Vesti / Aktuelno / "Lale" napadaju Kozake

"Lale" napadaju Kozake13.02.2012. 20:22

Autor: Grof Žekula(3)
N

akon Čeha i Mađara, na red su došli Ukrajinci. I to pravi Kozaci iz Zaporožja, sa velikog Dnjepra, koji će u utorak od 14h testirati četu Dejana Vukićevića. Biće to dobra prilika da vidimo gde se trenutno nalazi naša “Stara dama“, koja promišlja o tome da čak i produži svoj boravak na Mediteranu, sve zarad izbegavanja novosadskog snega, te što bolje pripreme za prolećni deo sezone i startni meč u Kragujevcu.

Inače, Metalurg iz Zaporožja, naš sutrašnji rival, je vodeći tim druge ukrajinske lige. Osnovan je 1935. godine, a jedan trofej im je za malo "pobegao" 2. maja 2006. godine, kada su u finalu ukrajinskog kupa poraženi od kijevskog Dinama sa 1:0. U tekućem delu sezone su na 21 utakmici zabeležili 16 pobeda i 3 nerešena ishoda, i već sada “beže“ trećeplasiranom (mesto koje garantuje ostanak u istom rangu takmičenja) Arsenalu 8 bodova. Metalurg će prvenstvo nastaviti 24. marta, a ekspedicija ovog kluba je smeštena u istom hotelu u Antaliji u kome su i naši momci.

Prošle sezone su prvoligašku borbu okončali na poslednjem mestu lestvice i prvi put od 1991. godine su napustili društvo najboljih (odlične sezone beleže 1995/96 kada su bili petoplasirani i 2001/2002 kada su bili četvrtoplasirani tim lige), ali su čvrsto rešeni da se u najjači rang ekspresno vrate, što svedoči i jačina sastava tima u kome igraju četiri Brazilca, i po jedan Tunižanin, Nemac i Kamerunac. Sa klupe ih predvodi Sergej Zajcev, a nedavno su sa beogradskim OFK-om odmerili snage i remizirali (2:2).

Biće to, za ovaj deo priprema, odlična provera za “crveno-bele“, uz nadu da će kozački konjanici biti pobeđeni u Turskoj, te da će “mediteransku stepu“, sutra oko 16h, prekriti novosadske lale u svom punom sjaju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...