Vesti / Fragmenti prošlosti / Šestić u Vojvodini

Šestić u Vojvodini10.01.2012. 11:17

Autor: fkv.com Team(8)
Šestić potpisuje ugovor
Šestić potpisuje ugovor
I

skoristićemo ovaj sumorni zimski dan da se prisetimo prelaznog roka sa početka 1987. godine. Prvo je nenadano sa Detelinare došao Stevan Milovac, a zatim je usledila i prava bomba: redove Vojvodine pojačao je Miloš Šestić.

Evo kako je štampa ispratila ovaj senzacionalni transfer:

"Pre desetak godina Miloš Šestić je bio na vratima Vojvodine, ali je nekim "čudom" izkliznuo i otišao u Beograd u Crvenu zvezdu. Tada se verovalo da su "crveno-beli" za sve vremena izgubili ovog igrača. Međutim, stara ljubav se ne zaboravlja. Miloš Šestić se u zrele igračke dane ponovo setio Vojvodine. Naravno, tome je pomogla i činjenica da Crvena zvezda i Velibor Vasović nisu hteli da ga vide u svojim redovima. Želja Šestića je da se ponovo dokaže. Minule dve godine Miloš Šestić je proveo u grčkom Olimpijakosu, po opštem uverenju igrao je sjajno, ali nije želeo da ostane u Atini.

Crvena zvezda je prošlost, nemojte me ništa pitati o tome. Sada živim za Vojvodinu, hoću da se dokažem. Mene svi otpisuju, a ja sam jedva napunio 29 godina. Još nekoliko sezona mogu da igram i to veoma uspešno. Zar se u svetu tridesetogodišnjaci otpisuju. U Meksiku su oni nosili igru, pogledajte Platinija, Sokratesa i ostale, svi su vođe u svojim timovima. Samo se kod nas otpisuju igrači kada odu u inostranstvo.

Očekivalo se da će Šestić tražiti privilegije u radu. Međutim, na prvim treninzima je bio jedan od najmarljivijih. Pravi profesionalac, što nije ostalo nezapaženo. Svi igrači sa poštovanjem govore o Šestiću.

Nisam tražio nikakve povlastice - tvrdi Šestić. Želim da radim kao i svi ostali. Bez obzira što je Vojvodina ispala iz Prve lige, to je veliki klub, igrači su kvalitetni, verujem da ćemo se prošetati kroz drugoligaško takmičenje.

Vojvodina nema lak raspored, na proleće utakmicu više igra u gostima, ali to kao da Šestića ni malo ne brine?

Vojvodina je toliko jaka da svakog protivnika u Drugoj ligi može da pobedi bez obzira na teren. Verujem da će ova genaracija vratiti stari sjaj, Vojvodina zaslužuje da bude u vrhu jugoslovenskog fudbala.

Šestić ima četvorogodišnji ugovor sa Vojvodinom, ali je dogovoreno da ostane svega šest meseci, posle toga će zainteresovane strane ponovo sesti za sto i dogovoriti se o eventualnoj daljoj saradnji.

Daleko je jun, ali mogu da kažem da sa dobro osećam u Vojvodini. Igrači su me prihvatili, kao da sam tu već nekoliko godina. Zaista mi je lepo, videćemo možda ću ostati i u sledećoj sezoni. Zvezda me ne interesuje, možda inostranstvo. U stvari, sada je sve u rukama Vojvodine..."

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...