Vesti / Fragmenti prošlosti / Pokorena "Marakana"

Pokorena "Marakana"08.12.2011. 09:14

Autor: fkv.com(3)
Junak dana - Milan Davidov
Junak dana - Milan Davidov
U

današnjem izdanju rubrike “Fragmenti prošlosti“, prisetićemo se najubedljivije pobede našeg tima protiv zvezde u Beogradu. Meč je odigran 10. marta 2007. godine.

MERIDIJAN SUPERLIGA – 20. KOLO
Crvena zvezda – VOJVODINA 0:3 (0:1)

BEOGRAD: Stadion Marakana, gledalca 5000 , sudija: Vukadinović (Beograd). Strelci: Davidov u 7. Despotović u 69. i Tadić u 86. minutu.

Žuti kartoni: Đokić, Trišović i Basta (Crvena zvezda), Stošić i Buač (Vojvodina). Crveni karton: Rašković (Crvena zvezda).

crvena zvezda: Ranđelović 5, Anđelković 6 (Trišović), Milijaš 6, Koroman 5 (Perović 5), Đokić 5, Burzanović 5 (Georgijev), Bajalica 5, Purović 5, Gaj 5, Basta 5, Kastiljo 6.

VOJVODINA: Kahriman 7, Stošić 7, Pekarić 8, Đurić 7, Petković 7, Davidov 8, Popović 7, Kačar 7 (Sikimić), Buač 7 (Pantelić), Tadić 8, Despotović 8 (Krivokapić).

Vojvodina je načinila veliki korak ka plasmanu u plej-of nakon veličanstvenog trijumfa na Marakani. Novosađani su jednostavno nokautirali šampiona, očitavši mu istinsku lekciju u svim elementima fudbalske igre - 0:3.

Odavno Vojvodina nije u glavnom gradu izgledala tako odvažno i moćno. Od prvog minuta gosti su bili maksimalni disciplinovani, organizovani i taktički sjajno postavljeni. Zvezda bez ideje pasa totalno dezorijentisana u vremenu i prostoru i već u 7. minutu Novosađani su pokazali svoje prave ambicije. Tadić je proigrao Davidova kraj konfuzne Zvezdine odbrane koji je bez oklevanja rezantnim šutem matirao Ranđelovića.

Pokušali su domaći fudbaleri da laganom terenskom inicijativom stignu do izjednačenja, ali pravih prilika kraj čvrste odbrane gostiju i nije bilo. Mogao je već u 45. minutu hitri Ranko Despotović da reši pitanje pobednika ali je iz “zicer” pozicije bio neprecizan.

Videlo se već posle prvog poluvremena da Vojvodina ima dovoljno snage za iznenađenje. Sjajno su Davidov, Popović, Tadić i Despotović kontrolisali igru. Pokušao je trener Bajević da nešto promeni uvođenjem u igru Perovića umesto Koromana, pa potom Trišovića i Georgijeva ali efekta nije bilo. Novosađani su delovale sve ubedljivije i sigurnije. U 69. minutu sevnula je kontra Tadićev pas znalački je iskoristio Ranko Despotović i po drugi put je matirana Zvezdina odbrana.

Minut kasnije oglasili su se navijači crveno-belih sa severne tribine: - Dušane odlazi, Dušane odlazi. I onda zaista nesvakidašnja scena na našem najvećem stadionu. “Princ sa Neretve” ustao je sa klupe i krenuo put tunela dok se sa tribina i dalje orilo - Dušane odlazi, Dušane odlazi... Zaista potez koji je povukao vrsni stručnjak Dušan Bajević iznenadio je sve jer odavno tako nešto nije viđeno na našim terenima. Valjda je to bio znak nemoći, predaje ali svakako i apsolutno nepopularan gest koji nije svojstven sportistima. Napustio je kapetan prvi brod koji počeo da tone.

Razmahali su se Novosađani u finišu susreta, bio je to istinski fudbalski ples a izuzetno nadahnuti Dušan Tadić stavio je tačku na ovaj susret u 86. minutu posle izvanredne asistencije maestralnog Milana Davidova.

U zaista fantastičnoj partiji koju je pružila Vojvodina treba još istaći da je ovo tek peti trijumf Novosađana na Marakani koji je ostvaren u 59. prvenstvenom susretu. Blistavo izdanje kunisano je sa tri efektna gola, a Zvezdaši su očigledno u dubokoj krizi igre i rezultata. Odavno šampion nije na svojoj travi pretrpeo dva vezana poraza u prvenstvu (Partizan, Vojvodina).




Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...