Vesti / Utakmice / 27. kolo Vojvodina 4-1 Banat

27. kolo Vojvodina 4-1 Banat23.04.2009. 07:55

Autor: Grof Žekula(0)
F

K Vojvodina - FK Banat 4:1

Kako je tek moglo biti upravo sledi.

Sreća moja pa je već stavljen zapisnik sa imenima igrača, sudija, članova stručnih štabova. Sledi samo moj lični komentar igre i onoga što se zbilo na terenu.

Neverovatan broj prilika smo stvorili na jednom meču i kad sabereš realizovane to izgleda loše! Sa druge strane i gosti mogu da kažu da su nezadovoljni, jer kako se odvijao meč, a mi nismo koristili ono što smo stvorili, sve je moglo da "ide" u drugom pravcu! Kad pogledaš rezultat, svako bi rekao da je bilo sjajno, a opet ima momenata kad škripi na sve strane! Na to smo i navikli već godinama! Odmah jedno zapažanje - rekoh u uvodu u meč da gosti NEĆE doći da se brane jer nemaju šta da izgube, dok je Marić na konferenciji pred utakmicu govorio kako očekuje defanazivni Banat - GDE I KAD MOGU DA PODIGNEM ŠPANSKU PROFI TRENERSKI LICENCU??? Valjda sam je zaslužio...


O igri:

BUAČU NIJE MESTO NA DESNOM BEKU. Gosti su (baš kao i Napredak onomad) ukupno 99,36% napada i ataka ka našem golu stvorili baš po tom putašestviju! Jer smo mi to mislili da stari lisac Žarko Soldo neće to shvatiti??? Sad na sve to dodajte da prvog štopera do njega igra Peković (on jeste dobar u duelu jer mu je Bog podario snagu, ali je,zaista prespor u bilo kom natrčavanju) i nama lufta ima po tom boku kako ti volja!

Ako se opredelimo da nam centralni defanzivci budu Peković i Lovrić, hajde da ih uigravamo iz kola u kolo (ako znam i sećam se nešto sa treninga,postoji "zlatno pravilo" - sve menjaj ali halfove NIKAKO)! Nas već u subotu čeka povratak Stošića, ali koliko verujem, NE na desni bok, već na Pekovićevo mesto, pa jovo - nanovo sve sa Bukijem opet na mestu na kome ne prija ni njemu ni nama.

Idemo na vezni red, mada će o odbrani biti reči i kasnije. KAKVA RAZIGRANOST Đurovskog, gospodina sa velikim G, Pantelića (kako mi je žao što Tadić i Panta ne mogu da zamene godine!!!), pa onda u drugom delu Trivunovića, a sve to, nekako sramežljivo i neuko propratiše Tadić i mister kapiten! Ovoj poslednjoj dvojici, po meni, treba "odmor", jer da je bilo ko drugi odigrao na njihovim pozicijama danas, potpuno bi zadovoljio (ne mene, jer mene je teško "zadovoljiti" nego stručni štab i ostale).

Ispade da i Mrđa dade 7 golova na poslednje 4 utakmice (na žalost, ona dva protiv Partizana mu nisu priznata), a danas je mogao da se proslavi! U sistemu koji Marić forsiraše na današnji "Dan planete Zemlje", gde je samo jedan igrač istinski isturen, a okružuje ga gomila "dodavača" (makar i onih dubinskih), morao je reagovati ZNATNO bolje u bar još 2-3 situacije.

Pojavu Vukajlovića na terenu ne znam ni kako da komentarišem - verujem istinski u VASKRSENJE, ali u ovo ni najmanje. Može sad biti da je u meni problem i da sam ja AMBIVALENTAN tj. da imam i pozitivan i negativan stav prema istom pitanju!!! Ma, nije sve bilo tako crno - većinski deo je bio naš, CRVENO-BELI!!!


Prvih tri frtalja sata:

2. minut - Neverovatno je da meč na "Karađorđu" otvore gosti šansom - dobar centaršut Grumića ka Stevanoviću, srećom Kizito otklanja na vreme!

3. minut - Evo i nas i to SJAJNO - Đurovski ulazi u šansu 10-ak metar iskosa sa desne strane ali šutira direkt u golmana.Mogao je da bira gde će "opaliti"!

5. minut - Sad gosti opet prete i to još opasnije - odličan prodor Stevanovića po boku (da li treba da naglašavam levom ili razumete da mi desnog beka NEMAMO?!?!), sledi oštar ubačaj negde na peterac, ama niko naš ne stiže, ali na sreću to ne čine ni tri igrača Banata, ide lopta u korner. Dobra prilika za njih!!!

8. minut - Tadić centrira ka Mrđi, pored kapitena Banata Zorića (čovek je zaista visok kao neboder) to ne može da prođe!

10. minut - Sve isto kao i u prethodnom napadu!

11. minut - sad golman Jovšić otklanja ispred Mrđe nakon što je dobio dubinsku loptu u 16-erac! Popović se "usudio" da mu je pošalje!

12. minut - Đurovski duboko i u širinu Tadiću, pritrčavaju mu tri igrača Banata, čini se da jedan (barem sumnjivo) kupi loptu rukom, onako nonšalantno. Sudije ne reaguju. Slično će se ponoviti i u drugom delu u istom kaznenom prostoru, a u glavnoj ulozi "igraj rukom" biće Kizito, ali sudije ostaju "dosledne"!

13. minut - Đurovski i gosn Panta igraju na petoparcu, ovaj poslednji traži Mrđu odličnom loptom, od svega ništa!

14. minut - Ide Buač napred, odličan pas ka Panti, ovaj pokušava da "mu vrati" centaršutem sa desne strane, Buki se saginje negde na 10 metara iskosa od gola u stilu "ajd' da propustim loptu" umesto da je "svuče" ka golu i da pokaže da mu je mestu u špicu! Ovako ispade gotovo komično!!!

15. minut - Odlična akcija naših - Đurovski krade loptu Zoriću, pruža Trivunoviću koji daje u napred Mrđi, ovaj šalje u levo ka Tadiću koji "produžava" ka Kizitu koji sjajno prati i "uleće" po boku, sledi centaršut skroz na drugu stativu onome koji je i sve započeo - Đurovski sa 6 metara iskosa opet pogađa Jovšića!

17. minut - Panta "vrti" igrača na desnom boku, gađa Mrđu u glavu, a ovaj opet direkt u Jovšića - već smo trebali da vodimo, bez ikakve sumnje!

19. minut - Gosti prete ali sad po desnom boku, Buač stiže da izbaci loptu nakon centaršuta Radosavljevića, a ispred igrača koji nadolazi iz drugog plana!

21. minut - Dobra akcija Đurovskog i Pante koji vraća u sredinu na 22 metra, Popović odatle traljavo pored stative!

23. minut - Šut Radosavljevića iz prekida sa oko 18 metara iskosa, Kesić brani!

ODMAH REAGUJE MARIĆ - "HOĆU KONTAKT" viče sa svog mesta (valjda misli na igru, a ne na ful - kontakt ili na ono na šta sam ja pomislio)!

26. minut - Akcija prethodi vođstvu - Đurovski daje loptu u desno Tadiću, usledio je njegov centaršut ka Mrđi, "cima" glavom sjajno ali Jovšić vadi loptu iz rašlji!

28. minut - Prethodna akcija nastavljena posle kornera, gostujući igrač izbacuje negde na 18 metara, kad ono tamo levica Đurovskog. Kakva prangija u levi donji ćošak golmana. VODIMO 1:0 fantastičnim golom!

30. minut- Popović dubinski ka Mrđi u 16, pravovremen start gostiju ali na loptu (mada su mnogi "poskočili" misleći da sledi penal), a ona ide u korner!

31.minut - Ovo je prethodilo novom golu - pravi glavomet u devetercu, lopta na našu sreću završava kod Tadića koji sa 3,78 metara iskosa i nema drugo šta nego da je "podbode"! Kako brzo stigosmo do 2:0!

33. minut - Kako bi bilo dobro da poluvreme privedemo kraju - ali k vragu, evo gostiju u najboljoj prilici! Mat u tri poteza sa sve puštanjem lopte kroz noge koju naša odbrana nikako da isprati, lopta stiže do Pilipovića, a ovaj je na našu sreću, sa 10-ak metara iskosa šalje u Kesića! Bravo golmane!!!

37. minut - Evo kartona. Brutalan start kapitena gostiju nad Tadićem na sredini terena. Sad "mali" može da kuka do kraja utakmice!

41. minut - Tadić i Mrđa igraju po desnom boku, poslednji "zavrće" ka Đurovskom a ovaj sa 8 metara šalje loptu preko gola za još toliko. Pozicija više nego dobra!

44. minut - Kakva razmena pasova Đurovskog, Tadića, Pante i to brzopotezno! Lopta ponovo na 8 metara ka Đurovskom i sledi start gostujućeg igrača. Činilo se da je nešto puklo - to bejaše nešto u mojoj glavi, jer je Đurovski ustao brzo iako se činilo u prvi mah strašnim! I ja sam čovek i hoću pauzu!!!

Na istoj posmatram igrače koji ne igraju a sede u loži i razmišljam da li nam neko od istih fali. Stošić sigurno, Lazetić nikako, a šta reći o Đuriću - onaj stari DA, ovaj novi NE! Sad će ispasti da je podvojena ličnost ko poznati DR i MISTER (znate imena)!!!


Drugih tri frtalja sata:

Odmah izmena kod gostiju - Đukić umesto Bojana Krasića (pitanje - Je l' ovaj beše kod nas neko vreme???). Marić oblači zimsku jaknu, zna šta sledi!

9. minut - Do tog trenutka oštra i bespoštedna borba. Tada Stevanović šalje na levo krilo (vidi - mi tamo NEMAMO desnog beka), Radosavljević odlično prihvata i još bolje centrira, lopta preleće i Pekovića (mada koliko je visok to treba i izvesti) i pada pravo na glavu Grumića, a završava u levom donjem uglu Kesića - gosti smanjuju rezultat. Sada je 2:1! Puno im je i trebalo...

11. minut - Tadić i Đurovski kombinuju i razmenjuju dupli pas - ovaj poslednji se odjedanput našao u istoj šansi kao i kad je postigao gol! Samo što sad šutira traljavo pored gola, a reklo bi se da može da ponovi...

12. minut - Đurovski šalje sjajnu dubinsku loptu ka Panti, golman Jovšić istrčava i požrtvovano je "kupi" ispred našeg velemajstora, ali se tom prilikom obojica i sudaraju i ostaju na travnatom tepihu "Karađorđa" (negde na roglju 16-erca). Prekid traje jer se obojici ukazuje pomoć - Panta ustaje, ali "VOŠOMOBIL" mora po golmana gostiju, umesto koga od 15. minuta na teren ide rezervni Zečević. Tu pauzu koristi i Kizito i TRAŽI od Marića izmenu! Ovaj ga zove na razgovor i ZAHTEVA -"MORAŠ DA IGRAŠ DO KRAJA"!!!

19. minut - Evo "vaskrslog" Vukajlovića ne teren umesto Pante - "PANTO MAJSTORE", nema se šta drugo dodati!!!

22. minut - Popović preti Zečeviću iskosa sa 18 metara nakon skraćenog kornera, lopta ide u spoljnji deo mreže!

27. minut - Poluprilika za goste - nakon izvedenog auta, lopta dolazi do Radosavljeva koji tuče sa oko 25 metara - ide preko gola, a nije izgledalo loše!

29. minut - Marić izlazi iz onog pravougaonika u kom mu je dozvoljeno kretanje, opet viče i to Đurovskom - "ČVRŠĆE, ČVRŠĆE". Neću ni da komentarišem!!!

30. minut - Korner za Banat sa njihove desne strane, vrlo lepo Pilipović pronalazi Stevića na ivici 16-erca - TRAS po lopti onako halfovski i ona "odseda" na našoj stativi!!! Pet santima levo i bilo bi 2:2!!!

31. minut - Tumbasević menja Đurovskog (do tada najzapaženiji u navali, ali NE ŽELI da prihvati obaveze u defanzivi, mada i to treba "istrpeti"). Verovatno nije "ČVRST" kao što šef struke želi!?!? Bilo kako bilo, Marić ga ni ne pozdravlja na izlasku (a Pantu i Mrđu jeste). Šta čovek više da misli...

32. minut - Vukajlović pokazuje da se nečeg seća, sjajno se oslobodio dva igrača Banata, pruža loptu Popu, ovaj nastavlja ka Mrđi koji izlazi 1 na 1 sa golmanom! Ipak, sudija zaustavlja zbog evidentne ofsajd pozicije!!!

35. minut - Vukajlović oprobava i šut sa 25 metara iz slobodnjaka ali lopta ide po sredini gola što je isuviše lako za Zečevića!

37. minut - Rešavamo pobednika! Tadić ka Mrđi koji iz tri šuta po lopti uspeva nekako da nadmudri Radosavljevića i golmana Zečevića (a mogao je i trebao iz prve). Bilo kako bilo,vraćamo se na +2!!!

39. minut - Evo Mrđe ponovo u istoj šansi (kao preslikanoj, samo što je loptu sad dao Trivunović)! Sad on hoće iz prve, ali Zečević lopti ne dozvoljava prolaz!

41. minut - Sve isto kao gore (opet pas Trivunovića, koji je nakon izlaska Đurovskog preuzeo ulogu prvog asistenta) ali Mrđe ne šutira već kreće u dribling, golman ga ruši, a sudija pokazuje na kreč!

42. minut - Mrđa sam preuzima odgovornost, šalje loptu golmanu levo dole, a ovaj pogrešno to procenjuje - 4:1 (za definitivan kraj i 3 boda)

Odmah i ide napolje a menja ga Aleksić. U Banatu isto izmena - umesto Grumića ulazi Ružić (ali ne onaj iz SPS-a)

47. minut, tj.2.minut nadoknade - Aleksić ima 100% šansu nakon duplog pasa sa Trivunovićem (koliko čovek dade dobrih lopti za ovo kratko vreme) ali sa svega 13-14 metara šutira, potuno neometan, u noge Zečevića!


Kraj - ostadoše 3 boda u našem gradu. Čuvamo 2. mesto, a prednost nam i raste. Nekako bi valjalo pobediti i u subotu (u 16h na "Karađorđe" dolazi Javor koji je dobio one koji nam i prete u borbi za vicešampionsku titulu). SVI IGRAČI PREDVOĐENI MARIĆEM slave ispred severne tribine. Ovaj to čini prvi put, a želim mu da to ponovi u subotu oko 18h!

Ko je došao do kraja - svaka mu čast!

Vidimo se u subotu na "Karađorđu"!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...