Vesti / Crveno-bela planeta / Vratio se Stepi!

Vratio se Stepi!07.10.2011. 18:41

Autor: mihailov(8)
N

ajjači utisak ove sedmice ostavili su igrači koji nastupaju u „manjim“ ligama Evrope. Strelci za svoje timove bili su Miodrag Stošić, Milan Stepanov, Nikola Trajković (x2), Žarko Korać (x2) i Radoslav Batak!


Genk-Anderleht 0:1

U derbiju devetog kola Pro-Lige Belgije Anderleht je minimalcem savladao aktuelnog šampiona i učesnika najprestižnijeg takmičenja, golom tamnoputog Mbokanija, novog-starog saigrača Milana Jovanovića iz vremena kada su branili boje Standarda. Lane nije nastupio ni na ovom susretu, kao u zemlju da je propao nakon afere „pucnjava“...

Bilo kako bilo, on se priključio pripremama reprezentacije, koja u petak igra možda i odlučujuću utakmicu za plasman u baraž!


Hamburger-Šalke 1:2

Prosto neverovatne vesti dolaze iz Bundeslige, Gojko Kačar je slomio prst na levoj ruci! Novosađanina „bije maler“ već duže vreme - prošle sezone je dugo odsustvovao zbog problema sa povredama, a nedavno je stradao i nos bivšeg reprezentativca.

Ni njegovom timu ne ide bolje, posle još jednog poraza ostaju zakovani na dnu tabele, sa samo 4 osvojena boda iz 8 utakmica. Šalke je do trijumfa vodio Klas-Jan Huntelar dvaput zatresavši mrežu nemoćnog golmana domaćih!


Palermo-Siena 2:0

Željko Brkić je prvi put po dolasku u Italiju primio 2 gola na jednoj utakmici. Protivnik crno-belih bio je zahuktali Palermo koji je u prednost došao već u 19. minutu nakon odličnog centaršuta Mikolija sa desne strane. Mora se priznati da je golu kumovala celokupno loše postavljena odbrana, kao i nesigurno izletanje našeg čuvara mreže. Sicilijanci su vešto čuvali minimalnu prednost sve do nadoknade vremena, kada je dosuđen jedanaesterac kojim je Hernandez udvostručio dotadašnje vodstvo „ružičastih“!

Inače, u medijima se pominje da je Totenhem ozbiljno zainteresovan za usluge mladog srpskog golmana...


Juventus-Milan 2:0

„Stara Dama“ iz kola u kolo pokazuje da se ovoga puta uopšte ne šali i da im je cilj da vrate trofej prvaka države u svoje vitrine! Dugo se Milan držao na novootvorenoj „Juventus Areni”, sve do samog finiša meča, kada je Markizio po kratkom postupku sa 2 gola poslao goste natrag u Milano. Krasić je igrao do 54. minuta i nije ostavio zapažen utisak. Kao i Lane, i on se u ponedeljak pridružio saigračima iz reprezentacije!


Leće-Kaljari 0:2

Vlada Avramov ponovo na klupi za rezerve...


Nimes-Niort 3:2

Miodrag Stošić strelac prvog pogotka na utakmici u kojoj je Nim porazio favorizovane goste. Posle ove pobede tim se nalazi na 5. poziciji...


Groningen-Ajaks 1:0

Domaća ekipa iskoristila je slabu formu Ajaksa i savladala šampiona golom Bakune sa bele tačke. Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta zaradivši žuti karton. Nakon vrlo slabog starta, Groningen je počeo polako da se bud - ovo im je treća prvenstvena pobeda u nizu!


Ural-Torpedo 3:2

Predrag Sikimić ušao je kao zamena u poslednjim trenucima meča, tako da nije imao zapaženiju ulogu...


Soči-Mordovia 0:3

Milan Vještica, zajedno sa svojim klubom iz Sočija, nastavlja da tone sve dublje i dublje. Pretposlednja pozicija, uz ubedljivo najgoru gol razliku u ligi, nominuje ovaj tim kao glavnog kandidata za ispadanje još jedan rang ispod!


Bursaspor-Genčlerbirligi 4:0

Sjajan vikend za Milana Stepanova, sem što se vratio u prvih 11 na ovom meču, Stepi je i postigao gol kojim je povisio rezultat na 3:0. Uživajte uz „ludog“ turskog komentatora, egzekucija ex-reprezentativca Srbije je na 1:45...






Gamba Osaka-Urava Reds 1:0

Ranko Despotović našao se u startnoj postavi gostiju, ali nije uspeo da ostavi dobar utisak u porazu svoje ekipe koja se sad nalazi nadomak zone ispadanja. Mnogo bolje se bivša #21# Vojvodine snalazi u Kupu Japana, gde je već postigao 4 gola!


Sion-Lausanne 1:0

Dragan Mrđa odigrao je 77 minuta u trijumfu Siona nad prošlogodišnjim učesnikom Lige Evrope. Utakmicu je rešio Goran Obradović u 59. minutu!

Inače, Sion je dobio spor na sudu, kojim je dokazao da je neopravdano izbačen iz grupne faze drugog evropskog takmičenja po jačini. Šta će se dalje dešavati ne znamo, ali možemo da konstatujemo da je šteta što ne gledamo nekadašnjeg kapitena Vojvodine na evro sceni...


Makabi Tel Aviv-Makabi Haifa 1:1

Savo Pavićević nije nastupio, Makabi uprkos kiksu ostaje usamljen na vrhu lestvice!


Hapoel Herzlija-Hapoel Aškelon 0:1

Darko Lovrić je ceo meč proveo na terenu pomogavši svojim klupskim drugovima da obezbede nova 3 boda koja ih vode na visoko 3. mesto Izraelske druge lige!


Čornomorec-Tavrija 1:0

Damir Kahriman i Slobodan Marković i ovoga puta standardni u gostujućoj ekipi. Tavrija je nažalost izgubila, presudio im je Leo Matos već u uvodnim trenucima susreta.


Krakovija-Leh Poznan 0:3

Odlična predstava gostujućeg sastava viđena je u Krakovu, Vojo Ubiparip nije bio učesnik iste...


OFI-Ergotelis 1:0

Aleksandar Katai ponovo nije bio među 18 igrača u protokolu, očigledno da odlazak na pozajmicu u Ofi nije bio dobar potez, bar za sada...


Đer-Kečkemet 4:0

Svoj dan u Mađarskog Ligi imao je Nikola Trajković, koji je postigao 2 pogotka u ubedljivoj pobedi Đera.
Golovi Trajkovića od 2.minuta pa nadalje:






Ferencvaroš-Videoton 0:1

Lorant Olah igrao drugih 45.minuta za domaćina, dok Filip Pajović nije bio među odabranim igračima za ovaj meč(naš bivši golman nastupa za gostujući sastav)...


Budućnost-Mogren 1:2

Veliki derbi crnogorske lige odigran je „Pod Goricom“, Mogren je stavio do znanja domaćinu da i ove godine planiraju da im preotmu titulu! Vodeći gol za Budvane postigao je Radoslav Batak, na terenu smo još mogli videti Rista Lakića, kao i Mitra Pekovića koji jedini od naših bivših igrača nije imao razloga za slavlje.


Zeta-Rudar 4:1

Dvostruki strelac za Golubovčane bio je Žarko Korać, dok Purke Stojanović nije imao zapažen učinak u redovima gostiju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...