Vesti / Aktuelno / Šest meseci posta, bilo je dosta

Šest meseci posta, bilo je dosta20.10.2011. 13:20

Autor: Grof Žekula(6)
Hoćemo da se ova mreža ponovo zatrese!!!
Hoćemo da se ova mreža ponovo zatrese!!!
K

ada je Miroslav Stevanović, sada već dalekog 20. aprila ove godine, u 25. minutu utakmice protiv istog rivala sa kojim ćemo megdan deliti i u subotu (17h) na istom mestu (našem “Karađorđu) postigao tada izjednačujući gol (do kraja meča će još jedan, za konačni trijumf), niko od nas navijača “Stare dame“ srpskog fudbala nije mogao da pretpostavi da će upravo tada početi dugački post – od tada, pa sve do danas, niti jedan fudbaler FK Vojvodine nije uspeo da zatrese mrežu, na zvaničnoj utakmici, onog gola koji se nalazi ispred Severne tribine našeg Stadiona!!!

Prilike za to imasmo na još osam utakmica (što mu dođe isto toliko poluvremena u kojima napadasmo ka toj strani) od tada, ali su minule takmičarske sezone Stevanović i Jao protiv Rada, te Oumaru protiv Spartaka (uz napomenu da u poslednjem kolu nismo zatresli mrežu niti jednog gola, jer obeležavasmo tuđi uspeh u jednoj italijanskoj luci), kao i Čović protiv Vaduza, Bojović protiv kragujevačkog Radničkog, Ilić, Mojsov i Oumaru protiv Novog Pazara, Oumaru i Bojović protiv OFK Beograda, te ponovo Milan “rešetam“ Bojović protiv onih sa crnog dela Topčiderskog brda, ove sezone, UVEK pogađali mrežu gola ispred naše “kućice“...Mrežu podno tribine Vošinih navatrenijih pristalica niko nije “takao“!!!

Punih šest meseci prođe od tad. Kada postiš u nečemu toliko dugo, želja postaje jača...Naša (navijačka) postoji i ogromna je, da koliko već u subotu, taj post prekinemo. Videćemo koliko su i oni, koji nose za nas sveti dres, spremni i kadri da to učine. Ponovo Stevanović ili neko drugi – nama je nevažno!!! Samo – zatresite tu mrežu već jednom!

Kada u subotu naš današnji slavljenik, kapiten Slobodan (puni 21. godinu života, te i po američkom zakonu postaje punoletan i tamo može konzumirati ono što ćemo i mi u subotnje veče nakon trijumfa, kog i ovako dugo ne zabeležismo) bude birao strane na počeku meča, neka dobro promisli ka kom golu ćemo napadati u onim trenucima kada najčešće postižemo golove i ako bira da prvo napadnemo ka golu na Severnoj tribini, neka naredi saigračima ofanzivu i zamoli ih za rođendanski poklon – da se mreža trese iza gostujućeg golmana, od sad na “Karađorđu“, na oba gola, na svakom meču! Tako će se ispuniti i naš san o ubojitoj i raspucanoj FK Vojvodini.

Neka i Vukićeviću bude jasno da to hoćemo, pa neka tako i pripremi i postavi ekipu...Neka još jednom pročita koja dva igrača su najčešće uspevala da tresu mrežu (od tada po tri puta na "Karađorđu") i neka ih konačno “upari“ u navali od starta utakmice. Za pogodak na oba prostora između tri aluminijumske cevi, za našu radost, za našu sreću!

Igraj Vošo!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...