Vesti / Crveno-bela planeta / Sedmica za zaborav

Sedmica za zaborav09.02.2012. 18:53

Autor: mihailov(0)
N

aši bivši igrači nisu uspeli da dođu do izražaja nastupajući za svoje sadašnje klubove. Iza nas ostaje sedmica za zaborav i nada da će već sledeća biti bolja i uspešnija.


Anderleht-Genk 4:2

Još jedan značajan korak ka tituli napravili su domaći preokrenuvši protiv ovogodišnjeg učesnika Lige Šampiona! Počelo je prilično burno, Genk je došao u vođstvo u 7. minutu, međutim poravnanje rezultata usledilo je već u sledećem napadu preko Suareza! Klještan je u 35. minutu obezbedio mirniji odlazak na odmor Anderlehta, da bi u nastavku Mbokani sa dva gola definitivno rešio pitanje pobednika. Barda je u međuvremenu bio strelac za goste, što nije uticalo na krajnju raspodelu bodova! Lane Jovanović je praktično ceo meč odigrao, zamenjen je na samom kraju susreta. Tim iz Brisela zadržao je ovim trijumfom 7 bodova prednosti u odnosu na Gent i Briž!


Hamburg-Bajern 1:1

Može se slobodno zaključiti da ovaj rezultat mnogo više odgovara treneru Finku, nego njegovom kolegi na klupi Bavaraca. Italijan Jakopo Sala je već u 23. minutu stavio do znanja da se Bajern neće dobro provesti na “Imteh Areni”. Od tog momenta gosti kreću u totalnu ofanzivu, promašivši dosta izglednih prilika. Konačan rezultat postavio je Ivica Olić u 71. minutu!

Gojko Kačar nije dobio priliku u derbiju, za razliku od prethodnih mečeva. Ovim remijem profitirao je Dortmund koji se sada nalati usamljen na čelu lestvice sa izglednim šansama da odbrani titulu!


Volfsburg-Borusija Menhengladbah 0:0

“Vukovi“ su dočekali svakako najveće iznenađenje ovogodišnje Bundeslige, ekipu Borusije, koja je još jednom pokazala da se ne nalazi slučajno na 4. mestu. Slobodan Medojević i dalje je van stroja.


Juventus-Sijena 0:0

Trebao je ovo da bude duel Miloša Krasića i Željka Brkića, međutim nijedan od njih dvojice nije se našao na terenu iz poznatih razlog (Brkić se oporavlja od operacije trbušnog zida, dok Krasić nije u planovima Kontea). Iz tog razloga neću se upuštati u detaljniju analizu same utakmice, zaključak jeste da je Sijena sasvim zadovoljna učinjenim u Torinu!


Nim-Red Star 3:4

Prava goleada viđena je u Nimu, gde je domaćin konstanto gubio tokom cele utakmice da bi u finišu došli na prag osvajanja jednog boda. I kad se činilo da pobednika neće biti, ekipa nesimpatičnog imena došla je do sva tri boda (92. minut). Miodrag Stošić standardan u taboru domaćih!


Groningen-RKC Waalwijk 0:3

Nastavlja Groningen da igra po sistemu toplo-hladno, sada su doživeli šokantan poraz od prošlogodišnjeg drugoligaša. Zanimljiva je činjenica da su u prvih pet minuta primili dva gola - jedan autogol i jedan iz penala. Dušan Tadić igrao je svih 90 minuta, ne na svom nivou, što i sam rezultat govori.


Bursaspor-Orduspor 0:0

Milan Stepanov našao se na klupi za rezerve u remiju svog kluba sa Ordusporom. Kako sam uspeo da primetim, trener Burse rotira veliki broj igrača u prvom timu, tako da Stepija praktično gledamo svaku drugu utakmicu u ekipi (možda malo grubo rečeno). Iako ishod ukazuje na to da je susret bio miroljubiv, kartoni govore sasvim suprotno - 8 igrača našlo se u sudijskoj beležnici! Bursaspor ostaje u donjem delu tabele, relativno bezbedan, ali isto tako i bez mogućnosti da se umeša u borbu za neku prestižnu poziciju!


Makabi Petah Tikva-Makabi Tel Aviv 2:1

Kada se ne bi brojali bodovi iz prvih desetak kola takmičenja, Makabi bi se sada grčevito borio za opstanak. Ovako, i dalje se nalaze u gornjoj polovini lestvice, ali očajna forma zaista zabrinjava sve navijače ovoga kluba. Savo Pavićević učestvovao je i ovom porazu, odigravši celu utakmicu!


Hapoel Ramat Gan-Hapoel Aškelon 4:1

Klub iz Aškelona ubedljivo je poražen od lidera šampionata, pobednik se znao već u prvih 20 minuta kada je na semaforu pisalo 3:0 u korist domaćina! Meč je obilovao grubošću, pa su obe ekipe završile sa desetoricom u polju. Darko Lovrić, kako smo i navikli, čitav susret na travnjaku!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...