Vesti / Utakmice / Kula zaboravljena, Metalac na nišanu

Kula zaboravljena, Metalac na nišanu21.08.2009. 14:24

Autor: grof žekula, budababa(7)
Optimizam provejava u redovima vicešampiona
Optimizam provejava u redovima vicešampiona
N

akon trijumfa u Kuli na startu prvenstva, fudbalere Vojvodine očekuje i premijera na njihovom (a i našem) "Karađorđu". Tamo će sutra popodne biti dočekan debitant u najelitnijem domaćem takmičenju, gornjemilanovački Metalac, koji je poražen u prošlom kolu u Kruševcu sa 2:0. Posle nedeljne predstave protiv Hajduka, svi kojima je Voša u srcu duboko veruju da pobeda sutra ni ne dolazi u pitanje i da će pored imena Vojvodine, na prvenstvenoj tabeli, sutra oko 19:20h stajati broj šest!

To sve treba sprovesti u delo odgovornom, ali i ubojitom igrom. Od starta utakmice, fudbalerima Metalca staviti do znanja da će im gostovanje u Novom Sadu biti samo izlet, od koga, bar u bodovnom smislu, nemaju šta da očekuju. Ukratko - raspaliti iz svih raspoloživih oružja, kako bi trijumf na meču bio osiguran značajno ranije, od trenutka kada glavni delilac pravde bude duvao u pištaljku kako bi označio kraj meča.

Našeg Kize, verovatno, neće biti u timu tokom čitave sezone. Ovo je zaista i istinski uzdrmalo sve, jer naš najbolji igrač protekle sezone, pa i u izboru ovog sajta, ima značajno ozbiljniju povredu nego što se to u prvi mah činilo. Ne preostaje nam ništa drugo, nego da mu od srca poželimo što brži i uspešniji oporavak.

U timu na sutrašnjem meču sasvim sigurno neće biti ni Ađurua, zbog crvenog kartona u Kuli, a i Grozdanoskog, zbog povrede prepona (tek je danas odradio prvi trening). Manje probleme tokom nedelje su imali i Lovrić i Pleč, ali za očekivati je da njih dvojica zauzmu svoje mesto u srcu odbrane.

Đurovski je rekao da mu je veoma drago zbog ubedljivog trijumfa u Kuli i da veruje da je njome najavljena i borba za titulu (istakao je da je to mišljenje svih igrača). Dodao je i da slabo poznaje ekipu Metalca, ali da fudbaleri Vojvodine moraju ići na pobedu u svakom meču, bez obzira ko im je protivnik. Na kraju je napomenuo da je svojom predstavom u prošlom kolu dokazao da može da trči u visokom tempu i da misli da je dobro popunio rupu nastalu isključenjem Ađurua. Pozvao je navijače da sutra, u što većem broju dođu na "Karađorđe".

Hucišvili je istakao da je svaki meč podjednako važan i da Vojvodina treba da nastavi ono što je započela u Kuli. On je lično spreman i da započne meč i da iskoristi svaku ukazanu šansu, ali odluku o tome, ipak, doneće šef struke uoči samog duela. Odmah da istaknem da je Stepanović za njega rekao da odavno nije video fudbalera koji ni iz čega može da postigne gol i da se Hucišvili dosta trudi na treninzima, ali da to i očekuje od svih fudbalera koji su na klupi, jer oni moraju predstavljati konstantnu "pretnju" onima koji su u prvih jedanaest. Jasno je, međutim, da Herr Stepi, neće tako lako menjati tim koji dobija mečeve i igra dobro!

Stepanović je posebno istakao da mu najviše prija sigurnost koji igrači imaju u sebe i svoje kvalitete, i da je ona vidljiva još od dvomeča sa Austrijom, kao i da konstantno napreduje. Dobro su se pokazali i kad ih je ostalo desetorica na terenu, da veruju u sebe i da kvalitetno rade na treninzima. Dodao je da još traži svakom igraču pravo mesto i da će se sve iskristalisati u prvih 4 -5 kola domaćeg prvenstva.

Istakao je poseban značaj navijača koji su bili u Kuli i koji su svih 90 minuta davali podršku igračima, a da je jako bitno da se taj trend nastavi, jer je svima ta podrška preko potrebna. Nada se da su svi već prepoznali kako će Vojvodina igrati ove sezone i da će svi od sada dolaziti na "Karađorđe" da bi gledali Vojvodinu (bez obzira na protivnika). Zato i njegov poziv ljubiteljima fudbala da sutra dođu na dobro poznato mesto i navijaju za momke u crveno-belom dresu.

Očekuje da će Metalac sutra igrati u zatvorenoj varijanti i da će probati da pripreti igrom preko krila i iz prekida, jer su dominantni u skok igri. Trener Stepanović pomno je proučio njihovu partiju u Kruševcu, rekavši da su se prikazali u solidnom svetlu, a da je najveći adut gostiju njihov trener Milovanović, koji je u klub doveden s jednim jedinim ciljem – a to je izboriti opstanak, u čemu on ima ogromnog iskustva. Shodno tome, fudbaleri Vojvodine će sutra morati paziti na centaršuteve sa strane i na igru u vazduhu, igrati bliže lopti i protivniku, brže menjati ritam i imati bolju realizaciju nego u Kuli.

Na nama je da verujemo da će tako i biti i da sutra damo podršku sa tribina momcima koji istrče na teren u nama omiljenim bojama.

Još jedna vest koja će obradovati navijače Vojvodine je ta da će se pretplatne karte za sezonu 2009/10 od sutra svakoga dana (uključujući i nedelju) u periodu 10-17h prodavati i na šalterima na južnoj tribini stadiona "Karađorđe". Slika formata za ličnu kartu je i dalje obavezna, ali članarina od 300 dinara nije, te je izbor svakoga kupca da li želi da postane član kluba.

SVI NA "KARAĐORĐE"!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...