Vesti / Crveno-bela planeta / Korać nas spasao “nule”!

Korać nas spasao “nule”!07.12.2011. 08:11

Autor: mihailov(0)
P

onavlja se situacija od pre dve sedmice, ne možemo biti prezadovoljni učinkom bivših igrača Vojvodine. Jedino je Žarko Korać uspeo da zatrese mrežu, a vredna pomena je i asistencija Dušana Tadića u remiju Groningena sa ekipom Nec-a! Primetićete da u izveštaju nema japanske i mađarske Lige. Naime, prva je završena, dok naši severni susedi pauziraju do početka marta!


Anderleht-OH Leuven 0:0

Neočekivani kiks “belo-ljubičastih“ usred Brisela ipak nije ugrozio prvu poziciju na tabeli, jer je i Gent identičnim rezultatom završio svoj meč u Liježu. Gosti su očigledno odlično postavili poslednju liniju tima, ne dozvolivši ekipi Anderlehta da razvije prepoznatljivu igru. Domaćin je na kraju ostao sa desetoricom, jer je Mađar Juhasz zaradio direktno isključenje u 79. minutu! Milana Jovanovića zadesio je golgeterski post u poslednje vreme, očekujemo da će pronaći bolju formu.


Hamburg-Nirnberg 2:0

Tim za koji je i ovoga puta nastupio naš Gojko Kačar još jednom je pokazao da se nalazi u velikom usponu igre koja je ponovo rezultovala trijumfom protiv nejakog gosta iz Nirnberga. Postignut je po gol u oba poluvremena - Gerero u 23. minutu i Jansen u 62. minutu! Hamburg se sada izjednačio sa Kelnom i Volfsburgom na 11.mestu, posle katastrofalnog starta sada ni izlazak na evropsku scenu nije maštarija!


Bolonja-Sijena 1:0

Pogledavši rezultat na prvi pogled, sigurno je da navijače Vojvodine najviše zanima način na koji je Brkić primio pogodak. Mislim da je dovoljno reći da je strelac bio Marko Di Vaio - velemajstor, koji je uspevao da nadmudri i mnogo poznatije golmane od našeg Novosađanina! Sve je jasno, odbrana Sijene je ispala i prekaljeni napadač našao se “oči u oči“ sa Željkom, koji je samo pogledom mogao propratiti let lopte. Uprkos porazu “crno-belih”, na Apeninima pršte pohvale na njegov račun. Ističe se da je ishod mogao biti dosta ubedljiviji da u par navrata nije sigurno intervenisao.


Juventus-Ćezena 2:0

Neću se upuštati u detaljnije analize ovog susreta, jer Krasić ponovo nije dobio priliku da istrči na teren, iako se ovoga puta našao u protokolu. Pomenuću da je Juve slomio otpor gostiju tek u 73. minutu kada je Markizio savladao Antonjolija, a čuvar mreže je 10 minuta kasnije dobio crveni karton ujedno skrivivši jedanaesterac koji je realizovao Vidal!


Katanija-Kaljari 0:1

Nažalost po običaju - Vlada Avramov na klupi za rezerve.


Luzenac-Nim 0:3

Miodrag Stošić standardan u pobedi Nima koji ih ostavlja u vrhu tabele sa šansom da se bore za ulazak u viši rang!


Groningen-Nec 3:3

Po navici, prava goleda viđena je u Groningenu gde je domaćin u tri navrata ispuštao vođstvo. Trostruki strelac za domaće bio je Urugvajac Tekseira, treći gol je postigao na asistenciju Dušana Tadića! Junak gostiju svakako je rezervista Platje, koji je dva puta utišavao simpatizere “zeleno-belih”. Narednog vikenda Groningen će gostovati u Viteseu i eventualnom pobedom imati priliku da se izjednači sa istim rivalom na lestvici!


Bursaspor-Eskisehirspor 0:1

Nastavljaju se očajna izdanja prošlogodišnjeg učesnika Lige Šampiona, sada ni zona ispadanja nije toliko daleko. Milan Stepanov opet nije bio u kombinaciji za ovaj susret!


Jang Bojs-Sion 1:1

U odsustvu Dragana Mrđe, Sion je uspeo da izvuče povoljan rezultat protiv svog prvog pratioca na tabeli. Gosti su do boda stigli autogolom golmana Volflija.


Leh Poznan-Lodzki KS 4:0

Zanimljivo je da su svi golovi postignuti u prvom poluvremenu utakmice! Priliku da zaigra dobio je i Vojo Ubiparip, zamenivši Letonca Rudnjevsa poslednjih desetak minuta!


Tavrija-Oleksandrija 4:1

Damir Kahriman savladan je već u uvodnim minutima susreta, ali su se domaći vrlo brzo trgli, naročito pošto su postali brojčano nadmoćni nakon isključenja upravo strelca prvog gola za goste Dovgija! Slobodan Marković takođe je proveo svih 90 minuta u taboru Tavrije!


OFI-Asteras 3:0

Aleksandar Katai nije se našao u timu Ofija, koji je iskoristio ulogu favorita protiv ekipe iz Tripolisa!


Hapoel Haifa-Makabi Tel Aviv 2:0

Poraz od Bešiktaša u okviru Lige Evrope i neuspeh u domaćem takmičenje definitivno kazuje da se sa ekipom Makabija događa nešto loše. U svim takmičenjima, od 23. Oktobra, četa Sava Pavićevića uzela je samo 1 bod računajući borbu na svim frontovima!


Hapoel Aškelon-Makabi Herzlija 2:1

Uspeo je domaćin da stigne do totalnog preokreta, iako je primio gol već u uvodnim trenucima meča. Darko Lovrić igrao je do 67. minuta, kada je zamenjen.


Bokelj-Mogren 0:3

Radoslav Batak izašao je iz igre 5 minuta pred kraj utakmice.


Rudar-Petrovac 2:1

Čak tri bivša igrača Vojvodine našla su se u startnoj postavi Pljevljana - Nenad Stojanović, Dule Nestorović i Ivica Francišković!


Dečić-Budućnost 1:3

Gosti iz Podgorice sačuvali su prednost od dva boda nad drugoplasiranim Rudarom. Mitar Peković sve vreme igrao u redovima gostiju!


Berane-Zeta 2:3

I konačno, jedini strelac ovog vikenda od naših eks-fudbalera je Žarko Korać koji je postigao vodeći gol za Golubovčane u 23. minutu!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...