Vesti / Utakmice / Česi opomenuli Vošu

Česi opomenuli Vošu08.02.2012. 18:27

Autor: fkv.com Team(3)
Foto: fcslovacko.cz
Foto: fcslovacko.cz
U

prvoj pripremnoj utakmici po dolasku u Antaliju, Vojvodina je poražena od osmoplasiranog tima češkog nacionalnog prvenstva, FC Slovačko, sa 4:2 (2:2). Novosađani su bolje otvorili utakmicu i poveli već na startu golom Abubakara nakon samo tri minuta igre. Češki tim se brzo povratio i ekspresno uspeo da potpuno preokrene rezultat golovima Volešaka u 14. i 27. minutu (prvi iz penala), da bi rezultat ponovo „resetovao“ Brana Ilić pet minuta nakon vodstva tima iz Uherskih Hradišta. U drugom poluvremenu pogađali su samo igrači Slovačkog, i to dva puta. Valenta je već u 47. minutu ponovo doneo prednost svojoj ekipi, da bi sudbinu Novosađana u ovom meču „zapečatio“ Došek petnaest minuta pre isteka regularnih 90 minuta.

Posle utakmice, očekivano, treneri su bili različitog raspoloženja. Šef stručnog štaba crveno-belih bio je rezigniran odnosom pojedinih igrača prema ovoj utakmici i upozorio da je poslednji trenutak da neki igrači promene odnos i zalaganje za crveno-beli dres. Trener češkog tima, Miroslav Soukup, pohvalio je igru svog tima i veliki broj šansi koje su stvorili u ovom meču. On je istakao da nije mala stvar uraditi tako nešto protiv trećeplasiranog tima srpskog šampionata.

Narednu utakmicu Vojvodina igra u subotu, 11. februara, protiv mađarskog Diožđera.


Prvo poluvreme: Supić, Vulićević, Pavlović, Mojsov, Trajković, Mitošević, Ljubinković, Škuletić, Stevanović, Abubakar, Ilić.

Drugo poluvreme: Janošević, Smiljanić, Branković, Milović, Kovačević, Ađuru, Novaković, Stevanović, Moreira, Bojović, Katai.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...