Vesti / Utakmice / Srušena Kula, ubedljiva pobeda Voše na startu

Srušena Kula, ubedljiva pobeda Voše na startu16.08.2009. 19:57

Autor: Grof Žekula(2)
N

a otvaranju sezone 2009/10 domaćeg šampionata, fudbaleri Vojvodine savladali su kao gosti ekipu kulskog Hajduka sa 3:0 (0:0).

Dvostruki strelac na meču bio je Dušan Tadić - u 48. minutu sa bele tačke i u 53. minutu, dok je konačni rezultat postavio Slobodan Medojević u trećem minutu sudijske nadoknade.

Treba naglasiti da su Novosađani punih 65 minuta igrali sa igračem manje (isključen Naemeka Ađuru), ali su i brojčano slabiji potpuno nadigrali domaćina i sasvim zasluženo sezonu otvorili pobedom.

Za šest dana, fudbaleri Vojvodine će na svom "Karađorđu" dočekati ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, a predstava u Kuli je najbolja pozivnica svim ljubiteljima fudbala u Novom Sadu da u što većem broju ispune stadion!

FK Hajduk (trener Bogdan Korak) – Manolov, Kozoš, Fejsa, Radanović, Trajković (od 55. minuta Dojkić), Kiš, Kekezović, Bogić (kapiten), Živanović, Komazec (od 61. minuta Maraš), Maksimović (od 55. minuta Kasalica).

FK Vojvodina (trener Dragoslav Stepanović) – Brkić, Vulićević, Peković, Pleč, Lovrić, Ađuru, Stojka (od 83. minuta Medojević), Đurovski, Stjepanović (od 90+2. minuta Maksimović), Tadić, Mrđa (kapiten, od 88. minuta Smiljanić).

Sudije - Dragomiru Stankoviću iz Beograda, kao glavnom, pomagali Ristić i Miletić.

Kartoni:
- crveni: Ađuru (25. minut)
- žuti: Komazec (25. minut), Kozoš (57. minut)

Slike i izveštaj će biti postavljeni u toku dana.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...