Vesti / Aktuelno / Smederevci vidaju naše rane

Smederevci vidaju naše rane19.11.2011. 10:47

Autor: Grof Žekula(0)
D

ve nedelje pauze, ali i izuzetno loš skor (samo jedna pobeda u minulih šest utakmica) su iza fudbalera Vojvodine. Zato ih u nastavku, pa sve do kraja jesenjeg dela, čeka još pet duela (jedan kup), u kojima ZAHTEVAMO isto toliko pobeda, jer tek tako možemo, Vukićeviću i crveno-belim momcima, oprostiti nešto iz ovog jesenjeg dela, koji želimo (zbog sveukupnog lošeg rezultata) što pre da zaboravimo.

U subotu od 16h na “Karađorđe“ (za koji se nadamo da tada neće biti obavijen maglom) stiže ekipa Smedereva (ima 7 poraza u minulih 11 kola), a već u sredu ćemo, na istom mestu, biti poslednju ovogodišnju Kup bitku. Od subotnjih 16h, pa do srede u 18h, zadatak momaka koje bodrimo je jasan – zabeležiti dve pobede i pod hitno prekinuti loš niz koji je iza njih.


Da tačno to nameravaju da učine, na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku ubeđivali su nas i Dejan Vukićević i Miroslav Stevanović. Vele: “Nemamo pravo na grešku, niti smemo da napravimo više bilo kakav kiks“!

Vukićević je dodao da loša predstava iz Ivanjice obavezuje njega i igrače da to probaju da nadoknade i nadomeste u narednom periodu i da pokažu novosadskoj javnosti da imaju potencijal za veće i bolje rezultate. “Imali smo dve nedelje da ispravimo određene stvari i nadam se da smo to uspešno uradili. Ceo period smo dobro trenirali, kako bi se spremili za ono što nam predstoji. Imali smo problem odsutnih reprezentativaca i sa povredama i bolestima pojedinaca, ali nas to ne sme zaustaviti u nameri da počnemo da pobeđujemo u seriji, što jeste naš najveći motiv. Odigraćemo tri utakmice za samo sedam dana, pa će to biti prilika i da malo “promešam karte“ – neki igrači su lošom predstavom u Ivanjici izgubili mesto u timu, neki su rekonvalescenti ili su opterećeni reprezentativnim mečevima, a neki su se nametnuli svojim radom u minulom periodu. Zato ćemo sve raspoložive snage iskoristiti na najbolji mogući način, kako bi upisali sve tri pobede u toku predstojećih sedam dana“, završio je Vukićević.

Stevanović se nadovezao rekavši da je jasno da samo pobeda dolazi u obzir, jer je cilj njega i saigrača da budu treći na tabeli na kraju jesenjeg dela. “Neće biti lako, ali mi o drugačijem ishodu osim trijumfa i ne razmišljamo. Ofanzivno od starta, uz podršku sa tribina, i tri boda će ostati u Novom Sadu. Siguran sam da će svi koji istrče na teren pružiti svoj maksimum i obradovati sve koji nas bodre“.


Pretposlednji ovogodišnji prvenstveni meč kod kuće, biće prilika za trenera Vukićevića i njegove pulene, da nas u ove hladne dane zagreju borbenom, lucidnom, napadačkom i efikasnom predstavom. Gospodo – VI STE NA POTEZU, mi dolazimo da gledamo šta ćete (nam) prikazati!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...