Vesti / Fragmenti prošlosti / Dugo čekana pobeda

Dugo čekana pobeda18.01.2012. 22:54

Autor: fkv.com Team(2)
Slavlje posle gola Milutinovića
Slavlje posle gola Milutinovića
U

derbiju Meridijan Superlige Srbije, Vojvodina je pobedila ekipu beogradskog Partizana.

27.VIII 2006. godine

VOJVODINA - Partizan 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 7.500. sudija: Dragomir Tanović (Subotica). Strelac Milutinović u 81. minutu. Žuti kartoni: Milutinović, Bošković (Vojvodina) i Bajić (Partizan).

VOJVODINA: Kahriman 7, Đurić 7, Milutinović 8, Kačar 7, Radović 6, Stošić 6, Nastić 6, Čotzra 6, Kizito 7, Dobrić 6 (Opsenica -), Bošković 6 (Ubiparip -).

partizan: Kralj 6, Ćirković 6, Đorđević 7, Bajić 6, Zajić 6, Odita 7, Radosavljević 6, Marinković 7 (Markoski -), Tomić 6 (Nikolov 6), Mirosavljević 6 (Lazić -), Smiljanić 7.

Fudbaleri Vojvodine bili su uoči 122. prvenstvenog odmeravanja snaga s Partizanom zadovoljni bodom, a osvojili su sva tri! Gol je postigao Milan Milutinović u 81. minutu - i to kakav! Dobrić i Nastić su odigrali pas, Nastić je prosledio na levu stranu do Milutinovića, a ovaj je pogledao i “suvim listom” nadmudrio Kralja, koji je samo pogledom ispratio let lopte u rašlje. Tako su Novosađani slavili u Novom Sadu posle 12 sezona, jer su se poslednji put u prvenstvenom meču na svom terenu radovali još daleke 1994/95. godine kada je bilo 4:3.

Do tog gola Vojvodina je bila u podređenom položaju, a posle samo nekoliko minuta Milutinović je još jednom sjajno prošao, odigrao povratnu, Nastić je varkom stvorio prostor za šut i umesto da bude 2:0 - pogodio je spoljnu mrežu.

Prvih 80 minuta pripalo je Partizanu. No, nije to bila lepršava igra crno-belih, već jalova inicijativa iz koje su gosti ipak stvorili nekoliko polušansi.

Marinković je bio najzapaženiji u redovima Beograđana. U 24. minutu umalo je bio neprecizan iz slobodnog udarca, a u 69. minutu iz slične situacije pogodio je stativu. Blizu golu gosti su bili i u 30. minutu. Zajić je topovski šutirao, Kahriman je odbio loptu ali Mirosavljević nije uspeo da “otpadak” sprovede u mrežu. I minut pre odlaska na odmor Marinković je uputio upotrebljivu loptu u peterac, Mirosavljević je glavom skrenuo putanju, ali je “bubamara” prohujala pored gola.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...