Vesti / Aktuelno / Pobedom protiv Borca oprostiti se od “Karađorđa”

Pobedom protiv Borca oprostiti se od “Karađorđa”02.12.2011. 18:17

Autor: Grof Žekula(2)
Sa konferencije za novinare
Sa konferencije za novinare
T

ačno još 180 minuta, a samo 90 na našem “Karađorđu”, nas deli od duge zimske pauze koja će uslediti nakon jesenjeg dela šampionata u kome su nam, nama navijačima “Stare dame”, ambicije bile značajno više, a želje mnogo veće. Da se vraćamo u prošlost ne možemo, ali da ostvarimo dve vezane pobede na predsojećim mečevima itekako možemo. Koliko će to biti “iskupljenje”, raspravljaćemo u toku odmora, sve do početka prolećnih borbi za prvenstvene bodove i Kup trofej.

U subotu nam sledi prvi od ta dva dvoboja, a u goste nam (16h) stiže čačanski Borac – ekipa kojoj smo u poslednja četiri duela na “Karađorđu” postigli 13 golova, a koja nam je, na istom mestu, mrežu zatresala još 22. marta 2008. godine (kad nas Čačani i pobediše poslednji put - na Karađorđu” beše 1:2. Takođe valja napomenuti da smo imali i jedan jako loš niz u mečevima sa njima – kada ih nismo pobedili od 11. septembra 2004. pa sve do 28. oktobra 2007. godine). Na poslednjih osam mečeva nismo poraženi od “momaka sa Morave”, pa očekujemo da će i ovaj put “momci sa Dunava” zaplesati valcer i bodove ostaviti u Novom Sadu. O poslednjem kolu ne treba da razmišljamo sada, već da četu trenera Petrovića svim silama napadnemo ove subote i ostavimo ih tamo gde i sad jesu – na pretposlednjem mestu JSL sa svega 8 bodova.


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, novinarima su se obratili šef struke Dejan Vukićević i čovek od koga uvek očekujemo pogotke i u koga polažemo velike nade, Milan “Mister - gol” Bojović. Obojica veruju da će ih sutra, s obzirom da je ULAZ na utakmicu SLOBODAN, veliki broj navijača posmatrati i bodriti, a da će oni to nama vratiti novim trijumfom.

Vukićević je dodao da želi da se, na zatvaranju sezone u Novom Sadu, ekipa navijačima oduži na jedan kvalitetan način, pre svega pristupom prema igri onakvim kakvim ga svi želimo, a da tim ponovi izdanje iz Borče, kada su jednostavno “uživali u fudbalu” i na fenomenalan način došli do pobede. “Nemamo problema sa povređenim prvotimcima, ali imamo problema sa nekolicinom igrača kojima, ukoliko dobiju novi žuti karton (već imaju tri) preti izostanak sa derbi meča u poslednjem kolu. Nosim se mišlju da barem dvojicu od njih “odmorim” (Stevanovića i Medojevića), a da Merebašvili ipak započne meč (iako je u istoj poziciji), ali mi je svakako cilj da i pomenuti duel sledeće nedelje, takođe dočekamo u kompletnom sastavu. Bez obzira na moju konačnu odluku, oni koji istrče sutra na teren imaju zadatak, da sve verne navijače obraduju dobrom predstavom i trijumfom vrednim njihovog aplauza”, završio je izlaganje Dejan Vukićević.

Bojović je dodao da ga raduje činjenica da je Klub vezao tri pobede u isto toliko kola, ali da su i on i saigarači silno motivisani da sutra dođu do nove. “Namerićemo se na iskusnog rivala, ali ako budemo igrali kako znamo i umemo, verujem da neće biti nikakvih “problema”. Želja nam je da se sa što više lopti u mreži Čačana oprostimo od onih koji nas svake nedelje fantastično bodre”, rekao je Milan, koji je naglasio da je i sam ove polusezone mogao i više I bolje, ali da je period adaptacije na novu sredinu iza njega, i obećao da ćemo od proleća gledati “pravog” Milana Bojovića, neumoljivog strelca i egzekutora.

Obojica su se osvrnula i na veliki uspeh Omladinaca (jesenji prvaci Srbije) te su im čestitali na ostvarenom uspehu, poželeli da do kraja svog prvenstva ostanu na poziciji na kojoj će i zimovati, te istakli kako veliki broj tih momaka tek čeka blistava karijera u najboljem timu “Stare dame”.


Prvo subotnje decembarsko popodne je termin kada ćemo poslednji put ove godine gledati “crveno-bele” momke na našem “Karađorđu”. Dođi da zajedno ostvarimo novu pobedu!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...