedom oprostiti od svojih malobrojnih navijača, a borili su se i ponašali kao da se nalaze na sopstvenom sprovodu. Bio je to praktično sprovod iz prvoligaškog u drugoligaško društvo. Vojvodiva je svih 90 minuta bila bolja, požrtvovanija, a u finišu utakmice i efikasnija.

Nakon obostrano lošeg početka, domaćini su ipak u 30. minutu postigli vodeći gol. Bek Goran Milošević proigrao je Omerovića a ovaj efektno sa 19-ak metara savladao Brzakovića. Tek tada gosti su se trgli i nakon 5 minuta postigli su izjednačujući gol. Sa 20-ak metara oštro je šutirao Tanjga, a Vasić je bio nemoćan — 1:1. Nakon toga Vojvodina je zaigrala ofanzivnije i pravo je čudo kako Jezdimirović, Vorkapić i Tanjga nisu izrešetali mrežu Vasića. Na drugoj strani, Sloboda je igrala anemično i njen napad nije izveo ni jednu smišljeniju akciju. U 65. minutu Trivić je u svom kaznenom prostorg gurnuo Miloševića, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Mogao je delilac pravde da ispravi svoju grešku 10 minuta kasnije kada je ponovo u kaznenom prostoru Vojvodine oboren Omerović. Međutim, sudija je ponovo ostao nem.

Tek kada je Sloboda ispucala svoje adute Novosađani su počeli da stežu obruč pred golom Vasića. Pravo je čudo kako Vorkapić u 72. minutu nije postigao gol: kada su svi očekivali da će se ušetati s loptom u mrežu sustigao ga je Tabaković i izbacio loptu u korner. Obrukao se i Perović u 76. minutu, potom Tanjga dva minuta kasnije, ali pravda je na kraju ipak zadovoljena. Izvanredni Vorkapić prekratio je muke navijačima domaćih. U slalomu je prošao sve svoje protivnike i efektno pogodio mrežu.

Trener Vojvodine Ivica Brzić nakon meča je rekao:

Očekivali smo da će se Sloboda daleko više zalagati i da bar na oproštaju iz prvoligaškog društva pokaže da joj se to nije moralo dogoditi. Međutim, domaćini to nisu učinili, pa smo u nastavku utakmice, koju smo počeli bojažljivo, stavili sve na kocku. Nakon serije promašaja, pravda je zadovoljena i pobeda mi je jako draga.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...