Vesti / Crveno-bela planeta / Strelci zatajili

Strelci zatajili24.11.2011. 17:14

Autor: mihailov(2)
Izborio penal - zaslužan za pobedu!
Izborio penal - zaslužan za pobedu!
V

eoma retko se dešava da se niko od naših bivših fudbalera ne upiše u listu strelaca. Prethodna nedelja nije nam donela mnogo toga dobrog - "svetlo u mraku“ predstavlja Dušan Tadić koji je bio najzaslužniji za nova tri boda Groningena!


Hamburg-Hofenhajm 2:0

Red je da počnemo najpre sa dobrim vestima, jer ih nažalost ove sedmice nema mnogo. Hamburg je ostvario tek treću prvenstvenu pobedu kojom se konačno, bar nakratko, izvukao iz zone ispadanja. Strelci su bili Gerero i Jansen, po jedan gol je postignut u oba poluvremena. Gojko Kačar je počeo u startnih 11, odigravši sasvim solidnu partiju, sve dok nije zamenjen u 78. minutu. Očigledno je da su kockice krenule da se slažu, novi trener Fink je doneo ekipi osveženje i vrlo je moguće da je ovo samo početak jedne uspešne serije Hamburga!


Juventus-Palermo 3:0

"Stara Dama“ je održala pravu fudbalsku lekciju gostima sa Sicilije ponizivši ih golovima Pepea, Matrija i Markizija. Palermo očajno igra na strani, od 18 mogućih osvojili su samo bod! Predsednik Zamparini, inače poznat po velikoj netoleranciji neuspeha, ipak još uvek nije smenio trenera Manđu...

I dok Torinom vlada neupamćena euforija, Miloš Krasić preživljava najteže dane od dolaska u Juventus. Popularni "Džekson“ ponovo je posmatrao susret sa tribina stadiona, tako da se definitivno može zaključiti da nije niti u jednoj kombinaciji Konteovog projekta. Zimski prelazni rok će verovatno odvesti Srbina u neke druge predele, ostaje da vidimo koje...


Siena-Atalanta 2:2

Upravo u ovoj utakmici pokazalo se koliko znači kada je Željko Brkić na golu. Atalanta je imala prednost sve do samog kraja, kada je Gaci doneo poravnanje i spasao Sijenu neprijatnog poraza.

"Brx“ po prvi put nije nastupio ove sezone, zbog povrede koju vuče još od prošlog kola Serije A, dodatno pogoršanom reprezentativnom turnejom po Srednjoj Americi. "Crno-beli" iz Sijene ostaju na sredini tabele sa 14 osvojenih bodova!


Inter-Kaljari 2:1

Ništa novo - Vlada Avramov na klupi za rezerve...


Gazelek Ažaksio-Nim 2:1

Kako stvari stoje, daleko je Nim od povratka u Drugu francusku Ligu. Ovoga puta poraženi su od slabije plasirane ekipe iz Ažaksioa, Miodrag Stošić je igrao svih 90 minuta!


Anderlaht-Sint Truiden 3:1

Ekipa iz Brisela opravdala je apsolutnu ulogu favorita rutinski savladavši "fenjeraše“ iz St Tronda. Mrežu gostiju načeo je Vasilevski, da bi dvostruki strelac Suarez postavio konačan rezultat. Milan Jovanović nije uspeo da se upiše među strelce, svakako nije odigrao partiju koja će se pamtiti. Najbitnije jeste da je Anderleht održao prednost od tri boda nad Gentom!


Groningen-VVV 2:1

Svetla tačka ovonedeljne "Planete“ je svakako Dušan Tadić, koji je bio ključni čovek preokreta Groningena. Gosti iz Venloa imali su prednost već nakon 15 minuta igre, međutim vrlo brzo ih je poremetio penal koji je dosuđen upravo nad Novosađaninom. Bakuna je bio precizan sa bele tačke, a Italijan Mei je zbog prekršaja koji je predhodio golu zaradio direktno isključenje! Time je "zeleno-belima" bio omogućen mirniji nastavak, a brojčanu prednost su krunisali u 51. minutu kada je Tekseira iskoristio odlično proigravanje našeg internacinalca!

To što u savezu očigledno ne gledaju Tadića, ne znači da nije pod lupom velikih kluba. Realna je opcija da Duca u bliskoj budućnosti pojača veći klub od Groningena!


Bursaspor-Samsunspor 1:0

Bursa je prekinula dugu seriju nerešenih rezultata konačno slavivši nad očajnim Samsunom. Milan Stepanov nije se našao u protokolu za meč!


Sion-Ksamaks 2:0

Verovatno je već svima poznato da je Dragan Mrđa ponovo doživeo istu povredu koja ga je već odvajala sa terena na duže staze. Nema se šta posebno dodati - pravi maler "bije“ bivšeg kapitena! Naš sajt mu želi što brži oporavak i povratak u reprezentaciju! Sionu inače ne ide loše, nalaze se na 3.poziciji, samo 5 bodova im beži Bazel!


Tavrija-Volyn 1:0

Imala je Tavrija "gadan“ običaj da u poslednjim minutima ispušta prednost i prima jeftine golove. Sada im se sve vratilo, odlučujući pogodak postigli su u 89. minutu, udarcem Kaliničenka. Damir Kahriman i Boban Marković predstavljali su boje našeg kluba na celom susretu!


Podbeskidžije Bielsko-Leh Poznan 0:0

Vojo Ubiparip ni ovoga puta nije ulazio u igru, štaviše, nije bio ni na klupi za rezerve...


Urava Reds-Vegalta Sendai 0:0

Bod po bod - opstanak...to je neka računica Urave koja im za sada daje efekta, jer se dva kola pred kraj nalaze na 15. poziciji, poslednjoj koja ih spasava ispadanja iz prve lige! Ranko Despotović posmatrao je meč sa tribina...


OFI-Aris 0:1

Aleksandar Katai dobio je novu šansu za vikend, ulaskom u 76. minutu. Nažalost, njegove sposobnosti nisu se ispatile OFI-ju koji je zabeležio prvi poraz na svom terenu u tekućoj sezoni!


Hapoel Akre-Makabi Tel Aviv 3:0

Nastavak "slobodnog pada“ Makabija vodi ih na 6. mesto lestvice, doduše još uvek vrlo blizu prvoplasiranom Hapoelu koji ima 4 boda viška. Ovo je njihova peta utakmica bez pobede računajući sva takmičenja! Savo Pavićević vratio se u tim i bio akter ove razočaravajuće partije svog kluba...


Hapoel Aškelon-Makabi Um Al Fahm 2:3

Ni Darko Lovriću ne ide puno bolje u Izraelu, nakon dobrog starta Hapoel polako gubi korak za vodećim ekipama šampionata. Naš bivši štoper se može pohvaliti standardnošću, na terenu je ove sezone proveo 990 minuta, što u prevodu znači da je svih 11 mečeva odigrao od početka do kraja!


Ferencvaroš-Kapošvar 0:0

Lorant Olah nije nastupio protiv svog nekadašnjeg kluba.


Bokelj-Rudar 1:2

U Crnog Gori takoreći ništa novo, Rudar je trijumfom u Kotoru uspeo da se održi na deobi prvog mesta. Dule Nestorović sve vreme na terenu, Nenad Stojanović ušao 20-ak minuta pred kraj.


Zeta-Budućnost 0:2

Mitar Peković imao je više razloga za slavlje od Žarka Koraća, Budućnost je odnela sva tri boda iz Golubovaca!


Sutjeska-Mogren 0:0

Već sada je jasno da Budvani neće uspeti da ponove prošlogodišnji uspeh. Samo bod protiv Sutjeske ne može zadovoljiti apetite Radoslava Bataka i Rista Lakića, koji su i ovaj put komandovali odbranom Mogrena.


Vardar-Napredok 5:1

Vlatko Grozdanoski standardan u ubedljivoj pobedi Skopljana. Prerano je govoriti, ali Vardar već sada ima realne šanse da uzme titulu prvaka Makedonije, "beže" čak osam bodova drugoplasiranom Metalurgu!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...