Vesti / Aktuelno / Stara dama ne želi hajduka

Stara dama ne želi hajduka21.10.2011. 16:54

Autor: Grof Žekula(2)
N

akon tri uzastopna kola u kojima ne zabeležismo pobedu (osvojili smo samo dva boda), očekuju nas tri vrlo važna duela u samo sedam dana, u kojima se nadamo da ćemo zabeležiti sva tri trijumfa. I sva tri protiv pokrajinskih rivala...

Pre nego što u sredu otputujemo u Srem na megdan Inđiji u osmini finala Kupa, a posle toga dočekamo subotički Spartak, već ove subote od 17h, na “Karađorđu“ ćemo probati da do prve “trojke“ još od 17. septembra (pobeda nad OFK-om od 2:0) dođemo protiv kulskog Hajduka. To je zadatak i obaveza svih – igrača, stručnog štaba, ali i nas navijača, jer samo zajedno moramo pokušati vratiti “Staru damu“ tamo gde joj je, u rezultatskom smislu, mesto.

Kada prođe više od mesec dana, a da se ne ostvari niti jedan trijumf (mada smo, realno govoreći, na sve tri utakmice igrali dosta dobro), nameće se pitanje traganja za pravim uzrokom. U potrazi za istim najviše mora učestvovati sam Vukićević, jer mu je čitav taj period morao poslužiti za konačan “lom“ i finalnu odluku da se od početka meča, crveno-beli, moraju ponašati kao u nastavku prošlonedeljnog duela na Banjici, te što ofanzivnijim pristupom (i postavkom) probaju da dođu do cilja – našeg zadovoljenja da gledamo onakvu Vojvodinu o kakvoj stalno promišljamo, a da za nju, od prvog minuta, zaigraju oni koji su minulim radom to itekako zaslužili. Promene i rotacije u startnoj postavi, biće preduslov onoga što želimo – tri pobede za predstojećih sedam dana.

Kako nam gostuje ekipa sa kojom, po pravilu, teško izlazimo na kraj, a koja je uz to, u igračkom smilsu, značajno jača nego prethodnih sezona, onda drugi recept za trijumf i ne postoji – atakovati uz našu podršku, mudro koristiti prostor i vreme, ali i biti značajno odgovorniji prema defanzivi i obavezama koje sama igra nameće. Naš aplauz u subotnje veče oko 19h, biće dokaz da je sve ovako i učinjeno, te da “Staroj dami“ ostaju bodovi protiv kulskih ’ajduka, a sa time ući u seriju sedmodnevnog dokazivanja da još vladamo, našom, vojvođanskom ravnicom.

Na konferenciji za medije, pred okršaj Vojvodine i Hajduka u okviru 9. kola JSL, predstavnicima “sedme sile“ obratio se šef struke Dejan Vukićević, koji je istakao da se pobeda nameće kao imperativ, što će biti slučaj i sa svim preostalim duelima do kraja jesenjeg dela šampionata.

“Očekujem defanzivno orijentisanog protivnika, koji će preko organizovane odbrane pokušati da neutrališe sve ono što jeste naše najjače oružje, i preko kontre pokušavati da dođe do našeg gola. Pripremili smo se odlično, a želja nam je da igrom i osvojenim bodovima zadovoljimo našu publiku. Igrači koji su na Banjici dobili priliku u nastavku meča, odlično su odradili svoj posao i radom u nekoliko prethodnih nedelja zaslužili mesto u startnoj postavi, pre svih raspucani Milan Bojović, koji će sutra sigurno biti starter. Utakmica se dobija borbom u toku svih 90 minuta i moramo uvek biti spremni na sve moguće opcije u toku te borbe. Sutra ćemo igrati, jer silno hoćemo pobedu, u najofanzivnijoj mogućoj postavci i formaciji, a raduje me i povratak Trajkovića, nakon suspenzije. Blizu sam odluke da čak i Škuletić započne sutrašnji duel“, završio je svoje izlaganje šef struke ponosa Novog Sada

Gotovo do juče sa jednim, a već sutra, vrlo verovatno, sa trojicom izrazito napadački orjentisanih igrača, već od starta meča. Namera jasna – da se igrom na protivničkom delu terena pripremi prvi trijumf nakon više od mesec dana bez istog. Neka kulski hajduci znaju, da sutra “Stara dama“ teži vidanju svojih hajdučkih rana, nakon tri kola u kojima je propuštena prilika da se značajno uveća bodovni saldo.

Mi ćemo sutra biti na tribinama, jer joj pomoći moramo i želimo!!! Pa da oko 19h ispratimo ovacijama naše ljubimce, što će im mnogo značiti pred sledeću nedelju, u kojoj očekujemo plasman u narednu rundu Kupa, te novi trijumf nad ekipom sa severa Bačke. Hajduci, Sremci, Golubovi... Tim redom, sve do kraja oktobra!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...