Vesti / Fragmenti prošlosti / Sećanje na Marinka Stojakovića

Sećanje na Marinka Stojakovića29.02.2012. 13:58

Autor: fkv.com Team(1)
P

očetkom februara 1988. godine naš klub zadesila je velika tragedija. U saobraćajnoj nesreći na putu Beograd-Pančevo poginuo je mladi centarfor Marinko Stojaković. Njegovom smrću naš klub je izgubio jednog mladog sportistu koji je tek zakoračio u život.

Smrt je otrgnula Stojakovića baš u momentu kada je treba da se vrati na teren posle jednogodišnje pauze. Marinko je prešao u redove Novosađana iz ekipe OFK Beograda u februaru 1987. godine. Po dolasku u Vojvodinu, nakon samo odigranih 60 minuta na meču protiv Mladosti iz Petrinje, Stojaković je doživeo tešku povredu meniskusa.

Međutim, i taj kratki period je bio dovoljan da svi u klubu, od uprave do njegovih saigrača, zapaze i zapamte njegove izvanredne osobine kao fudbalera.

Marinko je karijeru počeo u OFK Beogradu, na Karaburmi, kao petlić OFK Beograda. Prošao je sve selekcije "romantičara" i ostao je romantičar do kraja. Bio je kako se to kaže rasan centarfor, fudbaler kojem je prvi i jedini cilj bio postići gol, što lepši, što pamtljiviji. Sa takvim preporukama je došao i u naš tim. Na žalost nije uspeo da se iskaže, nije uspeo da svojim potezima oduševljava gledaoce na tribinama stadiona Vojvodine.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...