Vesti / Utakmice / Revija promašaja na "Karađorđu"

Revija promašaja na "Karađorđu"19.11.2011. 19:02

Autor: fkv.com(9)
Stevanović, čovek odluke
Stevanović, čovek odluke
U

zimskim vremenskim uslovima fudbaleri Vojvodine uspeli su da ugreju dlanove i srca svojih navijača. Golovima Ilića u 12. minutu i Stevanovića u 88. minutu, "crveno-beli" su stigli do prvog trijumfa posle skoro mesec dana.

Do rezultatski značajno ubedljivije pobede, fudbaleri “Stare dame” mogli su da dođu i značajno ranije, ali je prosto neverovatno kakve šanse nisu iskoristili Oumaru dva puta u prvom delu igre (jednom nogom i jednom glavom, kada je bio potpuno sam ispred golmana gostiju Rankovića), Bojović, koji je takođe promašio situaciju “1 na 1”, te Brana Ilić, koji je u prvom delu igre pogodio stativu, a u drugom izašao sam ispred Rankovića, koji je uspeo da mu ukroti šut. Uz to, treba dodati da je nekoliko puta, Škuletić odlično pokušavao sa distance svojim razornim udarcem, ali je lopta, uvek za malo, prolazila pored gola gostiju.

Bez dileme, najbolji igrač Voše na terenu, bio je Gruzijac Merebašvili, koji je učestvovao u svakom od pomenutih napada, i koji je bio pravi motor ekipe. Ovakvog Gruzijca i čekasmo da povede navalu našeg tima. Posle dugo vremena, na terenu behu i letošnja pojačanja Ljubinković i Branković, a sve iz razloga, što je trener Vukićević “mešao karte” pred Kup-duel sa Javorom (sreda 16h, “Karađorđe”).

Od gostiju videsmo ozbiljne pretnje od strane Adamovića na samom početku utakmice (9’), kada je Supić krajnjim naporom uspeo da loptu pošalje u korner, te Ćerena u nastavku (56’), kada je iz 100% šanse očajno šutirao.

U 12. minutu, nakon kornera koji su sjajnom akcijom izborili Mojsov i Merebašvili, obojica pripremiše šansu Iliću – Gruzijac je centrirao sa leve strane, Mojsov prebacio loptu, a Sremac ju je sa svega nekoliko metara poslao u mrežu. Dva minuta pred kraj meča, sjajan centaršut Brankovića sa leve strane iskoristio je Stevanović, koji je po ko zna koji put pokazao da je naš ubedljivo najopasniji igrač u vazduhu – dođosmo tako do drugog gola i konačne pobede, koja je, morala i trebala, biti i ranije obezbeđena.

Kako god – prekinusmo jednomesečni post, te sa ovim trijumfom očekujemo nova dva u sedmodnevnom ciklusu – pomenuti domaći Kup meč u sredu, te gostovanje borčanskom BSK-u sledećeg vikenda.

Slike sa meče, pogledajte u Galeriji...



FKV - Smederevo 2:0 (1:0)
Strelci: Ilić u 12. i Stevanović u 88. minutu.


Sudija: Krstić iz Beograda pokazao je žute kartone Merebašviliju i Oumaruu (FKV), a Brašancu, Brkoviću i Trujiću (Smederevo).

FKV: Supić, Vuličević, Branković, Ađuru, Mojsov, Trajković, Ilić (Bojović), Ljubinković (Medojević), Merebašvili, Škuletić (Stevanović), Oumaru.

Smederevo: Ranković, Milosavljević, Ćeran, Adamović, Branašanac (Jerenić), Brković, Boljević, Stojanović (Vučinić), Miović, Krčmarević, Kovačević (Trujić).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...