Vesti / Crveno-bela planeta / Može to i bolje...

Može to i bolje...26.10.2011. 21:54

Autor: mihailov(0)
Ponovo sam standardan, sada i asistiram - Gojko Kačar
Ponovo sam standardan, sada i asistiram - Gojko Kačar
M

ršavo izdanje momaka koji nose naš klub u srcu, strelce srećemo samo u Francuskoj gde je Miodrag Stošić postigao svoj drugi gol ove sezone, i u Crnoj Gori, gde su se “upisali” Žarko Korać i Purke Stojanović...


Hamburg-Volfsburg 1:1

Posle 10 odigranih kola Hamburg se konačno odlepio sa dna, za šta im je bio dovoljan bod u subotnjem derbiju na “Imteh Areni”. Ekipa zelenih dresova povela je već u 2. minutu preko Marija Mandžukića, dok je strelac izjednačujućeg pogodka bio još jedan Hrvat - Mladen Petrić, na asistenciju ovoga puta sjajnog Gojka Kačara! Univerzalac je zaradio i javnu opomenu na ovom susretu u 38. minutu. Kako stvari stoje, Radovan Ćurčić će ga najverovatnije rehabilitovati i staviti ga na spisak reprezentacije, koja sredinom novembra putuje u Srednju Ameriku na megdan Meksiku i Hondurasu!


Juventus-Đenova 2:2

Kako se očekivalo i najavljivalo, Konte je nakon niza slabih partija premestio Miloša Krasića na klupu za rezerve, tako da je naš internacionalac odigrao samo poslednjih desetak minuta zamenivši Mirka Vučinića. Dva puta su “Juventini“ imali prednost, ali su Đenovljani svaki put imali pravi odgovor. Na kraju, podela bodova svrgnula je crno-bele sa čela tabele, na kojoj se sada našao Udineze!


Siena-Ćezena 2:0

Željku Brkiću ide mnogo bolje nego kolegi iz Juventusa, i ovog vikenda nastavio je u istom ritmu! Siena, iako se nalazi u donjem delu lestvice, jeste tim koji je primio najmanje golova posle vodećeg Udinezea! Ruku na srce, nije Brka imao mnogo posla na ovom meču, jer Ćezena nije pokazala izraženu želju da ugrozi domaćina.


Kaljari-Napoli 0:0

Vlada Avramov i dalje bez prilike...


Quevilly-Nimes 1:3

Strelac drugog pogotka za Nim na isteku prvih 45.minuta bio je bivši igrač zadnje linije Vojvodine - Miodrag Stošić. Ukoliko žele da se vrate u viši rang, moraće u kontinuitetu da igraju ovako - trenutno skromna 6. pozicija za “crvene“.


Groningen-Tvente 1:1

Mogu domaći navijači biti zadovoljni remijem, ipak je na “Euroborgu“ gostovao vicešampion koji i ove sezone ima slične ambicije kao u prethodih par sezona. Dušan Tadić igrao je svih 90 minuta, složio bih se sa ocenama da može on i bolje od ovoga. Nema puno odmora, već naredne nedelje Groningen će ugostiti sve bolji Fejenord!


Ural-Šinjik 0:2

Tim Predraga Sikimića u nezgodnom je trenutku izgubio od direktnog rivala za ulazak u 1. ligu Rusije. Uprkos porazu, Ural i dalje ima čemu da se nada ako u poslednja tri kola pokaže klasu!


Bursaspor-Trabzonspor 1:1

Milan Stepanov “pošteđen“ je igranja protiv svog bivšeg kluba iz Trabzona. Zanimljivo da je saigrač Stepija postao prošlogodišnji učesnik finala Kupa Srbije, koji se istakao prostačkim gestikulacijama upućenim istočnoj tribini...


Servette-Sion 0:2

Dragan Mrđa počeo je u startnih jedanaest, međutim ponovo nije bio na nivou njegovih partija pre nezgodne povrede - zamenjen je u 62. minutu. Sionu ide odlično u prvenstvu, nalaze se na visokoj 2. poziciji, samo bod iza vodećeg Lucerna!


Lehia-Leh 0:0

Vojo Ubiparip nije se našao u protokolu za ovaj susret.


Vorskla-Tavrija 3:2

Istorija se ponovila, Tavrija je nakon Šahtjora još jedan duel izgubila u nadoknadi vremena. Damir Kahriman čuvao je mrežu sve vreme, dok je Slobodan Marković posmatrao meč sa klupe za rezerve.


Makabi Tel Aviv-Makabi Petah Tikva 1:0

U duela dva istoimena kluba, pobedu za prvo mesto na tabeli odneo je domaćin, bez učešća levog beka Sava Pavićevića.


Beitar-Hapoel Aškelon 2:2

Remi je bio dovoljan timu Darka Lovrića da zauzme prvo mesto na lestvici...Lovre ponovo svih 90 minuta predvodio goste!


Jokohama-Urava 1:2

Bitne, možda i ključne bodove u borbi za opstanak osvojila je Urava na teškom gostovanju u Jokohami. Ranko Despotović pauzirao je ovoga puta...


Đer-Videoton 1:0

Nikola Trajković standardan, Đer je minimalnim rezultatom savladao novi klub golmana Pajovića, koji nije nastupio na ovom meču.


Ferencvaroš-Ujpešt 3:0

Derbi začelja pripao je raspucanom domaćinu iz Budimpešte...Lorant Olah nije ulazio u igru.


OFI-AEK 3:1

Aleksandar Katai preselio se na tribine stadiona u Heraklionu.


Vardar-Turnovo 3:0

U redovima domaćina koji ubedljivo vodi u makedonskom šampionatu nastupio je Vlatko Grozdanoski...


Grbalj-Bokelj 2:1

Milko Novaković svih 90 minuta u pobedničkom timu.


Budućnost-Mladost 3:1

Nastavlja se borba u samom vrhu, Podgoričani ne dozvoljavaju Pljevljanima da se odlepe. Mitar Peković standardan...


Zeta-Petrovac 1:0

Upravo je Žarko Korać bio čovek odluke postigavši jedini pogodak već na samom startu susreta.


Dečić-Rudar 1:2

Još jedan bivši član Vojvodine je zatresao mrežu u Crnoj Gori - Nenad Purke Stojanović ostavio je Dečić praznih ruku u poslednjim minutima utakmice. Dušan Nestorović takođe nastupio za goste.


Berane-Mogren 2:4

Nije “cirkus“ samo kod nas, ovaj meč je produžen sedam minuta i u tom periodu su postignuta čak tri gola. Na kraju, pobedu su odneli naši bivši igrači - Radoslav Batak i Risto Lakić!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...