Vesti / Crveno-bela planeta / Jovanović čovek preokreta!

Jovanović čovek preokreta!26.01.2012. 20:40

Autor: mihailov(0)
Opet ću ja uskočiti u ovaj dres!
Opet ću ja uskočiti u ovaj dres!
S

a “Planetom” nastavljamo gde smo stali, dodajemo nemačko i holandsko prvenstvo i čekamo toplije vreme kako bismo pratili sve evropske lige.


Kortrijk-Anderleht 0:1; Anderleht-Gent 3:1

S obzirom da se ove sedmice igra vanredno kolo u belgijskom šampionatu, uspećemo da se dotaknemo obe utakmice koje je Anderleht igrao u prethodnom periodu. U subotu je vodeća ekipa na tabeli minimalnim rezultatom odnela sva tri boda iz Kortrijka, strelac je bio Žile u finišu prvog poluvremena.

Mnogo zanimljiviji meč odigran je 3 dana kasnije-u direktnom okršaju za titulu, ljubičasto-beli su preokretom savladali goste iz Genta. Krenulo je izuzetno loše po domaće, Jorgensen je nakon 7. minuta igre šokirao briselske navijače, ali tada na scenu stupa Milan Lane Jovanović! Popularni ”Loodak“ je u intervalu od 29-36. minuta postigao dva neprocenjivo važna gola i praktično doveo svoj klub na prag osvojanja titule prvaka! “Pečat“ je stavio Suarez u 85. minutu na asistenciju Mbokanija. Anderleht sada ima 9 bodova više u odnosu na prvog pratioca!

Lane je još jednom dokazao da je živa legenda belgijskog fudbala, navijači ga u ovoj državi jednostavno vole i ne predstavlja im problem činjenica što je igrao za dva tamošnja rivalska tima. Poznato je da ga je njegova sadašnja publika poštovala i nagrađivala aplauzima i u vreme kada je igrao za Standard i kad im je bukvalno sam otimao titulu. I sada se zastava Srbije viori na stadionu u Briselu i pozdravlja se svaki njegov dobar potez. Čak i kada je imao krizu i kada nije igrao na željenom nivou, navijači su imali strpljenja znajući da će im kad-tad vratiti!
http://www.youtube.com/watch?v=NNN1-Z3F200&feature=player_embedded


Hamburg-Dortmund 1:5

Krenula je konačno i Bundesliga, međutim vesti koje dolaze iz Nemačke nisu prilično dobre - Hamburg je započeo drugi deo sezone na identičan način kao i prvi. Šampion iz Dortmunda imao je priliku da sustigne Bajern na čelu lestvice i tu priliku je iskoristio na najbolji mogući način. Da stvar bude gora po domaćina, mogli su “Milioneri“ i do ubedljivijeg trijumfa, da Gerero nije sačuvao čast svog tima utešnim golom u 86. minutu. Gojko Kačar nije odigrao ništa bolje od ostalih saigrača, tako da ga je Fink zamenio na poluvremenu.


Volfsburg-Keln 1:0

Moraće Slobodan Medojević još malo da pričeka na svoj debi u najjačoj ligi Nemačke, Feliks Magat se odlučio da ga ne stavlja u “vatru“ na otvaranju drugog dela sezone, pa se Novosađanin nije našao ni na klupi. Kakvi su dalji planovi istaknutog trenera niko ne zna, pa preostaje da pratimo razvoj situacije. Reći ću samo da je pobedonosni gol za Volfsburg postigao rezervista Polter desetak minuta pred kraj susreta!


Atalanta-Juventus 0:2

Italija nam ne donosi značajne novosti, jer niko od naših bivših igrača nije bio na terenu za vikend. “Stara Dama“ je uspela da održi prednost na vrhu tabele odnevši ceo plen sa teškog gostovanja u Bergamu, a Konte se odlučio da Krasića ostavi na klupi za rezerve!


Sijena-Napoli 1:1, Kup Kjevo-Sijena 0:1

Željko Brkić i dalje se oporavlja posle operacije koju je imao nakon prvog dela šampionata. Pegolo ga je dostojanstveno zamenio i malo je falilo da sva tri boda ostanu u Sijeni. Međutim, džoker Napolitanaca, Goran Pandev, obradovao je svoje navijače u 85. minutu poravnavši rezultat!

Juče popodne, Sijena je uspela da izbori i polufinale italijasnkog Kupa, savladavši, bez Brke na golu, u gostima veronski Kjevo. Ovo je veliki uspeh za Brkin tim, koji će, ako se oporavi, možda dobiti priliku da ponovo brani u samoj završnici jednog Kup takmičenja, ovog puta italijanskog!!!


Kaljari-Fiorentina 0:0

Vlada Avramov, standardno, na klupi za rezerve.


Groningen-Herakles 2:1

Lopta je nastavila da se kotrlja i u Holandiji, a Groningen je savladao Herakles, kladioničarskim žargonom rečeno, iz dvojke u keca! Gosti su dobro počeli, poveli već u 16. minutu preko Pleta, ali to je sve što su uspeli da urade. Drugo poluvreme donelo je novu sliku, najpre je Tekseira pogodio na asistenciju Dušana Tadića, a trijumf domaćinu doneo je Van Dijk u 61. minutu!

Inače, čelnici kluba odbili su ponudu Rome za Duću, tako da bar za sada, nećemo dobiti i četvrtog člana koji je nosio boje Vojvodine , a da nastupa u Seriji A!


Genčlerbiligi-Bursaspor 2:2

Bursa je bila na pragu pobede u Ankari, međutim domaći su uspeli u samom finišu da anuliraju prednost od dva gola gostiju i stignu do važnog boda! Milan Stepanov vratio se na teren i odigrao svih 90 minuta za pretprošlogodišnjeg šampiona Turske!


Makabi Haifa-Makabi Tel Aviv 2:1

Duel dva istoimena kluba iz dva različita grada završen je trijumfom tima iz Haife! Savo Pavićević ponovo standardan u redovima ovogodišnjeg učesnika grupne faze Lige Evrope!


Hapoel Bnei Lod-Hapoel Aškelon 1:0

Darko Lovrić proveo je sve vreme na terenu, ali je, nažalost, njegov Hapoel poražen u Tel Avivu minimalnim rezultatom.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...