Vesti / Crveno-bela planeta / Lane rasplakao Lijež

Lane rasplakao Lijež19.10.2011. 23:09

Autor: Mihailov(4)
U

centru pažnje ove sedmice našli su se svakako Lane Jovanović i Željko Brkić. Napadač je bio koban po svoj bivši klub Standard, a dojučerašnji kapiten Vojvodine ponovo je sačuvao svoju mrežu i bio proglašen za igrača utakmice. Dobre vesti stižu i iz Nemačke, Kačar je zalečio sve povrede koje je imao!


Frajburg-Hamburg 1:2
Gojko Kačar konačno se vratio u tim, posle serije nezgoda i povreda koje su ga pratile od starta sezone! Odmah je bolje krenulo i Hamburgu, savladali su Frajburg u gostima(1:2), što ipak nije bilo dovoljno da se odvoje od dna lestvice. Srbin je odigrao svih 90 minuta meča, nije se naročito isticao, što je razumljivo nakon duge pauze. Najbitnije je da se oporavio i nadamo se da će sreća u budućnosti biti više na njegovoj strani!

Kaljari-Sijena 0:0
Mediji ovih dana bruje o Željku Brkiću, najbolje ocenjenom golmanu Serija A ove sezone! Bivši kapiten našeg kluba ponovo je ostao nesavladan na teškom gostovanju Kaljariju. Ne ističu se na Apeninima njegove senzacionalne odbrane i parade, već njegova ogromna doza sigurnosti koju uliva celom timu Sijene.
Kako stvari stoje, Totenhem je ozbiljno zainteresovan za njegove usluge. Timu sa Vajt Hart Lejna je neophodan mlad golman na duže staze i upravo u Brkiću vide trajno rešenje na poziciji broj jedan!
Naravno, ovo su i dalje samo priče, treba ići korak po korak...sledeće sedmice Sieni gostuje Ćezena-prava prilika da crno-beli upišu 2. pobedu i da Brka upiše još jedan dobar nastup!
Valja dodati da je na klupi domaćina bio Vlada Avramov, nažalost ponovo nije dobio priliku da brani.


Kijevo-Juventus 0:0
Još jedna u nizu utakmice Kalča ovog vikenda koja je završena najnepopularnijim rezultatom...
Juventus je bio bolji rival, ali nije uspeo da materijalizuje terensku inicijativu. Miloš Krasić ponovo je dosta loše igrao, Konte je bio prinuđen da ga pošalje na klupu već u 56.minutu. Sigurno je da u prilog tome ide činjenica da je upravo tog dana nažalost poginuo njegov brat od ujaka, u saobraćajnoj nesreći, dok mu je otac povređen i nije u životnoj opasnosti! Velika nesreća, iskreno saučešće porodici Krasić!
Juve će u sledećem kolu dočekati Đenovu...

Nim-Orlean 1:1
Miodrag Stošić nije nastupio na ovom susretu...


Anderleht-Standard 5:0
Sudbina je tako htela, morao je Lane Jovanović da zaigra protiv kluba u kojem je proveo najveći deo svoje karijere. Štaviše, prvi pogodak za Anderleht postigao je upravo on! Srbin naravno nije proslavio gol i time još jednom pokazao zašto je cenjen od strane većine belgijskih navijača. Standard je u nastavku prosto deklasiran, golman gostiju je savladan još 4 puta. Asistent kod trećeg gola bio je naš internacionalac! Zamenjen je nakon toga u 77.minutu...
Briselski tim trijumfom ostaje na vrhu tabele, narednog vikenda odmeriće snage sa Vesterloom.


Herakles-Groningen 2:1
Posle 3 vezane pobede došao je red i na neuspeh Groningena. Zahuktali domaćin je stekao prednost sredinom prvog dela, ali su gosti poravnali u 73.minutu. Meč je odlučio tamnoputi vezista Heraklesa postigavši gol odluke u 80.minutu. Dušan Tadić proveo je ceo susret na terenu, nije nas obradovao golom ili asistencijom kako smo od njega navikli!

Sion-Lausanne 1:0
Dragan Mrđa igrao je 77. minuta u pobedi svog Siona nad novim prvoligašem i sadašnjim fenjerašem iz Lozane. Gol odluke postigao je srbin Goran Obradović u 59. minutu.
Najverovatnije je da ćemo bivšeg kapitena gledati i u Ligi Evrope, jer je Sion dobio na sudu! Uefa razmatra pod kojim okolnostima će vratiti Švajcarce u takmičenje, više toga biće nam poznato narednih dana...

Galatasaraj-Bursaspor 2:1
Ekipa Burse nalazila se nadomak remija dok na scenu nije stupio Milan Baroš. Čeh je rešio meč u 87.minutu i obezbedio Galatasaraju vrlo važan trijumf koji ih stavlja na 2.poziciju. Milan Stepanov igrao je svih 90 minuta za goste!

Urava-Omiya 0:1
Ranko Despotović zamenjen je u 66. minutu posle još jedne blede partije. Urava ovim porazom polako ulazi u opasnu zonu, tako da će u narednih, ujedno i poslednjih 5 kola potražiti izlaz iz neugodne situacije!

Ironi-Makabi 2:1
Savo Pavićević nije se našao u protokolu za ovaj susret.


Hapoel Aškelon-Hapoel Ramat Gan 1:0
Iako su igrali skoro pola sata sa igračem manje, momci iz Aškelona uspeli su da sačuvaju gol prednosti koji ih vodi ravno na deobu prvog mesta! Darko Lovrić standardan, kao što smo i navikli...


Leh-Korona 1:0
Minimalcem protiv Korone, Leh je izbio na čelo tabele sa istim brojem bodova kao i njihov ovonedeljni protivnik. Vojo Ubiparip ponovo nije dobio priliku.


Debrecin-Đer 2:0
Nikola Trajković ceo meč u timu gostiju, zaradio je i žuti karton...

Papa-Ferencvaroš 1:2
Loranta Olaha nije bilo među 18 igrača koji su bili na spisku za ovu utakmicu.


Tavrija-Šahtjor 1:3
Bukvalno su 2 minuta u nadoknadi vremena bila dovoljna šampionu da odnese ceo plen iz Simferopola. Damir Kahriman branio je za domaćina, dok Slobodan Marković ovoga puta nije nastupio!


Nižnji-Soči 3:0
Iskreno, nemam informaciju šta se dešava sa klubom iz Sočija, s obzirom da su pregršt prethodnih utakmica izgubili oficijalno sa 3:0. Za ovaj tim igrao je Milan Vještica...ukoliko saznam nešto novo, bićete obavešteni!

Sibir-Ural 0:0
Ovim bodom, fudbaleri Urala za korak su bliži ulasku u baraž za popunu 1. ruske lige. S obzirom da u tom rangu nemamo nijednog predstavnika Vojvodine, nadamo se da će Predrag Sikimić uspeti sa svojim klubom da se domogne elite!


Rudar-Berane 1:0
Opet će biti gusto u vrhu Crnogorske lige, Rudar je u poslednjim trenucima meča došao do pobede koja ih vodi na prvu poziciju. Purke Stojanović sve vreme u taboru domaćih, Dule Nestorović ušao desetak minuta pred kraj!

Mogren-Zeta 2:2
Bio je ovo duel Radoslava Bataka i Žarka Koraća - na kraju podela bodova, zadovoljniji kući svakako odlaze Golubovčani.

Petrovac-Budućnost 1:1
Mitar Peković svih 90 minuta igrao za goste.

Paok-Ofi 0:0
Aleksandar Katai celu utakmicu proveo na klupi za rezerve.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...