Vesti / Crveno-bela planeta / Gde će Duća i Krasa?

Gde će Duća i Krasa?23.12.2011. 08:12

Autor: mihailov(0)
Napušta Juve?
Napušta Juve?
K

ako je u većini istočnih liga počela zimska pauza, ostaje nam da ispratimo naše bivše igrače koji nastupaju u nekim toplijim područjima! Nemamo strelca ove sedmice, ali imamo par zanimljivih zbivanja, kao i nagađanja gde bi neki igrači koji su pali u drugi plan mogli nastaviti karijeru!


Anderleht-Lokeren 3:2

Naš fudbalski reprezentativac Milan Jovanović nastavio je golgeterski post i ove sedmice, uprkos efikasnoj igri Anderlehta kojom su došli do važna tri boda. Gosti su u dva navrata uspeli da su sustignu vođstvo, ali je domaćin u 83. minutu zadao završni udarac. Tim iz Brisela na taj način ostaje na čelu tabele sa 3 boda prednosti u odnosu na prateći Gent!


Hamburg-Augsburg 1:1

Gojko Kačar se ponovo našao u startnoj postavi domaćina, ali je napustio igru 15 minuta pred kraj, pri rezultatu koji se na kraju ispostavio kao konačan! Sve zanimljivo dogodilo se u periodu od 63-66. Minuta - najpre je Augsburg poveo preko Torštena Erla, da bi nekoliko trenutaka docnije Gerero ipak sprečio senzaciju na Imtek Areni! Hamburg sada zauzima 13. mesto sa 19 osvojenih poena.


Milan-Sijena 2:0

Dosta zanimljiva utakmica za nas odigrana je na San Siru, Željko Brkić je prvi put imao priliku da brani protiv drim tima Italijanskog šampionata. U prvom poluvremenu nije se osetila razlika u kvalitetu ova dva tima, štaviše Sijena je mogla i do vođstva da su napadači Toskanaca imali više koncentracije u završnici. U drugom delu stvari ipak dolaze na svoje mesto - Noćerino načinje goste u 54. minutu, a tačku stavlja Ibrahimović posle sramotno dosuđenog penala koji je Brkić navodno napravio nad Boatengom. Srpski reprezentativac je zbog ovoga zaradio i javnu opomenu arbitra! Pomenuću i da je u utorak odigran derbi Toskane, Sijena i Fiorentina su odigrali bez golova i naš golman je još jednom pokazao zašto postaje ljubimac navijača u Italiji!

Evo nepostojećeg penala:







Juventus-Novara 2:0

Neću pisati o ovom susretu, jer Miloš Krasić (ponovo) nije nastupio...

Mnogo se po medijima polemiše gde bi on mogao nastaviti svoju karijeru. Prva opcija koja se pojavila jeste njegov odlazak na pozajmicu u Mančester Junajted, što deluje pomalo nerealno imajući u vidu konkurenciju koju bi naš fudbaler imao na svojoj poziciji. Takođe se priča da je Klaudio Ranijeri zainteresovan za njegove usluge, što donekle deluje kao realnija opcija, s obzirom na rezultate Intera u domaćem prvenstvu. E sad, veliko je pitanje koliko je Juve zainteresovan da pojačava direktnog rivala, pa i ovaj transfer može vrlo lako da “padne u vodu”. Najnovija informacija jeste da Krasića traže neki Bundesligaši i klubovi Primere, pa ćemo u narednom periodu videti šta je od svega ovoga istina.


Groningen-Utreht 1:0

Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta u minimalnom trijumfu zeleno-belih nad gostima iz Utrehta! Čovek odluke bio je Urugvajac Tekseira u 60. minutu utakmice. Groningen je sada osmi, tako da će i ove sezone najverovatnije voditi borbu za izlazak na evropsku scenu!

Igre Tadića nisu promakle klubovima poput Tventea, pa čak i Bajerna, koji su pokazali interesovanje. Moguće da će nam Nova Godina doneti velike novosti po pitanju našeg Duce!


Makabi Tel Aviv- Hapoel Petah Tikva 1:0

Nakon skoro dva meseca, Makabi je najzad stigao do pobede! Ono što ne raduje, Savo Pavićević nije bio među startnih 11, nadamo se da neće izgubiti mesto u timu nakon ovakvog raspleta događaja!


Hapoel Aškelon-Sekcia Nes Ciona 0:0

Remi bez golova, a Darko Lovrić je besprekorno obavio svoj posao sačuvavši gol svoje ekipe!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...