Vesti / Crveno-bela planeta / Aleksandar Katai konačno debitovao!

Aleksandar Katai konačno debitovao!08.11.2011. 20:36

Autor: mihailov(1)
Nadamo se da će se uskoro često radovati postignutim golovima
Nadamo se da će se uskoro često radovati postignutim golovima
G

lavne vesti mogle bi ići ovim redosledom - Katai upisao svoj prvi nastup u grčkoj ligi, Tumbasević postigao debitantski pogodak za Dačiju, dok su mreže za svoje klubove tresli i Nikola Trajković i Žarko Korać. Nešto manje uspeha imao je Milan Jovanović, koji je ”pocrveneo“ u derbiju belgijskog prvenstva...



Bajer Leverkuzen-Hamburg 2:2

Bod po bod. Hamburg bešumno beži iz opasne zone. Početak nije ličio ni na šta dobro, ”Farmaceuti“ su imali prednost od dva gola već nakon 20 minuta igre. Iako se nazirala katastrofa, gosti su ipak uspeli da sustignu vođstvo i ubeleže treći uzastopni remi. Gojko Kačar je igrao do 79. minuta, dobre partije i konstantost u poslednje vreme preporučile su ga v.d. selektoru, Radovanu Ćurčiću, tako da se univerzalac vratio reprezentaciji!


Udineze-Sijena 2:1

Došlo je na red da se sastanu crno-beli iz Udina protiv crno-belih iz Sijene. Između dve vatre našao se Željko Brkić, pozajmljeni golman gostiju koji je imao poseban motiv da se dokaže svom klubu. Bolji početak domaćin nije mogao poželeti, Basta je već u 2. minutu izbio sam pred našeg bivšeg kapitena i postigao svoj prvi gol ove sezone. Kako se meč odmicao, ofanzivnije su krenuli i jedni i drugi, međutim konkretniji je bio Udineze, tačnije Di Natale, udvostručivši vođstvo nakon par lepih driblinga! Sijena je uspela do kraja samo da smanji, a Brkić da se sa par prelepih intervencija preporuči mnogim zainteresovanim timovima!


Meč Napoli-Juventus odložen je zbog vremenskih nepogoda, pa nsimo mogli videti da li bi Miloš Krasić konačno zaigrao za torinsku“Staru damu”!


Atalanta-Kaljari 1:0

Vlada Avramov na klupi za rezerve...


RKC Waalwijk-Groningen 1:1

Posle istorijskog trijumfa nad Fejenordom, Groningen se uputio na megdan novom prvoligašu. Domaćin je već na startu stigao do neočekivanog vođstva koje su čuvali sve do 73. minuta, kada je Anderson uspeo da sačuva goste od sigurno potencijalno neprijatnog poraza. Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta, međutim požalio se na povredu po završetku susreta zbog koje je i bio prinuđen da odbije poziv selektora za ovonedeljni put u Centralnu Ameriku!


Luc Vladivostok-Ural 1:1

Stvari su jasne - regularni deo ruske 2.lige je završen i Ural, kao osmoplasirani tim, stiče pravo na dodatnu borbu za ulazak u elitu. Nisu mi najpozanitije propozicije daljeg takmičenja, sve u svemu-bićete obavešteni! Ono što je bitno je da ćemo, ukoliko bude sreće, možda i gledati Predraga Sikimića u najvišem rangu dogodine!


Zoria-Tavrija 0:1

Ovoga puta bez pomoću prvog golmana Damira Kahrimana, Tavrija je izvojevala vrlo bitnu pobedu u Alčevsku! Koliko mi je poznato srpski reprezentativac nije nastupio zbog parnih kartona...Slobodan Marković je bio sve vreme na terenu!


Istanbul-Bursaspor 0:0

Milan Stepanov je svoj posao na meču obavio besprekorno - njegov klub nije primio gol. Na žalost, Bursi kao celini ide prilično loše, nalaze se na 12. poziciji na samo 4 boda od zone ispadanja! Nikom nije jasan uzrok ovako loše igre, pogotovo imajući u vidu da ove godine ne igraju evropska takmičenja i da mogu komotno da se koncentrišu na domaće izazove...


Grashoper-Sion 2:1

S obzirom da su iza sebe imali dva vezana poraza, domaći su dočekali Sion pod imperativom dobrog rezultata! Počelo je otvoreno sa obe strane, pa su u prvih 30 minuta viđena dva gola - po jedan na obe strane. Nedugo zatim usledio je ključni momenat utakmice - isključenje Adailtona koje je u potpunosti preseklo goste. Grashoper je munjevito iskoristio brojčanu nadomoćnost i već u 38. minutu stekao novu prednost koju je održavao do poslednjeg sudijskog zvižduka! Dragan Mrđa našao se u startnoj postavi Siona, igru je napustio u 69. minutu posle ne naročito svetlog izdanja...


Serkl Briž-Anderleht 1:0

Veliki derbi (kako bar tabela kaže) odigran je u Brižu gde je Serkl dočekao vodeći tim belgijskog šampionata. Ključni momenat dogodio se u 35. minutu, a glavni akter bio je Lane Jovanović. Srbin je nakon faula jednog od igrača u zelenim dresevima burno reagovao i ”oborio“ pomenutog fudbalera. Po mišljenju arbitra ovakvo ponašanje zaslužilo je direktno isključenje! Sami procenite ima li ova odluka sudije smisla...





Bilo kako bilo, Anderleht je ostao sa desetoricom u polju. Uspešno su odolevali napadima Serkla sve do 91. minuta kada je Rudi postigao odlučujući gol vredan prve pozicije na lestvici!


Polonija-Leh 1:0

U redovima domaćina standardan Đorđe Čotra, u taboru gostiju Vojo Ubiparip na klupi! I ovaj meč rešen je u sudijskoj nadoknadi, Kani je rešio pitanje pobednika.


Đer-Papa 3:2

Strelac drugog pogotka za Đer bio je Nikola Trajković! Početno visoko vodstvo od 3:0 uspavalo je drugoplasiranu ekipu prvenstva kojoj je malo falilo da ispusti prednost. Ostaje još da je naš bivši vezista zaradio i javnu opomenu...


Ferencvaroš-Paksi 0:0

Ni ulazak Loranta Olaha desetak minuta pred kraj nije razbudio uspavanu navalu Ferencvaroša...


Makabi Tel Aviv-Beitar Jerusalim 0:1

Izuzetno neočekivan poraz doživeli su Makabi i Savo Pavićević na svom terenu od prosečne ekipe Beitara. Neuspehom su i prepustili čelo tabele glavnom rivalu Hapoelu.


Ironi Bat Jam-Hapeol Aškelon 0:0

Darko Lovrić svih 90 minuta na terenu u jednoj mirnoj utakmici...Stvorila se velika gužva u vrhu, šestoplasirani tim ima samo bod manje od vodećeg Hapoela iz Bnei Loda!


Urava-Jubilo 0:3

Još jedno očajno izdanje Urave na sreću nije ostavilo trag na tabeli, s obzirom da su konkurenti za opstanak takođe izgubili u ovom kolu. Ranko Despotović igrao poslednjih dvadesetak minuta, očito je da nije u pravoj formi!


Panionios-OFI 1:3

Konačno prave vesti stižu i iz Grčke, Aleksandar Katai debitovao je u zvaničnim mečevima za Ofi, odigravši 15 minuta u pobedi svog tima na nezgodnom gostovanju Panioniosu! Nadamo se da je ovo samo početak njegove dobre serije, očekujemo ga u kontinuitetu!


Budućnost-Bokelj 1:1

Mitar Peković standardan u redovima Podgoričana koji su osvojili samo bod protiv otpisanog Bokelja!


Rudar-Sutjeska 0:0

Kiks Budućnosti nije iskoristio Rudar koji je najnepopularnijim rezultatom okončao duel sa Sutjeskom. Dobra stvar je da se na teren vratio Ivica Francišković, dok je Dušan Nestorović ostao standardan.


Grbalj-Zeta 0:1

I dok vodeći ne koriste svoje šanse, Zeta sigurnim hodom polako počinje da se približava ”dvojcu“. Žarko Korać bio je čovek odluke početkom drugog dela susreta!


Mogren-Lovćen 2:0

Siguran trijumf Budvana, Radoslav Batak u timu sve vreme!


Tiraspol-Dačija 0:2

Janku Tumbaseviću bilo je dovoljno pet minuta prilike da upiše svoj debitanstski gol u Moldaviji u 91. minutu!




Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...