Vesti / Aktuelno / Rad(na) terapija

Rad(na) terapija14.10.2011. 16:46

Autor: mihailov(6)
Detalj sa jednog od ranijih duela na Banjici...
Detalj sa jednog od ranijih duela na Banjici...
Č

eka li nas izlazak iz krize, ili nastavak neugodne tradicije gostovanja na Banjici?

Neverovatno zvuči podatak da smo u gostima, protiv jedne sasvim prosečne Superlgaške ekipe (barem do ere Marka Nikolića) slavili samo jednom, i to još davne 1997. godine. Istini za volju, ni kod kuće nismo briljirali, ali ipak možemo da se pohvalimo pozitivnim skorom na “Karađorđu”.

Nakon dva vezana meča bez trijumfa, Vojvodina je pala na 5. poziciju i dočekuje nedeljno popodne sa imperativom dobrog rezultata. Rad je sa druge strane dobio novog šefa stručnog štaba - Nebojšu Vignjevića, koji će pokušati taktički da nadmudri Vukićevića i eventualnom pobedom se bodovno izjednači sa našim klubom.

Najveća opasnost vreba nam iz navale ”plavih“, mladi Nikola Stojiljković je trenutno najbolji strelac tima sa pet postignutih golova. Naravno, ne smemo zaboraviti ni Luku Milivojevića, koji se nedavno našao na spisku selektora Petrovića, kao ni Predraga Luku, sjajnog fudbalera koji se oporavio od vrlo neugodne povrede zbog koje je izbivao sa terena nekoliko meseci.

Prošle sezone jedini poraz u jesenjem delu šampionata naneo nam je upravo Rad! Jedini strelac bio je Nemanja Andrić, igrač koji će i prekosutra istrčati na teren. Taj poraz bio je ustvari početak jednog strašnog niza Vojvodine - sledeći meč izgubili smo tek 23. aprila na Karaburmi, kada smo se i zvanično oprostili od borbe za titulu!

E sad, koliko god nam ne ležao tim sa Banjice, mora se istaći da ishod duela u najvećoj meri zavisi od naše igre! Iza nas ostaje bolan poraz od naših najvećih rivala i opšte mišljenje je da bi nas samo tri boda vratila na pravi put.

Dejan Vukićević ponovo je sam izašao pred novinare i govorio o nedeljnom derbiju. Tim će se susresti sa kadrovskim problemima, ponajviše u odbrani. Trajković će pauzirati zbog parnih kartona,tako da ćemo na zelenom tepihu gledati Dejana Karana, koji će sa Danijelom Mojsovim činiti štoperski tandem. Bilo je razmišljanja da se kapiten Medojević prekomanduje u zadnju liniju, ali je trener istakao kako bi vezni red time izgubio na kvalitetu. Crnogorski stručnjak i dalje ima apsolutno poverenje u makedonskog štopera i on ne bi želeo da rizikuje i menja celu odbranu pred ovako bitnu utakmicu!

Kako stvari stoje, na teren najverovatnije neće ni Ljubinković koji još uvek fizički ne može odgovoriti zahtevima naše lige, kao ni Ađuru koji se požalio na bol u mišiću! Adekvatne zamene imamo, neće biti problema oko sastavljanja sredine terena.

Što se tiče našeg napada, najavljeno je da ćemo početi sa dva špica, najverovatnije je da će se u startnih 11 naći Abubakar i Bojović. Postoji opcija i da Škuletić zauzme mesto u navali, naročito nakon vesti da je dobio srpski pasoš!

Vukićević je takođe istakao da izuzetno ceni rivala i da mu je jasno da ćemo samo maksimalnim zalaganjem doći u mogućnost da odnesemo bodove iz glavnog grada. Pohvalio je i svog kolegu Vignjevića koji je takođe stigao u srpski fudbal iz Crne Gore.

Uprkos tome, cilj je više nego jasan! Nikada se našem treneru nije dogodilo da izgubi dva meča za redom, pa se nadamo da će tako i ostati u budućnosti. Radilo se jakim tempom za vreme reprezentativne pauze i sve je spremno za prekid crne tradicije!

Utakmica se igra u nedelju,16. oktobra, sa početkom u 14:30h! Za sve koji nisu u mogućnosti da podrže momke na Banjici, obezbeđen je TV prenos na prvom kanalu Arene Sport!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...