Vesti / Utakmice / Zamalo bruka u Jakovu

Zamalo bruka u Jakovu10.08.2009. 08:46

Autor: Sportski žurnal(0)
Stjepanović
Stjepanović
S

rem-Vojvodina 2:2 (0:0)

U Jakovu, povodom seoske slave, gostovao je novosadski supeligaš, Srem je pružio više od favorizovane Vojvodine i već sada je jasno da potpuno spreman ulazi u prvenstvo. Prvo poluvreme bez golova i pravih šansi osim Maksimovića koji je izašao sam ispred Žigića ali je golman domaćih odlično reagovao. Drugo poluvreme bilo je sadržajnije, publika je videla četiri pogotka.

Prvo je Vojvodina imala šansu u 50. minuti ali se isprečila prečka posle šuta Stjepanovića, da bi u 53. minutu Dinčić u kaznenom prostoru gostiju bio srušen. On je jedanaesterac pretvorio u pogodak i doveo domaćina u vođstvo. Samo dva minuta kasnije odličan solo prodor Stjepanovića i majstorski pogodak za 1:1. U 80. minutu Panić odlično izvodi slobodan udarac, lopta se odbila do Dinčića, on je prosleđuje Ležajiću koji majstorski iz „mrtvog ugla" pogađa bliži ugao golmana Ristića i ponovo dovodi domaćina u vođstvo.

Vojvodina je poslednjih deset minuta dodala gas, stalno je u napadu ali tek u 88. minuti, posle odličnog proigravanja Stjepanovića, Popović postiže pogodak za 2:2.

Treba napomenuti da se na ovoj utakmici od aktivnog igranja oprostio dugogodišnji igrač i kapiten Srema, Slobodan Čakovan - Boća, koji je 15 godina nastupao za Srem.

D. Manić

Gledalaca: 600. Sudija: Igor Stojiljković (Beograd). Strelci: Dinčić u 53. i Ležajić u 80. za Srem, a Stjepanović u 55. i Popović u 88. minutu za Vojvodinu.

SREM: Žigić, Mitrović, Čakovan, Panić, Đurić, Stojanac, Glavačević, Šobot, Ležajić, Dinčić, Pavlović. Igrali su još: Čičarević, Jovanović, Š. Pavlović, Darabuc, Vranić, Seljimi, Marković, Mijailović.

VOJVODINA: Ristić, Lakić, Kizito, Pletih, Karan, Tumbasović, Stjepanović, Maksimović, Stojka, Đurovski, Kucišvili. Igrali su još: Brkić, Lovrić, Peković, Popović, Medojević, Smiljanić, Mitošević, Stevanović, Zogović.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...