Vesti / Utakmice / Bez golova (šansi) na Karađorđu

Bez golova (šansi) na Karađorđu26.04.2009. 10:03

Autor: Grof Žekula(0)
2

8. kolo Jelen super lige, na dan 25.aprila 2009. godine.

FK Vojvodina - FK Javor 0:0

Ko je u ovoj priči osvojio bod, a ko izgubio dva, znate vrlo dobro.

Šest bodova razlike između dva kluba bejaše pred ovaj meč, a toliko je i ostalo posle istog.

SAMO pet kola do kraja prvenstva, a sami sebi "zatvaramo" put ka 2. mestu ovakvim igrama kod kuće. Ponašanjem, zalaganjem, borbom i trudom većine igrača i stručnog štaba kao na današnjem meču, nećemo nikad ni vratiti publiku na stadion, a i ono nas što bude na njemu - OVIM NIKADA NEĆEMO BITI ZADOVOLJNI!!!
MI NEĆEMO 2. MESTO NA TABELI - to je jedini moj zaključak posle onakve predstave!

Mislio sam da će biti teži meč u odnosu na onaj u sredu (ako ništa drugo, gosti iz Ivanjice imaju više snage od Zrenjaninaca), ali da ne uradimo ama baš NIŠTA za 90 minuta, to ni sanjao nisam. Marić je na konferenciji za štampu nakon meča izjavio: "ZADOVOLJAN SAM EKIPOM, ALI NISAM SA ZADNJIH 20 METARA". Meni ne preostaje ništa drugo nego da pišem - GOSPODE BOŽE. Pa čak i da zanemarim konstrukciju rečenice koja je ravna trogodišnjem detetu koga ništa ne zanima osim spuštanja niz tobogan i jurcanja po parku, molim vas da mi svi VI koji ste bili na "Karađorđu" pomognete da razlučim i dokučim čime je to "šef struke" zadovoljan?!?!

Ispred stadiona po okončanju ove muke, videh GOSPODINA STEPANOVIĆA (našeg nesuđenog trenera), a nakon svega poželeo sam... ma u stvari požalio sam što nam nije postao komadant sa klupe. Još nešto - mister Sseppuya je i danas postigao DVA gola za Čukarički (ukupno 7 od kad nas je napustio a njih POJAČAO), a imaše i NAJJAČI udarac u onom merenju u istom timu - NEKA, NE TREBA NAM! Dovedite bilo kog napadača iz bilo koje države, i on i naša deca NEĆE NA TEREN (ukoliko to neko ne odobri posebnim ukazom, kao da je predsednik države). Tja...

Ostaje žal što ne možemo da vežemo 3 pobede (od toga 2/3 utakmica igramo na našem bunjištu), i da napravimo korak ka poziciji na kojoj prvenstvo nismo okončali odavno! Ovo ako je bio duel drugog i četvrtog sa tabele, to vam SVE govori o situaciji u našem fudbalu!

Par reči o gostima

OGROMNI SU!!! Srazmerno tome ne i tako spori. Tačno se "pokrivaju" u igri, poziciono dobro stoje jer znaju sve svoje mane i prednosti, nisu se libili da ulaze na našu polovinu sa 5-6 igrača, često lako stvarali višak na sredini ili njihovom levom boku, halfovi i centarfor (oba koji igraše - Račić i Brajković) zaista visoki i dominantni u duelu, igrali istu formaciju kao i mi (samo jedan isturen) ali "okrenutu" ka defanzivi!

20 minuta mi je bilo dovoljno da vidim i prokomentarišem da im mi gol nećemo dati tako lako! Mi smo vazda pokušavali da provučemo loptu kroz njihovu sredinu (ako nismo odigravali na bok prema "nisam opasan po gol" Tadiću), ali su apsolutno 99,99% toga "zatvorili" i puštali golmana Supića (reprezentativca BIH po izboru Ćire Blaževića) da je samo pokupi! Ovo sve je posledica NAŠE IGRE na današnjem meču, a ne sjajnog ivanjičkog krompira, svežeg vazduha, gomile lepo sušenog mesa na tavanu svakog igrača Javora ponaosob (pazite im seriju - u gostima na JNA nezasluženo izgubili 1:0, tukli CZ kod kuće 1:0, i sad sa nama 0:0). MI SMO JEDINI KRIVCI što smo im sve ovo dozvolili!!!

O nama

Da ja to lepo ostavim prazno pa VI sami popunjavajte. Ponekad mi je istinski žao što u fudbalu nema kao u hokeju onaj +/- koeficijent korisnosti na meču, pa da neko oceni naše igrače. Što bi se taj NARADIO danas... Svi će dobiti svoje mesto u izveštaju koji sledi i nije baš da su SVI podbacili u svoji zadacima (barem odbrana i po koji u veznom redu). Marić je promašio sa taktikom - ako ne sa postavkom igre a ono sa izborom igrača!

TADIĆU, ajd zdravo! Ti nama lepo putuj na ovo EP za mlade pa se pakuj i odlazi. Sramota je da imaš snage za isto onoliko minuta koliko imaš godina (Je l' treba da te "čekamo" dok ne napuniš 90?). Lazetiću, Vukajloviću i, kako njega da zaobiđem, kapitenu Popoviću, MALO je bilo ono zvižduka što im podelismo sa tribina kad su ulazili/izlazili sa terena. Buač potpuno "ugušen" na poziciji na kojoj mu i nije mesto, Mrđa toliko "odsečen" da gol ne bi dao (još bolje - u šansu ne bi ušao) bar tri utakmice vremena! Kesić, Stošić, Kizito, Lovrić, Veseljko i Mario - pokazaše bar po nešto! To sve ukupno beše malo za pobedu!!!

Vukajlović, koji odjedanput dobija mesto u timu na dve utakmice za redom, iako nije prošao pripreme, a sad mu je dovoljno 20 minuta igre da dobije dva kartona i da "ostavi drugare na cedilu", ima prednost pred Aleksićem?!?!? Ma kao što rekoh - NEĆEMO DRUGO MESTO!!! Ili k'o što reče popularni punk sastav iz Pule - "GLUPOST JE NEUNIŠTIVA"!!!

Prvo poluvreme

2. minut - Đurovski pokušava dužom loptom da nađe Lazetića, Supić znatno brži i kupi loptu (ne mogu da slažem "ispred zahuktalog Lazetića" kad to nije istina, niti će biti ikada)!

4. minut - Dobra akcija naših po desnom boku, gosti prave faul na roglju 16-erca nad Mrđom. Popović iz istog gađa tzv. "živi zid" koji je bio udaljen tačno 6,15 metara ili 3 manje od onog što po zakonu i pravdi trebuje!

7. minut - Ponovo pretimo. Đurovski i Mrđa izmenjuju dupli pas, a ovaj poslednji daje na desni bok Buaču koji "nadolazi", on "zavrće" u sredinu na 15 metara od gola, to od naših niko ne prati, odbrana Javora otklanja opasnost!

8. minut - Centarfor gostiju Račić u duelu šalje lakat u glavu Lovrića. Naša klupa, predvođena Marićem skače sa iste sasvim opravdano, zahtevajući karton! Njega nema, Lovrić se, na sreću, brzo pridigao!

9. minut - Isti igrač gostiju (Račić) ulazi u dobru priliku, Stošić stiže da na vreme otkloni opasnost!

10. minut - ŠANSA UTAKMICE! Đurovski proba isto kao na početku sa Lazetićem. Ovaj put u glavnoj ulozi je jalovi Tadić. Half gostiju još i greši u proceni leta te lopte koja nadolazi, ona pada Tadiću na levu nogu i kad svi očekujemo da to "sevne", on je prosto dodaje Supiću! Holandija te čeka, moj Dušane, kao ozeblo sunce!

11. minut - Tadić pokušava sve sam, dribla dva igrača gostiju na desnom krilu, a onda sa loptom izlazi u gol-aut ničim izazvan. Mogao je tačno TRI puta ranije da je pošalje u srce 16-erca. BRAVO MAJSTORE!!!

13. minut - Trivunović i Tadić kombinuju po desnom boku, gosti izbacuju u korner nakon njegovog centaršuta! Nakon istog, lopta "leti" ka Lazetiću na drugu stativu, on+Supić+half gostiju Đokić skaču - Supić je hvata, Đokić ostaje na travi!

17. minut - Najava dobre akcije! Popović prihvata loptu, eno mu se Kizito otvara po boku, kapiten ga "ne vidi" već daje loptu Lazetiću koji je u težoj poziciji tačno 36 puta! Odbrana gostiju ne propušta priliku da lako otkloni opasnost! Da je naš najbolji igrač sezone dobio loptu bar bi bilo opasno! Ovako...NIŠTA!

20. minut - Dobar "vez" naših! Sve je počelo od komadanta odbrane Lovrića koji prebacuje bubamaru Lazetiću, ovaj u sredini ka Trivunoviću koji nastavlja na bok ka Buaču, sledi povratna ka Mrđi koji proba da šutira sa ivice kaznenog! Kako je lako izblokiran, niko ne bi rekao da ima najjači šut kod nas u timu!

22. minut - Kizito gubi posed lopte, akciju gostiju po desnom boku vodi Arsenijević, daje ka Trifunoviću koji šutira direkt u Kesića!

23. minut - Trivunović započinje našu akciju, odigrava ka Đurovskom koji nastavlja ka Tadiću (sve po starom), on traži Lazetića, gosti izbacuju u korner. Posle prekida koji izvodi kapiten, opasni smo koliko i starac od 100 leta bez stimulativnih tableta u neograničenim količinama!

25. minut - Marić kao i protiv Banata govori ustavši sa klupe: "GURAJ MALO". Komentar ostavljam vama, moj će se naći u časopisu drugačije sadržine, a koji je zabranjen za decu!

28. minut - Akcija naših - Popović ka Mrđi koji da bi to odigravao stalno mora da se izvlači sa svoje pozicije bar 10-ak metara u nazad, lopta ka Kizitu na bok, on je šalje u kazneni, gosti odbijaju ali naleće Đurovski i, bar se meni čini, šalje u ruku jednog igrača Javora! Sudija Vukadinović odmahuje rukom, ništa od penaltika!

30. minut - Tadić (dok se ukazuje pomoć igraču Javora) ide do klupe po savete Marića i da pije vode. Ja mu je dao ne bih! Odmah isti pravi solo akciju po levom boku i dribla Vulićevića i Trifunovića koji izbacuje u aut. Tadić uzima da ga izvede i izaziva smeh od prisutnih - NI TO NE UME!

35. minut - Buač vrlo dobro povukao u dijagonalu sa desne strane gotovo do kaznenog, pruža Đurovskom koji nastavlja u levo ka Tadiću! Njegov centaršut lako hvata Supić, a ne bi pogodio loptom ni jednog našeg igrača, da ih je bilo svih 10 sa Kesićem, plus svi igrači sa klupe u16-ercu! E mali,mali...

38. minut - Sada Đurovski vuče isto kao Buač, može i ima bar tri opcije u tom naletu, čeka do kraja i sa ivice kaznenog daje utrčalom Tadiću! Ne vredi, sad je u ofsajdu!

41. minut - Popović upošljava Kizita na boku, ovaj se lako i lepo oslobađa Trifunovića, šalje odlično ka Mrđi ispred koga Milović u skoku izbija u korner! Nakon istog, šut sa 19 metara isprobava Stošić - lopta ide iznad gola!

42. minut - Lazetić sa pozicije levog spoljnjeg šalje dosta dugačku a preciznu loptu ka Tadiću koji je skroz na drugoj strani terena, namešta je na levu nogu i gađa Supića!

45. minut - Lovrić ka Kizitu koji centrira, gosti odbijaju van 16, naleće Popović koji opaljuje po lopti jačinom muve, u stilu "nema zuve"!

Zaustavno vreme - Lovrić jedini put kiksa i loptu mu uzima Arsenijević koji je predaje Lukoviću (momak sa dužom kosom koji je odigrao na sredini baš kako treba), ovaj šalje u prostor a tri igrača Javora utrčavaju! Opasno je, ali na našu sreću Kesić je brži i spretniji od sve trojice! Idemo na odmor a nismo ga zaslužili!

Drugo poluvreme

1. minut - Već prete gosti. Prekid sa naše desne strane, izbijamo loptu iz 16-erca, na nju natrčava Ignjatijević i onako bekovski, snažno, šalje je preko gola!

Navijčka grupa "FIRMA" započinje svoju koreogrfiju na severnoj tribini

3. minut - Popović upošljava Đurovskog, koji sa 20-tak metara šalje prangiju ka golu Javora, Supić stiže da je samo odbije, a na istu kreće Mrđa, sa štoperima na leđima! Gubi taj duel, loptu ipak zahvata glavom, ali je šalje preko gola

6. minut - Korner za nas i pravi glavomet u kaznenom prostoru Ivanjičana, lopta dolazi do Đurovskog, koji je snažno, levicom, šalje preko gola sa 20-tak metara!

9. minut - Trivunović dobro pronalazi Đurovskog, ovaj "traži" Lazetića u 16, ali je lopta, NARAVNO, prebrza za njega! Opasnosti po goste NEMA!

11. minut - Lazetić isprobava i šut,a bolje da nije! Mlako i po zemlji do Supića!

13. minut - Gosti već počinju da se "izležavaju" na terenu - jasno je da su došli po bod i da će ga i uzeti!

16. minut - Račić pravi dar-mar po našem boku i onako velik (a stvarno jeste), uspeva da sjajno "vrati" loptu ka Arsenijeviću koji ulazi u vrlo izglednu šansu! Iako ima zavoje oko glave, Kizito ga se, na našu sreću, nije u opšte uplašio i stiže da ga izblokira!

17. minut - Lazetić napolje, Vukajlović unutra. Salve zvižduka obojici! Zasluženo!!!

19. minut - Kod gostiju Brajković menja Račića! Ne i u postavci jer sad ovaj ide u vrh napada! Gabaritno su, takođe, isti! Obojica mogu nacepati tačno 3 kubika drva za 1h!!!

25. minut - Vukajlović, Buač i Popović igraju brzopotezno između sebe, lopta ide na bok Tadiću, sledi centaršut na Mrđu, koji je kratak u skoku!

26. minut - Vukajlović dobija PRVI ŽUTI karton nakon prekršaja nad Trifunovićem! Nakon istog, Ignjatijević šalje loptu u naših 16, Milović je "hvata" u vazduhu, ali je šalje preko Kesićevog gola!

27. minut - Arsenijević dobija kartu nakon što je Kizita zaustavio rukom, dok je ovaj bio u prodoru po boku! Popović šalje u 16, pravimo sad mi faul u napadu nad Milovićem!

30.minut - Stošić sjajno prekida akciju gostiju, iznosi loptu i stvara višak! Pruža Tadiću koji ulazi sa boka u sredinu i levicom gađa levi donji golmanov ugao - slabo, mlako, traljavo!

33. minut - Aleksić umesto Đurovskog! Marić mu sad, za razliku od srede, pruža ruku!

34. minut - Tadić drži loptu na desnom boku, prebacuje na levu nogu i šalje "kao centaršut"! Sa istim ne bi pronašao ceo pogon FKV sa sve petlićima i pionirima da stoje u 16 metara! Šta bi bilo da je centrirao desnom nogom? NADAM se da NIKADA nećemo saznati!!!

37. minut - Solo akcija Lukovića - po desnom boku vara dvojicu naših, ulazi u sredinu, ali traljavo šutira pored stative Kesića!

Isti 37.minut tj. "na terenu sam bio čitavih 20 minuta" - Vukajlović ulazi u 16 i pada kao pokošen pored igrača Javora! Vukadinović mu pokazuje, zbog evidentne simulacije, DRUGI ŽUTI karton! Hvala Vladimire, nadam se da ćeš dobiti (mada to nije moguće) 5 mečeva suspenzije i da te ove sezone, a ni bilo koje druge, više nećemo videti u dresu FKV!

38. minut - Odmah gosti prete sa igračem više! Trivunović gubi loptu na sredini, Luković je kupi i šalje vrlo dobar pas u levo ka Trifunoviću! Buač, na sreću, stiže pre njega i otklanja opasnost!

40. minut - Trivunović se iskupljuje i sjajnom borbenošću uzima loptu na sredini, ali avaj, daje je Tadiću u levo, a on je nastavlja po zemlji NIKOME! Nek se drugi preznojavaju i trude, ja idem u Holandiju!

41. minut - Gosti prave faul nad Mrđom negde tri metra od kaznenog prostora. U pauzi izvođenja prekida, Eliomar Silva, stranac u redovima Javora, menja Trifunovića! Kizito pokušava da na frku pruži loptu ka Stošiću koji šutira po njoj, a ona ide pored gola! Popović se ljuti na Kizu, čak ga i odguruje rukom i nešto viče! Ostavi ga na miru, šalabajzeru kapitenski, da ti ja ne siđem na teren!

43. minut - Karton dobija i Brajković jer se buni kod sudije zbog, navodno, nedosuđenog faula!

44. minut - Vulićević probija po desnom boku, opasno centrira ka Brajkoviću, Kesić, ipak, ispred njega viši u skoku! Lopta je u njegovim rukama!

Tačno 45:06 meri moj časovnik - Tumbasević menja kapitena - OVO JE PRAVA SALVA ZVIŽDUKA! MUKA mi je (nam je) više od tvog brukanja kapitenske trake!!!

Kod gostiju Dragović menja Arsenijevića!

47. (tj. 2. minut nadoknade) - Ignjatijević čini brutalan start na Tadiću na sredini terena - karton sasvim opravdan!

48. (tj. 3. minut nadoknade) - Karton dobija i golman Supić jer odugovlači da ubaci loptu sa peterca u igru!

Poslednja šansa - Buač daje u napred Tadiću, on se oslobađa pratnje Ignjatijevića, šalje ka Tumbaseviću, gosti loptu izbijaju u korner. Posle istog Lovrić najviši u skoku, ali od svega NIŠTA. Od njega ni ne očekujem da još, pored svega što obavi pozadi, i gol postigne!

0:0 a igrači idu da pozdrave "Sever"! Sada nema Marića među njima! Ko ne nauči da gubi, nikad neće naučiti ni da pobeđuje!!!

Davno je neko, značajno mudriji od mene, rekao: "NE POSTOJE NEOSVOJIVE TVRĐAVE, POSTOJE SAMO LOŠI OSVAJAČI"!!! Upravo smo tako igrali protiv Javora! Sa takvim pristupom,borbom i željom - NIKADA,NIKOGA i NIŠTA nećemo "osvojiti"!

Tako sam se nadao bar toj, famoznoj, drugoj poziciji! Znam ja, vrlo dobro, da je ILUZIJA potpuno pogrešno i iskrivljeno doživljavanje stvarnosti... Ne morate i nju da mi razbijate u sitne parčiće!!!

Vojvodina: Kesić, Stošić, Kizito, Popović (Tumbasević 90'), Lovrić, Trivunović, Lazetić (Vukajlović 62'), Tadić, Mrđa, Đurovski (Aleksić 79'), Buač

Javor: Supić, Vulićević, Đokić, Milović, Ignjatijević, Luković, Nikitović, Arsenijević (Dragović 90'), Trifunović (Eliomar 86'), Simić, Račić (Brajković 64')

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...