Vesti / Crveno-bela planeta / Georgi nastavio gde je stao!

Georgi nastavio gde je stao!01.03.2012. 06:46

Autor: mihailov(1)
Slika sa sajta Dinama
Slika sa sajta Dinama
O

vonedeljna efikasnost ex-fudbalera Vojvodine nikako ne može zadovoljiti nikoga od nas, jedino je Merebašvili ponovo osvetlao obraz svih onih koji igraju fudbal širom Evrope, a da nekada nosiše crveno-beli dres.


Lirs - Anderleht 0:0

Iako se ovaj rezultat može smatrati kao kiks, vodeća ekipa prvenstva samo je povećala svoju prednost na tabeli, s obzirom da je Briž ubedljivo poražen na gostovanju aktuelnom šampionu Genku! Milan Lane Jovanović je odigrao svih 90 minuta, da bi nakon toga odmah seo u avion i pridružio se reprezentaciji koja ove sedmice igra dve prijateljska meča na Kipru. Prednost Anderlehta sada iznosi 8 bodova. To nije nedostižna prednost, ali svakako jeste razlika koja ih stavlja u ulogu glavnog favorita za osvajanje titule!


Borusija Menhengladbah - Hamburg 1:1

Može se reći da ishod sasvim može zadovoljiti pristalice Hamburga, imajući u vidu da su gostovali sigurno najvećem iznenađenju Bundeslige, ekipi koja nije osetila ukus poraza na domaćem terenu još od prošle sezone! Gojko Kačar je dobio priliku da zaigra tek u sudijskoj nadoknadi, zamenivši strelca izjednačujućeg pogotka Arslana! Hamburg ostaje u donjem delu lestvice, jasno je da ne mogu ”ni gore, ni dole“, tako da već sada mogu početi sa uigravanjem za sledeću sezonu.


Volfsburg - Hofenhajm 1:2

Meda ponovo posmatrao meč sa tribina.


Milan - Juventus 1:1 ; Kaljari - Leće 1:2 ; Sijena - Palermo 4:1

Ponovila se situacija da nijedan od naših bivših igrača nije nastupio za svoje klubove na Apeninskom poluostrvu.


Okser - St Etijen 0:0

Danijel Aleksić još uvek ne dobija priliku da zaigra za slavni francuski klub.


Nimes - Cherbourg 0:0

Miodrag Stošić nije se našao u protokolu za ovaj susret u kome je njegov tim, baš kao i Danijev, odigrao bez golova.


Nec Nijmegen - Groningen 4:0

Siguran sam da svako ko posećuje kladionice u širokom luku zaobilazi tim Groningena na svojim tiketima ove godine. Ovo je njihov četvrti poraz u prethodnih pet utakmica, jedini trijumf u februaru ostvarili su protiv vodećeg PSV-a. Duća Tadić sve vreme na terenu, zaradio je žuti karton u 76. minutu.


Samsunspor - Bursaspor 0:3

Polako, ali sigurno pretprošlogodišnji šampion hvala zalet - ovo im je treći trijumf u nizu koji ih vraća u trku za izlazak u Evropu! Nažalost, Milan Stepanov ne može se pohvaliti minutažom koju mu pruža trener Saglam, i ovoga puta ostao je na klupi za rezerve.


Makabi Tel Aviv - Hapoel Akre 2:0

Proteklo je mesec i po dana otkako Makabi nije ostvario prvenstvenu pobedu. Sada su konačno upisali 3 boda, ali bez pomoći Sava Pavićevića koji se nije našao među 18 odabranih.


Hapoel Aškelon - Ironi Bat Jam 0:0

Hapoel nije uspeo da opravda ulogu apsolutnog favorita, falila je završnica tako da je rezultat ostao ”nepopularan“. Po prvi put ove sezone trener se odlučio da ostavi Darka Lovrića na klupi za rezerve.


Dinamo Tbilisi - Baia 5:1

Ubedljiv trijumf doveo je ekipu Dinama do druge pozicije na tabeli. ”Žrtva“ je ove sedmice bio tim Baie, koji je ispraćen sa 5 golova u svojoj mreži. Strelac jednog od njih bio je Georgi Merebašvili, koji je u 75. minutu povisio na 3:1 sa bele tačke i time otklonio neizvesnost

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...