Vesti / Fragmenti prošlosti / Vojvodina u "Rojš" opremi

Vojvodina u "Rojš" opremi22.12.2011. 13:34

Autor: Fkv.com Team(5)
1

2.IX 1994. godine

VOJVODINA 2:0 Zemun

NOVI SAD: Stadion Vojvodine, gledalaca 2.000, sudija Ristić (Zaječar), strelac: Radojičić u 15. i 67. minutu. Žuti kartoni: Šćepanović, Sabo, Grujić Vojvodina), Popov i Radović Zemun). Crveni karton: Matanović (Zemun).

VOJVODINA: Kocić 7, Dragić 7, Sabo 7, Šćepanović 7, Šaula 7, Grujić 7, Ožegović 7,Govedarica 7, Radojičić 8 (Jezdimirović), Pantelić 7, Samardžić 7 (Gluščević).

ZEMUN: Radović 6, Vorkapić 6, Matanović 5, Popov 5, Turudija 5, Petrović 5, Šubert 6, Banjac 5 (Radulović), Ognjanović 5 (Zelenović 6), Marinković 5, Tomić 5.

Dragan Radojičić ponovo trese mreže. U duelu sa Zemunom postigao je oba pogotka i doneo pobedu svom timu i tako na najbolji način potvrdio da je minuli susret s Crvenom zvezdom bio samo jedan loš dan novosadskih fudbalera. Ova pobeda ima veliki psihološki značaj za Novosađane, jer su pokazali da su brzo preboleli prethodni neuspeh i da s istim ambicijama, kao i do sada, ulaze u nastavak prvenstvene trke.

Vojvodina je igrala disciplinovano, mudro i strpljivo, a već u 15. minutu bilo je 1:0. Pantelić je u kaznenom prostoru Zemunaca proigrao Radojičića, a ovaj je sa desetak metara sigurno pogodio mrežu Radovića. Desetak minuta kasnije Vojvodina je mogla povećati prednost. Međutim, Pantelić nije znao da iskoristi Petrovićev poklon.

I gosti su imali priliku. Bilo je to u 38. minutu. Posle kornera Petrovićev udarac glavom završio je preko gola. Iz prvog poluvremena vredno je još zabeležiti lepu akciju Šaule, kada je idealno uposlio Samardžića, ovaj se spetljao, možda je bio i sapleten, i prilika je propala.

Novosađani su i u drugom poluvremenu bili borbeni i angažovani. Zatvarali su prilaze svom golu i strpljivo gradili napad. Već u prvom minutu nastavka šutirali su ka golu, prvo Pantelić, pa potom i Samardžić, ali je Vorkapić izbacio loptu sa gol crte. Možda je sve moglo biti rešeno u 49. minutu. Šćepanović je izveo slobodan udarac sa desne strane. Ožegović je visoko skočio, ali je slabo tukao glavom. Vredi zabeležiti i lepu akciju Pantelića i Šćepanovića, ali se ovaj drugi, kada je trebalo završiti akciju, oklizao. I Grujić se oprobao u skoku, ali je i njegov udarac bio neprecizan.

I konačno, odluka u 67. minutu. Samardžić je odigrao pas do Dragana Radojičića, a ovaj s leve strane majstorski, pogodio suprotni ugao Radovićeve mreže. Šutirao je Radojičić izvanredno i slobodan udarac, ali je golman Zemuna uspeo da loptu izvadi iz samih rašlji.

Gosti su malo živnuli u drugom poluvremenu kada je u igru ušao Zelenović, ali nisu bili u prilici da ugroze ozbiljnije gotovo nezaposlenog Kocića. Teren je bio težak za igru, jer je sve vreme rominjala kiša, pa igrači oba tima zaslužuju čestitke za zalaganje, ali i dosta korektnu igru.

Fudbaleri Vojvodine u utakmici sa Zemunom igrali su u novoj opremi. Dresovi imaju moderan dizajn, a proizvođač je čuvena nemačka firma »RojšÂ«. Inače, u opremi ovog proizvođača igra čak 13 bundes ligaša, što dovoljno govori o njenom kvalitetu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...