Vesti / Crveno-bela planeta / Novi gol Krasića

Novi gol Krasića27.08.2009. 10:48

Autor: LimanFKV, Voja(1)
foto: pfc-cska.com
foto: pfc-cska.com
R

USIJA

CSKA Moscow [2 - 1] Khimki

Miloš Krasić(CSKA) zamenjen je u 74. minutu utakmice. Postigao je i vrlo lep pogodak za 2:0. Dobio je dubinsku loptu po zemlji, koju je sustigao na roglju peterca, i kad je golman očekivao centaršut tj. povratnu, Krasa je spoljnom samo podigao loptu, u bliži ugao, pod rašlje.

Solidna partija i nova pobeda CSKA. Nažalost, i konkurenti Rubin i Spartak takođe su ostvarili lake pobede u ovom kolu tako da je zaostatak, 10 kola pre kraja, ostao isti - 6 (7) bodova. Svakako raduje dizanje forme naših reprezetativaca pred meč generacije 09.09.09.

Nenad Nastić(Khimki) nije igrao.


Dynamo Moscow [0 - 3] Rubin Kazan

Gosti iz Kazanja, mnogo lakše od očekivanog, odneli su bodove iz Moskve. U tome je pomalo doprineo i sudija koji je, pored dva penala za goste , dodelio i crveni karton igraču domaćih Vilksiru. Naš bivsi kapiten, Joca Tanasijević (Dinamo) presedeo je meč na klupi.

Kuban Krasnodar [1 - 0] Amkar Perm

Predrag Sikimić (Amkar Perm) nije bio u kombinaciji za meč.

II liga

Kamaz [0 - 1] Sinik

Sinik je pobedom u gostima zadrzao prvo mesto na tabeli. Samo jedan šut u okvir gola na celoj utakmici bio je dovoljan Šinjiku da se vrati kući sa sva tri boda. Milan Vještica (Sinik) igrao je svih 90 minuta.

ŠPANIJA

Prijateljska
Poli Ehido [0 - 1] Mursia
Ranko Despotović (Mursia) opet nije bio u kombinaciji za mec. Po medijima se spominje njegov mogući prelazak u Đironu.

UKRAJINA

Illitchivets Mariupol [2 - 2] Tavriya Symferopol

Golom Ljubenovića u 92. minutu Tavrija je stigla do boda. Slobodan Marković (Tavriya) igru je napustio u 54. minutu, pri rezultatu 2-0 za domaćina.

MAĐARSKA

Nyiregyhaza [1 - 1] MTK Budapest

Igrao se 29. minut kada je Igor Bogdanović (Nyiregyhaza) postigao svoj prvenac za novi klub protiv vodećeg MTK.

Haladas [4 - 3] Videoton FC

Ilija Radović (Videoton FC) nije igrao.

NEMAČKA

Bochum [1 - 0] Hertha BSC

Prilična uspavanka od utakmice, gde sam jednog trenutka čak pomislio da bi i Voša komotno mogla biti ravnopravna u Bundesligi. Imam osecaj da Herti ove godine predstoji borba za opstanak. Gojko Kačar (Hertha) je imao dve lepe šanse, dobio je i žuti karton opet, često ulazio u rasprave sa svima, a čini mi se da trener Favr sad više nade polaže u njega kao centarfora i mislim da time pravi strašnu grešku. Odigrao je svih 90 minuta.

Herta će u narednom periodu biti oslabljena i neigranjem standardnog Rafaela koji se teško povredio. U svakom slučaju dobro je da povreda Gojka iz meča sa Brondbijem nije bila ozbiljne prirode.

HOLANDIJA

SC Heerenveen [0 - 2] AZ Alkmaar

Igor Đuric (Heerenveen) opet nije nastupao.

AUSTRALIJA

Perth Glory [2 - 0] Newcastle Jets

Domaćin je nakon dva startna poraza, upisao prvu pobedu u ovoj sezoni. Branko Jelić (Perth Glory) je zamenjen u 71. minutu utakmice.

ITALIJA

Bologna [1 - 1] Fiorentina

Vlada Avramov (Fiorentina) nije branio.

TURSKA

Antalyaspor [2 - 0] Kasimpasa

Radoslav Batak (Antalyaspor) igrao je celu utakmicu.

BELGIJA

Standard Liege [1 - 1] Charleroi

Milan Jovanović (Standard) nastavio je da rešeta mreže. Ovaj put , njegovog pogodak u 29. minutu utakmice bio je dovoljan samo za bod ekipi iz Liježa. Slaba igra Standarda, slaba igra i Jovanovića. Dao je taj jedan gol i imao jedan solidan šut glavom. Zamenjen je u 84. minutu utakmice. Zanimljivo je samo da su u dve šanse Standarda igrači bili sami pred golmanom i imali "otvorenog" Laneta, ali mu nijednom nisu dali loptu, šutirali su i promašivali.

CRNA GORA

Zeta [0 - 3] Mogren

Sampion Mogren lako je savladao Zetu. Žarko Korać se utopio u sivilo ekipe i bio jedan od najslabije ocenjenih. Na početku utakmice propustio je izglednu šansu pri rezultatu 0-0.

FRANCUSKA

Dijon [1 - 0] Nimes

Novi poraz Nima. Miodrag Stošić nije igrao zbog crvenog kartona iz prošle utakmice. Sa druge strane debitovao je Vladimir Buač ušavši u igru u 54. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...