Vesti / Crveno-bela planeta / Merebi dovoljno 20 minuta!

Merebi dovoljno 20 minuta!22.02.2012. 19:05

Autor: mihailov(0)
Do zime u našem, sada trese mreže u dresu Dinama iz Tbilisija
Do zime u našem, sada trese mreže u dresu Dinama iz Tbilisija
D

osta bolje vesti nego u prethodnom periodu - Mereba je uspešno iskoristio prve minute u svom novom klubu nakon tri godine, dok je Jovanović nastavio sa sjajnim partijama u dresu Anderlehta. Vrlo dobru partiju pružio je i Dušan Tadić, čiji je Groningen briljirao prethodnog vikenda.


Anderleht - Vesterlo 3:1

Na papiru lak zadatak za domaćina, dok je u praksi isto tako delovalo sve do 90. minuta kada su gosti prepolovili prednost i doveli u pitanju pobedu prvoplasirane ekipe šampionata. Međutim, ni pun minut nije prošao, a Lane je odlično reagovao na asistenciju Suareza i "pečatirao“ trijumf Anderlehta!

Da ne filozofiram - slika, odnosno u ovom slučaju snimak, govori 1000 reči!

Gol Jovanovića

Prvi pratilac, Klub Briž, takođe je odneo pobedu kod kuće u ovom kolu, tako da prednost kluba iz prestonice Belgije i dalje iznosi 7 bodova!


Hamburg - Verder 1:3

Taman smo pomislili da se Hamburg vraća na pravi put, kad opet nastaviše tamo gde su stali u jesenjem delu sezone. Definitivno se može već sad reći da su najveće razočarenje ovogodišnje Bundeslige. Zanimljivo da su 3 od 4 gola postigli igrači koji potiču ili su rođeni na području bivše SFRJ (Petrić za domaće, Marin i Arnautović za goste), a asistent prilikom drugog gola Verdera bio je Zlatko Junuzović, Lozničanin, koji je odlučio da nastupa pod zastavom Austrije. Sećamo se ovog igrača još iz vremena dok je igrao za Austriju iz Beča protiv Voše.

Kačar nije dobio priliku ovoga puta, čak ga ni na klupi nije bilo. Razlog tome je povreda, a nadamo se da će se naš Gojko brzo oporaviti i ponovo zaigrati za klub sa severa Nemačke.


Šalke - Volfsburg 4:0

"Vukovi“ su doživeli pravu katastrofu u Gelzenkirhenu - možda pravi trenutak da Magat razmisli o mogućnosti pružanja šanse Slobodanu Medojeviću!


Juventus - Katanija 3:1 ; Udineze - Kaljari 0:0 ; Leće - Sijena 4:1

U Italiji ništa novo - Miloš Krasić ne dobija priliku, što ga nije nagovorilo da prihvati ponudu Zenita. Sa druge strane, Brkić još uvek nije spreman za povratak na teren, dok je Vlada Avramov meč proveo na klupi za rezerve.


Groningen - PSV 3:0

Ko prati Groningen ove i prethodne sezone, mogao je naslutiti ovakav scenario. "Bez po muke“ savladali su vodeći tim holandske lige, junak je definitivno Koreanac Hyun Jun-Suk koji je dva puta matirao Isaksona. Ogromne pohvale idu i na račun Dušana Tadića, odigrao je neverovatan meč i ubeležio sjajnu asistenciju prilikom drugog gola Groningena (strelac beše Bakuna).

Zaključak jeste da je šteta što klub sa ovakvim igračkim potencijalom pokazuje oscilacije u toj meri. Ko zna - možda im i ovo bude podstreh za dalje takmičenje i borbu za izlazak na evro-scenu!


Bursaspor - Istanbul BB 2:1

U utakmici punoj grubosti pobedu je izvojevao Bursaspor golovima N' Diajea i Pinta. Milan Stepanov nije ulazio u igru.


Beitar Jerusalim - Makabi Tel Aviv 0:0

Duel dve ekipe koje se nalaze u očajnoj formi završio je upravo kako je najviše i očekivano - bez golova! Ako ništa drugo, i jedni i drugi mogu se pohvaliti prvim osvojenim bodom nakon serije poraza koji su doživeli u prethodnom periodu. Savo Pavićević igrao 87 minuta za Makabi, mesto njega u igru je ušao Saban.


Hapoel Kfar Saba - Hapoel Aškelon 0:0

Ni u rangu ispod ništa zanimljivija utakmica, a Darko Lovrić je svih 90 minuta igrao u zadnjoj liniji!


Metalurgi Rustavi - Dinamo Tbilisi 0:2

Georgi Merebašvili na najbolji mogući način je "re-debitovao“ za svoj voljeni klub - samo 20 minuta po ulasku u igru, bilo mu je dovoljno da podseti navijače Dinama na umeće koje poseduje!

Čestitke u ime svih navijača Vojvodine - samo tako nastavi Mereba!





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...