Vesti / Utakmice / Remi sa ukusom gorčine na Banjici

Remi sa ukusom gorčine na Banjici16.10.2011. 20:24

Autor: fkv.com Team(12)
Strelac gola: Slobodan Medojević
Strelac gola: Slobodan Medojević
N

i u trećoj uzastopnoj utakmici u kojoj su nadigrali rivala, fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da zabeleže pobedu. Posle Jagodine i Partizana, ovaj put je i ekipa Rada uspela da se „izmigolji“ crveno-belima i sigurno je da domaćini mogu biti znatno zadovoljniji podelom plena. Gorak ukus (po nas) ostaje što je nedeljno fudbalsko popodne na Banjici završeno rezultatom 1:1.

Mada početak utakmice nije nagoveštavao kasniji razvoj događaja, jer su „građevinari“ zapretili već u prvom minutu, Voša je brzo preuzela inicijativu i stvarala opasne situacije pred golom domaćina. Ostaje pitanje da li je nakon udarca Brane Ilića golman plavih (nekadašnji čuvar naše mreže) Kesić intervenisao rukama van kaznenog prostora, što bi automatski značilo da mu sleduje crveni karton i umnogome odredilo dalji tok utakmice. Sa druge strane, može se reći da je kompenzacija napravljena takođe tokom prvog dela igre, kada je sudija ostao nem na napucavanje lopte u ruku jednog odbrambenog igrača Vojvodine u šesnaestercu. Rad je do vodstva došao u 20. minutu, u periodu kada su po gol protivnika mnogo opasniji bili Novosađani. Na dodavanje po zemlji odlično je reagovao jedan igrač domaćih, varkom telom izbacio iz igre Mojsova, te je lopta došla do Kojića koji je uspeo da iznenadi „zaspalog“ Karana, izvuče se malo u stranu i pošalje loptu u suprotan ugao gola nemoćnog Supića. Crveno-beli nastavili su sa inicijativom i u preostalom delu stvorili nekoliko (polu)prilika, od kojih je najizglednija bila ona koju je završio Stevanović divnim udarcem iz voleja, koji je završio na prečki Kesićevog gola. Iako nadmoćnije na većem delu terena, „lale“ nisu uspele da zatresu mrežu protivnika i bilo je evidentno da nešto na poluvremenu treba da se menja.

Upravo to je i uradio trener Vukićević. Umesto indisponiranog Ilića i borbenog, ali neefikasnog Jaoa, u igru su ušli Škuletić i Bojović. Ova dvojica uneli su potpuno osveženje u redove gostiju, pa je odbrana „građevinara“ vrlo brzo kapitulirala. Već u četvrtom minutu drugog poluvremena, na ubacivanje Vulićevića iz auta odlično je reagovao visoki Škuletić koji je uspeo glavom da „skine“ loptu sa ruku istrčalog Kesića. Na odbitak je natrčao Medojević i smestio je u mrežu svog bivšeg saigrača - 1:1. Sasvim dovoljno vremena ostalo je fudbalerima iz Novog Sada da naprave potpuni preokret i prekinu vrlo neprijatnu tradiciju u duelima sa Radom na njegovom terenu. Međutim, Banjica je nekim čudom ostala neosvojiva tvrđava za crveno-bele. Izgledne prilike redom su propuštali Škuletić (šut iskosa po zemlji i udarac glavom sa peterca), Abubakar (takođe šut iskosa) i Bojović (izašao sam pred golmana, njegov šut završio je na stativi). Poslednji sudijski zvižduk doneo je olakšanje domaćinima i razočaranje gostima, koji su bili svesni da im je nedostajalo jako malo da se sa čitavim plenom vrate na „Karađorđe“.

Brige ostaju i za trenera Vukićevića. Ekipa već tri utakmice nije zabeležila pobedu, bez obzira na relativno dobre partije koje je pružila. Današnje drugo poluvreme može da bude model kojem teže i stručni štab i igrači, a koji bi zadovoljio i navijače. Pri kraju meča, Voša je imala čak četiri napadača na terenu, i bilo je očigledno da stara izreka da je napad najbolja odbrana itekako ima utemeljenje u praksi, pogotovo u Jelen Superligi. Najveći benefit, stoga, biće da se iz ovoga meča izvuku pouke na čijim osnovama ćemo graditi strategiju za naredne mečeve. Imamo tim koji može da nadigra svakog protivnika u ovoj zemlji. Pa zašto onda, umesto da igramo oprezno, jednostavno ne udarimo iz svih oružja? Kalkulacije nam, ionako, nikada nisu donele ništa više osim trećeg mesta na tabeli i (ne)časnih ispadanja iz evropskih kupova.


Rad – FKV 1:1 (1:0)
Strelci: 1:0 Kojić u 20, 1:1 Medojević u 49. minutu.

Rad (trener Vignjević): Kesić, Ocokoljić, Pajović, Mitrović, Leković, Milivojević, Stojiljković, Jovanović, Stanojević (od 76. Ferdinand), Andrić (od 59. Luka), Kojić (od 66. Perović).

FKV (trener Vukićević): Supić, Vulićević, Mojsov, Karan, Pavlović, Stevanović (od 89. Bilbija), Medojević, Mitošević, Jao (od 46. Škuletić), Abubakar, Ilić (od 46. Bojović).

Sudija Danilo Grujić (Niš), kome su pomagali Dalibor Đurđević (Kruševac) i Goran Kojić (Paraćin), pokazao je žute kartone: Mitroviću i Pajoviću (Rad), te Medojeviću, Mojsovu, Škuletiću i Pavloviću (FKV).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...