Vesti / Utakmice / U Kuli bez kalkulacija

U Kuli bez kalkulacija14.08.2009. 18:48

Autor: Grof Žekula(1)
"U Kulu po tri boda" - jednoglasni trener i igrači
"U Kulu po tri boda" - jednoglasni trener i igrači
K

onferencija za štampu pred utakmicu prvog kola Jelen super lige, SC "Vujadin Boškov", Veternik.

FK Hajduk (Kula) – FK VOJVODINA, nedelja 16.avgust, 17:30h.

Konačno počinje! Nakon prošlogodišnjeg osvajanja vicešampionske titule u domaćem prvenstvu, ovo novo za naš voljeni klub počinje u nedelju, gostovanjem na uvek neugodnom stadionu u Kuli. Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope, pred fudbalerima Vojvodine je dokazivanje u dva domaća takmičenja u kojima, a to svi u klubu napominju, će se pokušati uraditi korak više u odnosu na prošlu sezonu.

Već na startu nas očekuje protivnik protiv koga, tradicionalno, uvek teško izlazimo na kraj, ali je sasvim jasno da, ako žele stepenicu više, fudbaleri moraju pokazati odmah koliko vrede i svoje znanje, umeće, borbu i htenje moraju usmeriti na to da pored imena kluba za koji igraju, već od nedelje oko 19:30h na tabeli koja će se formirati nakon odigranog prvog kola, stoji broj 3!

Na ovom meču sasvim sigurno za Vojvodinu neće nastupiti Janko Tumbasević i Vlatko Grozdanoski (obojica zbog žutih kartona koja su zaradila na poslednjoj utakmici prethodne sezone na Banjici, za šta je Herr Stepi rekao da je takvo pravilo fudbalskog saveza potpuno nerazumljivo), kao i najbolji fudbaler u prošloj sezoni po izboru ovog sajta Joseph Kizito (nije potpuno zalečio povredu, pa u želji da se još ne forsira jer je izgubio 4 nedelje treninga; može biti da će zbog iste, naš Kiza preskočiti i sledeći meč). Novopridošlica Ajuru je, takođe, pod znakom pitanja jer ima povredu koju duže vuče, pa je bolje da je sanira u potpunosti (Stepanović je za njega dodao da će biti jedan od važnijih igrača tima i da ga zato treba čuvati). Sam Dejan Karan je prekjuče na treningu u duelu sa Plečom iskrivio zglob, pa će konačna odluka o tome da li će nastupiti biti doneta sutra nakon treninga (na današnjem je sve bilo OK). Za samog Pleča, Stepanović je istakao da je vratio kilažu na preko potreban nivo, da je pravi profesionalac sa ogromnim iskustvom, da se sjajno uklopio (bolje od Stojke), da je jako pozitivan čime inspiriše i ostale saigrače i da će biti od značajne pomoći u borbama koje predstoje. To faktički znači da će u nedelju na mesto levog beka Peković (nema ni Kize ni Vlatka), a na mesto halfova Lovrić i Karan. Ako Dejan ne bude bio 100% spreman, videćemo po prvi put na zvaničnoj utakmici našeg tima Marsela Pleča. Odmah da napomenem da je i sam Alin Stoica bio pohvaljen od strane šefa stručnog štaba za ono što prikazuje u poslednje vreme na treninzima, da je sanirao manje povrede koje su ga mučile i da se vraća u onu formu koja ga je i nametnula na mesto najvećeg pojačanja (bar na papiru) u prethodnom prelaznom roku. Kako reče Herr Stepi, za to je ipak bilo potrebno vreme, pa bi Alin mogao biti prava "bomba" u našoj ofanzivi! Kako je ona (ofanziva) značajno bolji deo igre našeg tima, tu je takođe pohvalio i igru Slavena Stjepanovića kao drugog špica,koju je ovaj prikazao u prethodnom periodu, za koga je dodao da je sjajan individualac. Od ovog meča uvodi se i jedna novina za igrače - i veče pre i veče posle svake utakmice, isti će biti u karantinu u hotelu "Park". Dodao je na kraju da se očekuje vrlo brzo da nam se, KONAČNO, pridruži i Kamerunac Džekson Nguamele, koji će po dolasku biti stavljen na probu. Na kraju, kapitensku traku će i ubuduće (pa tako i u Kuli) nositi Dragan Mrđa.

Šef struke je napomenuo da je početak svakog prvenstva najvažniji, da su očekivanja velika, pogotovo kad u klub dođe novi trener i nekoliko kvalitetnih pojačanja, da se na ovakvim utakmicama (apostrofirao prva tri kola i timove sa kojima se susrećemo) i osvaja prvenstvo, jer ako dođe do kiksa, onda je teško juriti onoga koji je ispred tebe na tabeli. Cilj će biti osvojiti što je više moguće bodova do zimske pauze, a onda još pojačati ekipu i obaviti kvalitetne te druge pripreme, koje su jako važne za finiš prvenstva. Rekao je i da će prvih 4-5 kola biti potrebno da se formira kostur tima i igra, i da će se taktika menjati ukoliko to bude potrebno, a u skladu sa onim što igrači budu pružali. Istakao je da dosta očekuje od mlađih (Medojević, Smiljanić, Mitošević, Tadić, Aleksić), ali da na njih ne sme da padne glavni teret borbi, već njega moraju na svojim leđima nositi stariji i iskusniji igrači.

Stepanović je istakao i da očekuje težak meč u Kuli, da Hajduk uvek teži da skine skalp najvećim timovima lige, ali da ukoliko se sprovede na terenu dogovor iz svlačionice i eliminišu kardinalne greške iz Beča, treba očekivati trijumf, jer će Voša igrati na svakoj utakmici da postigne gol više od protivnika. Naravno, odmah se osvrnuo i na činjenicu da nam škripi u realizaciji i da se na tome mora dosta raditi u narednom periodu. Ono što apostrofira kao najvažnije je i rad na stvaranju pobedničkog menataliteta i pobedničke atmosvere, koji još nisu onakavi kakvim ih on želi i hoće (naveo je primer da su igrači sami sebe bodrili na poluvremenu bečkog duela, uprkos činjenici da su primili gol u najgorem mogućem momentu i da je to model kojem treba težiti).

U Kuli očekuje da svaki igrač da 101% svojih mogućnosti i da naročitu pažnju moraju usmeriti na pas i duel igru, na čemu će jako insistirati. Utakmicu je nazvao "derbijem" i istakao da će prvih 15 minuta iste biti najvažniji.

Alin Stoica je rekao da je tim dobar, mlad i perspektivan, ali da će mentalitet biti najvažniji i da svi moraju u glavi verovati da mogu puno toga uraditi ove sezone. Zadovoljan je time kako se snašao u klubi i gradu i da zaista želi da se skoncetriše samo na fudbal. U Kulu se, po njegovim rečima, ide po trijumf, jer se to od Vojvodine i očekuje.

Dejan Karan je dodao da su se igrači maksimalno pripremili za početak prvenstva, da je atmosvera dobra, da su svi igrači jako motivisanii da sezonu otvore pobedom i kući u Novi Sad se vrate sa osvojena tri boda.

Kad je tako - SVI U KULU! Ko ne bude mogao to učiniti, direktan prenos meča ima na javnom servisu (RTS 2, nedelja u 17:25h).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...