Vesti / Aktuelno / Čekajući novo polufinale

Čekajući novo polufinale22.11.2011. 18:41

Autor: Grof Žekula(1)
D

va puta sa Sremcima, pa sada sa Moravcima...Nakon što ove jeseni izbacismo Donji Srem (Pećinci) i Inđiju, u poslednjem ovogodišnjem Kup nadmetanju koplja ćemo ukrstiti sa ivanjičkim Javorom. Razlika je jedino u tome, što ćemo ovaj put pobedu i novu rundu (dva meča polufinala) “tražiti“ na našem “Karađorđu“. Meč je na programu u sredu, od 16h.

Dva pomenuta meča u ovom takmičenju, koja odigrasmo ove sezone, dobismo minimalnim rezultatom. Da li će i sada biti isti slučaj, ili ćemo ubedljivije poraziti rivala, o tome promišlja svako kome je “crveno-bela“ boja (po pola – nikako štraftasto) u srcu. Eventualne penale, ili poraz, niko od nas ni “ne stavlja u usta“. Takav scenario najstrože je zabranjen Dejanu Vukićeviću i njegovoj četi. Želimo da pitanje plasmana u treće uzastopno polufinale najmasovnijeg takmičenja, rešimo pre 18h u sredu popodne. Pa da posle slavimo...

Koliko će biti teško neka svedoči podatak da smo do sada sa istim rivalom odigrali ukupno 12 mečeva, a da smo im uspeli dati svega 9 golova (oni nama 7). Ove godine dva puta smo odmerili snage – u martu (beše to minula fudbalska sezona) smo golom Brane Ilića slavili u Ivanjici (0:1), a pre samo petnaestak dana (5. novembar) smo gotovo srećno došli do boda na istom terenu, odigravši meč bez pogodataka. Sve ovo neka bude signal našim momcima i treneru da od prvog sudijskog zvižduka moraju “prionuti na posao“ i ofanzivnim pristupom doći do željenog rezultata.

To su, na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, predstavnicima “sedme sile“ upravo i zborili šef struke Dejan Vukićević, i Vošina ovogodišnja “jedinica“, Nemanja Supić.

Vukićević je rekao da FK Vojvodina gaji najveće ambicije u ovom takmičenju i da je Javor samo jedna od prepreka do onoga što svi u Klubu silno žele. “Raduje me što se “namestilo“ tako da ovaj meč igramo pred našim navijačima, koji će, u to sam siguran, biti sutra na Stadionu u velikom broju, jer zajedničkim snagama možemo da uđemo u novo polufinale Kupa. Rivala dobro poznajemo, jer smo nedavno igrali sa njim – to je čvrsta ekipa, kojoj je teško stvoriti šasnu pred golom, a taj nedavni meč treba da nam bude neka vrsta upozorenja. Strpljivost mora biti na našoj strani, ali i želja da ih nadigramo, u jednoj pravoj bici koja nam predstoji. Kuburili smo sa povredom Trajkovića, koji od utakmice sa Smederevom nije imao niti jedan trening i pod velikim je znakom pitanja za sutrašnji duel. Ostali su spremni da sutra učine sve, kako bi ime FK Vojvodine bilo na kuglici na izvlačenju parova polufinala ovog takmičenja“, završio je Vukićević.

Nekadašnji golman Javora, Supić, složio se da pobedu neće biti lako ostvariti, ali da je niko od njegovih saigrača ne dovodi u pitanje. “Znamo koji zadatak se od nas očekuje i njega sutra moramo obaviti. Ostvariti pozitivian rezultat biće cilj svih nas, koji budemo na terenu. Javor jeste slabiji nego prethodne sezone, kada sam ja bio u njihovim redovima, ali nema potcenjivanja sa naše strane, već samo težnja da konačno pokažemo pravo lice i izborimo nastavak nadmetanja, uz našu prepoznatljivu igru“, rekao je Nemanja.

Pretposlednji ovogodišnji meč na “Karađorđu“ i poslednji u Kupu, jeste prava pozivnica za sve da sutra izbegnu ili skrate svoje obaveze i dođu na isti, kako bi pomogli “crveno-belim“ momcima da nam izbore barem još dva meča u ovom takmičenju! Podrška izostati neće, ali i time će oni na terenu imati obavezu da nam ne prirede neprijatno iznenađenje, već da pitanje pobednika reše na našu sveopštu radost!

Za novo polufinale Kupa!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...