Vesti / Aktuelno / Voša želi da pokori Srem

Voša želi da pokori Srem25.10.2011. 17:07

Autor: Grof Žekula(0)
Sa ranijeg dvoboja u Veterniku...
Sa ranijeg dvoboja u Veterniku...
D

ruga runda Kupa i ponovo bitku bijemo u Sremu. Nakon Donjeg Srema i Pećinaca, sutra od 14h ćemo u samoj Inđiji, protiv istoimenog prvoligaša (trenutno zauzima 8. poziciju na tabeli, nakon 12 kola, sa osvojenih 17 bodova) pokušati da se domognemo poslednje ovogodišnje Kup utakmice, koja će se, a u to svi verujemo i nju i čekamo, igrati na našem “Karađorđu“. Da već kada nam u maju oteše Pehar, do kraja izborimo plasman u novo polufinale, te da dogodine atakujemo na isti i probamo da ga donesemo u Novi Sad.

Ne čeka nas lak posao, a pre koju godinu smo (26.9.2007. godine) na istom mestu i izbačeni iz Kupa (rezultat 3:2). I neki minuli pokušaji i isti epilozi nas svakako opominju, ali sa druge strane znamo da smo bolji, da smo uspeli i da se “raspucamo“ pre nekoliko dana i da istim pristupom zagarantovano stižemo među poslednjih osam, u najbrojnijem srpskom takmičenju.

Ovo će biti drugi u nizu, od ukupno tri, duela protiv naših pokrajinskih komšija. Operacija “Hajduk“ je elaborirana, sledi ova sremačka, te za vikend bački dvoboj, nakon kojeg ćemo moći podvući crtu i videti šta uradismo kako bi unapredili našu poziciju, ali i igru. Plasman u narednu rundu Kupa, mora biti prioritet.

O tome je na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ besedio i šef struke FK Vojvodina Dejan Vukićević. On je odmah istakao da je Kup takmičenje ono u kojem On i njegovi učenici imaju najveće ambicije, ali da znaju dobro svi koliko je velika odgovornost, jer popravnog nema, kao ni mogućnosti da se određene greške isprave.

“Sigurno je da nas čeka silno motivisan rival, jer svi znamo da su u ovom takmičenju iznenađenja itekako moguća. Svim silama ćemo se potruditi da ne priredimo jedno takvo, neprijatno, našim vernim navijačima. Cilj je da nastavimo takmičenje bez obzira na ime rivala i mesto u kome ćemo igrati. Način na koji smo odigrali i dobili utakmicu u subotu nam daje dodatni impuls, a sutra ćemo pokušati da taj nivo i održimo, odnosno da ponovimo igru koju prikazasmo u subotu. Večeras smo u karantinu, neću mnogo ni menjati tim, a jedino će Trajković izostati zbog crvenog kartona, a zameniće ga, sasvim sigurno, Dejan Karan. Ipak, napadačka igra je ono što očekujem da pružimo i da tako i stignemo do trijumfa, kojeg silno želimo“, završio je izlaganje šef Dejan.

Ulaz na utakmicu će vredeti 500 dinara, a svi posetioci time pomažu akciju “Bitka za bebe“. Možda će neka od njih, za 20-ak godina biti naš najbolji igrač i onaj kome ćemo iz nedelje u nedelju aplaudirati. Zato podržite oba vojvođanska tima, podržite našu budućnost – dođite na stadion!!!

A ako svi gledaoci ponovo vide raspucanu Vošu – eto dobitka za sve!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...