Vesti / Crveno-bela planeta / Ponovo Jovanović

Ponovo Jovanović28.04.2009. 08:30

Autor: Limanfkv(0)

CSKA Moscow - Rostov 1:2

Očajna partija CSKA. Poraz od Rostova je mogao biti i ubedljiviji jer su gosti promašili i penal. Miloš Krasić zamenjen je nakon drugog pogotka gostiju u 73.

Dynamo Moscow - Krylya Sovietov S. 0:1

Joca Tanasijević meč je gledao sa tribina.

Spartak Nalchik - Amkar Perm 4:1
82' [4 - 1] P. Sikimić

Predrag Sikimić u igru je ušao u 58. minutu i stigao je da postigne počasni pogodak za Amkar.

Zenit St. Petersburg - Khimki 4:2

Nenad Nastić igrao i ovu utakmicu. Novi poraz Himkija. Nakon pet kola poslednji su na tabeli sa samo jednim bodom.

Gimnastic - Real Murcia 3:0

Zbog povrede zgloba Ranko Despotović nije bio raspoloživ za ovu utakmicu. Naravno, utakmica je bila u stilu - novi crveni za Mursiju i penal za domaćina. Neverovatno na koliko utakmicu dobijaju penale i crvene. Inače, sada su na samo 5 bodova od zone ispadanja.

Liberec - Olomouc 0:1

Sigma je golom u 90. minutu utakmice stigla do novog iznenađenja. Tri važna boda u borbi za Evropu i sada su na samo jedan bod od trećeplasiranog Libereca. Darko Šuškavčević nije igrao ni na ovom meču. Moguće da se radi o povredi kapitena Sigme.

Tavriya Symferopol - Zorya 2:1

Tavrija je stigla do nove pobede i lagano se približava sigurnom delu, tj. sredini tabele. Slobodan Marković upisao je novih 90 minuta.

Ser Saša Todić nije branio na poslednje dve utakmice Krimpetelnica. Prednost je imao (ne znam razlog) drugi golman. Savladali su obe utakmice svoje protivnike sa 1:0.

FC Porto - Vitoria Setubal 2:0

Porto je ostvario novu pobedu,a Milan Stepanov je presedeo meč na klupi.

Debrecen - Kecskemeti TE 3:1
22' [1 - 0] L. Olah

Novi gol Loranta Olaha - 12 ove sezone. Zamenjen je u 65. minutu. Debrecin je drugoplasirani sa bodom zaostatka za vodecim Ujpestom. Igor Bogdanović kao i cele sezone, nije igrao.

Zalaegerszeg - Vasas Budapest 3:1

Vašaš nastavlja da posrće. Koliko sam shvatio, Saša Dobrić igrao je na ovoj utakmici, dok za Ljubišu Vukelju nisam siguran.

FC Fehervar - Diosgyor 2:1

Inače, za domaćina često golove daje neki Goran Vujović.

Gyor - Paks 4:1

Još jedna pobeda Magistra. To može da nas raduje, jer što duže je on tamo manje su šanse da ga posle Džimi Barke vidimo po peti put.
Ne znam da li je igrao Bojan Neziri.


Hoffenheim - Hertha BSC 0:1

Jedna od slabijih utakmica nemackog prvenstva. Herta se uglavnom branila, tražeći šansu iz kontri koja je i stigla u 40. minutu. Kačar je proigrao Rafaela, koji je odličnom varkom tela izbacio dva igrača iz igre, zatim prosledio loptu do Pantelića koji pravovremeno upošljava Eberta. Kasnije će se ispostaviti da će to biti i konačan rezultat. Gojko Kačar igrao je svih 90 minuta, ispod svog nivoa. Nekako deluje kao da je povreda imala uticaja i deluje tromije, i nešto iscrpljenije. Zbog kiksa Bajerna (inače smenjen Klinsman) Herta je izbila na drugo mesto sa dva boda zaostatka za vodećim Volfsburgom. Već sledeće nedelje čeka ih golem ispit jer idu u goste Hamburgeru koji isto ima šampionske ambicije. Biće sigurno mnogo teže nego protiv Hofenhajma.

Energie Cottbus - Wolfsburg 2:0

Kotbus je uspeo da napravi podvig kada se to najmanje očekivalo, protiv vodećeg Volfsburga. Udeo u tome imao je i bivši igrac Vojvodine Savo Pavićević koji je igrao svih 90 minuta. Branko Jelić nije ulazio u igru. Izuzetno važna pobeda za Kotbus kojim su umnogome povećali svoje šanse za opstanak.

Fiorentina - AS Roma 4:1

Fiorela se ovom pobedom izborila za toliko zeljenu 4. poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Vlada Avramov boravio je na tribinama.

Treviso - Triestina 1:0

Posrnuli Trevizo konačno je stigao do pobede. I pored katastrofalnih igrara u zadnje vreme, pored toga što su prikovani za dno, i pored toga što su u poslednjoj utakmici zaradili čak tri crvena kartona, savladali su ekipu iz Trsta koja se bori za ulazak u play-off. Vlado Šmit bio je u kombinaciji za tim.

Standard Liege - KV Mechelen 4:1
20' [2 - 0] M. Jovanovic
36' [4 - 0] M. Jovanovic

Milan Lane Jovanović imao je svoju noć. U prvom poluvremenu je dao dva gola za Standard i najmanje jedan namestio.

FC Skonto Riga - Ventspils 1:3

Saša Cilinšek je igrao svih 90 minuta.

Borac Banja Luka - Modriča 2:0

Poraz Modriče u gostima. Sreten Vasić i Đorđe Zafirović igrali su svih 90 minuta.

Zeta - Mogren 0:2

Žarko Belada igrao je celu utakmicu. Mogren je zadrzao prvo mesto. Digla se prašina oko ove utakmice jer je gospon Rajo Božović odlučio da baš na ovoj utakmici oproba drugi tim.

Grbalj - Buducnost 1:2

Ivica Francišković takođe je odigrao celu utakmicu i bio jedan od najboljih u redovima Grblja.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...